marți, 7 februarie 2012

1 Chronicles 29:15 Înaintea Ta, noi suntem niste strãini ...




1 Chronicles 29:15  Înaintea Ta, noi suntem niste strãini si locuitori, ca toti pãrintii nostri. Zilele noastre pe pãmânt sunt ca umbra nã, si fãrã nici o dejde.
1 Chronicles 29:15  For we are strangers before thee, and sojourners, as were all our fathers: our days on the earth are as a shadow, and there is none abiding.

Este foarte interesant cum vede Psalmistul viata aici pe pamint.Am dat si versetul in engleza din Khing James, care are un alt cuvint cu privire la , nici-onadejde In engleza se traduce nimeni, s-su nimic nu ramine aici pe pamint.Era destul de constient Psalmistul ca este si el cu intreg poporul lui Israel trecatori ca si parintii lor.Dece trecatori? Pentruca Dumnezeu a spus ca va face un cer nou si un pamint nou. Acest lucru este vazut si de prorocul Isaia pentru cei din vechime.

Isaiah 65:17  Cãci iatã, Eu fac ceruri noi si pãmânt nou, un asa cã nimeni nu-si va mai aduce aminte de lucrurile trecute si nimãnui nu-i vor mai veni în minte.
Vedea Psalmistul aceasta viata ca si o calatorie care este inceputa si apoi cit de lunga sar parea ca este, se va termina.Plecasera parintii lor,pe a caror urme aveau sa mearga si ei, sa plece unul cite unul.Unde sa plece, sa se intoarca? In Pamint. Dece in pamint, s-au tarina. Iata ce citim in Psalms 90:3  Tu întorci pe oameni în tãrânã si zici: Întoarceti-vã, fiii oamenilor!Zilele sint ca umbra, asa le vedea el.

Nu spune el de saptamini, luni s-au ani. Se rezuma la zile. Deseori spune el in psalmii lui de zile.Nimeni din noi nu este sigur de o saptamina dar de o luna s-au un an.iata ce spune tot psalmistul cu privire la zile. Psalms 90:12  Învatã-ne sã ne numãrãm bine zilele, ca sã cãpãtãm o inimã înteleaptã!
Zilele sint ca umbra.Cum este umbra? Este trecatoare.Cum le vedem noi cei care sintem rascumparati ai Domnului Hristos?sint zilele si pentru noi ca o umbra?daca sintem sincere, cu noi insine ,ar trebuie sa marturisim ca sintem intru totul  de accord cu ce spune Psalmistul.Si ca sintem  si noi trecatori o face dovada si in noul testament precum am vazut si in vechiul ca, Dumnezeu are in vedere o alta creiatie.

Iata ce citim pentru noi din noul testament, 2 Peter 3:13  Dar noi, dupã fãgãduinta Lui, asteptãm ceruri noi si un pãmânt nou, în care va locui neprihãnirea.Un alt loc care adduce in atentie aceiasi lucru il gasim in, Revelation 21:1  Apoi, am vãzut un cer nou si un pãmânt nou; pentru cã cerul dintâi si pãmântul dintâi pieriserã,si marea nu mai era.Acum vreau sa aduc in atentie deosebirea care este intre cei din vechime pe care Psalmistul ii avea in vedere la vremea aceiasi noi care as zice avem o alta destinatie prin Jerfa Domnului Isus.Este vorba de cuvintele dela sfirsitul versetului,” si fãrã nici o dejde.

Vedea Psalmistul correct ceia ce el a exprimat? La timpul lui da.Dar pentru noi asa cum am spus mai sus care sintem prin jerfa Domnului Hristos copii ai lui Dumnezeu, Cuvintul are altceva de spus ,de incurajat. 1 Peter 1:21  care, prin El, sunteti credinciosi în Dumnezeu, care L-a înviat din morti, si I-a dat slavã, pentru ca credinta si nãdejdea voastrã sã fie în Dumnezeu.

Iata ce ne-a descoperit Dumnezeu noua celor rascumparati.Ca odata cu terminarea acestui pamint vom fi cu Domnul Hristos.S-au odata cu sfirsitul acestei calatori vom fi cu Mintuitorul.Apocalipsa ne vorbeste noua,despre acel eniment, nunta Mielului.Domnul sa ne dea harul sa fim plini de bucurie, in nadejdea intilniri cu Mintuitorul nostru iubit.

John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: