vineri, 9 martie 2012

Psalms 1:2 Ci îsi gãseste plãcerea în Legea Domnului,



Psalms 1:2  Ci îsi gãseste plãcerea în Legea Domnului, si zi si noapte cugetã la Legea Lui!


Psalmul acesta este un psalm care il fericeste pe cel neprihanit. Dece? Pentruca cel neprihanit is gaseste placerea in Legea Domnului. Lege care este Cuvintul Domnului.Mi-a atras atentia aceste doua cuvinte din acest verset, îsi gãseste plãcerea.Bine, oamenii is gasesc surse de as satisface placerile in ceia ce le ofera lumea. Dar cel neprihanit is gaseste placerea in lege Domnului.

Cind iti gasesti placere in ceva parca nu te-ai mai deslipi de aceasta sursa.Am intilnit “credinciosi” care, cind deschizi discutia din Cuvint parca le dai cu ceva care miroase greu pe la nas. Cauta sa inchida subiectul cit mai repede.Un astfel de “credincios” nu i-se potriveste  acest verset.
Cel neprihanit daca is gaseste placerea in Cuvint, iata ce tendinta, dorinta are el,sa cugete la acest Cuvint al lui Dumnezeu. si zi si noapte cugetã la Legea Lui! A cugeta este echivalentul la a medita s-au a rumega intrun termen mai popular.Dar versetul scoate in evidenta ca , nu numai ziua, dar si noaptea. Da, dar cineva mi-a spus pe un ton de compatimire ca noaptea este pentru odihna.Asa este, dar sint nopti si clipe in aceste nopti care nu te ia somnul s-au te trezesti des, mai ales dela o virsta inaintata.

Pai ce sa faci in astfel de clipe? Sa gindesti sa cugeti. Dar la ce? Ca mintea nu poate sta fara sa gindeasca.Indemnul Scripturi este,La legea Domnului.Poti cugeta si la alte lucruri dar nu te mai incadrezi in rindul celor neprihaniti, care cugeta la legea Domnului.


3  El este ca un pom sãdit lângã un izvor de apã, care îsi dã rodul la vremea lui, si ale cãrui frunze nu se vestejesc: tot ce începe, duce la bun sfârsit.

Iata ca,  rezultatul cugetari la legea Domnului are ca roada cresterea spirituala. Cuvintul spune aici,ca acest credincios neprihanit,este ca un pom. Ce fel de pom? Uscat? O nu, el este sadit in Cuvintul lui Dumnezeu care este asemanat aici cu un izvor de ape.Dela un pom care este udat ai ce sa culegi, el va produce fructele mult dorite de stapinul lui.

Tot asa si in viata celui credincios care este sadit in Cuvintul Lui Dumnezeu .El va avea o sursa de alimentatie continua si in felul acesta roadele duhovnicesti a unei trairi spre slava lui Dumnezeu nu se va lasa asteptate.Frunzele, le-as asemana cu gindurile care sint alimentate de acest izvor Cuvintul lui Dumnezeu. Ele nu se vor vesteji, vor fi mereu verzi si pline de viata.
Psalms 77:6  Mã gândesc la cântãrile mele noaptea, cuget adânc în lãuntrul inimii mele, îmi cade duhul pe gânduri, si zic:

Iata si in acest psalm in care Psalmistul spune ce face el noaptea, in clipele de ne somn. Mã gândesc la cântãrile mele noaptea,cintarile care au si ele seva din Cuvintul Lui Dumnezeu, sint inspirate din acest Cuvint sfint.Acumulase el in inima lui cintarile care ii faceau mult bine si in timpul nopti.Bine, dar noaptea este pentru odihna.Ce facem noi il judecam pe Psalmist ca se gindeste si noaptea la legea Domnului, s-au la cintarile inspirate din Cuvint?

Cred ca ar fi intelept sa adoptam si noi o asemenea preocupare in timpul nopti cind nu putem dormi.Nu te gindesti la ce este de folos pentru suflet, Cuvintul spune ca,”ginduri negre dau tircoale” Psalms 94:19  Când gânduri negre se frãmântã cu grãmada înlãuntrul meu, mângâierile Tale îmi învioreazã sufletul.Sa nu te astepti ca aceste ginduri negre sa iti invioreze sufletul.Acum cel credincios are o alegere de facut. Sa cugete noaptea la legea Domnului , S-au sa se framinte cu aceste ginduri negre.Fiecare stie ce framintari are in interiorul lui sufletesc.Vrei sa fi ca un pom sadit in Cuvintul lui Dumnezeu de unde sa ai seva si sa cresti falnic spre slava lui Dumnezeu, allege cugetarea la Cuvintul Lui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: