vineri, 3 februarie 2012

Psalms 90:3 Tu întorci pe oameni în tãrânã si zici:










Psalms 90:3  Tu întorci pe oameni în tãrânã si zici: "Întoarceti-vã, fiii oamenilor!"

Psalmistul a realizat ca are de aface cu un Dumnezeu care coordoneaza toate lucrurile, atit in lume cit si in viata fiecaruia in parte.Versetul are doua parti care pare ca se contrazic. Prima parte ne vorbeste ca, “Tu întorci pe oameni în tãrânã si zici: Cu alte cuvinte nu ii sta nimanui in putere sa evite tarina.Dece? pentruca din tarina a fost luat si in tarina trebuie la finalul vieti sa se intoarca.Este trist ca fiinta lui Dumnezeu are acest sfirsit la modul fizic.

Dar acesta este rezultatu pacatului care la adus pe om aici.Pamintul a ingitit , ingite si va mai ingiti in continuare generatie dupa generatii.Este un ciclu care se inscrie in, a te naste si a muri.Acest ciclu este irevirsibil.Dar, aceasta este moartea fizica, de care se poate sa nu scapam niciunul dintre noi chiar daca sintem credinciosi.

Numai in cazul daca vine Domnul Isus atunci vom avea parte de intilnirea cu el fara sa gustam moartea fizica.Este alta moarte care Scriptura o numeste –moartea a doua-Atunci va fi tragedia, pentru toti aceia care nu il au pe Domnul Isus ca Mintuitor personal.Dar Psalmistul aduce ceva in atentie in partea a doua a versetului de mai sus si anume, "Întoarceti-vã, fiii oamenilor!"Psalmistul la sfirsit spune ca Dumnezeu zice, s-au porunceste omului oricare ar fi el sa se intoarca.

Unde sa se intoarca? In mormint. Pentruca din pamint a fost luat asa cum am mai spus si mai sus.Daca citim acest psalm vom vedea cit de trecator este omul.Finalul acestei vieti este la mormint.Psalmistul face o cronologie a vieti si ajunge la mormint, acolo unde se termina totul si cu toate.Ce trist este ca omul alearga incontinu dupa lucrurile acestea material al pamintului si scapa din vedere ca se va intoarce in mormint.

Dar si mai trist este pentru unii din cei ce pretind ca sint ai Domnului Hristos si alearga si ei dupa aceiasi lucruri materiale.Domnul sa aiba mila si sa ne dea harul sa nu fim dintre acei –unii- ssa pretuim ca ne-a smul din felul acesta de a cauta lucrurile. Ne-a mutat privirea la lucrurile de sus unde El sta si ne asteapta.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: