vineri, 2 martie 2012

Psalms 110:3 Poporul Tãu este plin de înflãcãrare




Psalms 110:3  Poporul Tãu este plin de înflãcãrare când Îti aduni ostirea; cu podoabe sfinte, ca din sânul zorilor vine tineretul Tãu la Tine, ca roua.

Psalmistul aduce inainte pe poporul lui Dumnezeu.Sigur ca el avea in vedere pe Israel care in vechiul testament a fost ales ca sa fie popor al lui Dumnezeu.Acest aspect cara cu el un adevar istoric de ne tagaduit.Dar odata cu venirea Domnului Hristos , Dumnezeu are un alt popor spiritual.Iata ce spune Ap, Petru. 1 Peter 2:9  Voi însã sunteti o semintie aleasã, o preotie împãrãteascã, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu si l-a câstigat ca sã fie al Lui, ca sã vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunatã;
Aici Ap, Petru spune nu numai de popor, ci si de o seminte aleasa, care a fost cistigat ca sa fie al Lui. 

Sigur ca aici sunt in vedere cei rascumparati prin jerfa Domnului Hristos.Care voi? Voi care ati fost rascumparati.Si in plus si o preotie Imparateasca.Nici-o data Dumnezeu nu a spus despre Israel ca a fost –cistigat-.
Cind Dumnezeu a avut in vedere sa-l cheme pe Avraam, la chemat zicind,” iesi din casa ta…..”Intelegem ca Psalmistul face o prorocie cind spune aceste cuvinte.Petru  spune, “Voi însã sunteti”Avind in minte acesta adevar ca, cei rascumparati sint poporul lui Dumnezeu,stim ca, credinciosii, au pe inima s-au sunt inflacarati pentru a vesti Evangelia  Domnului Hristos.Cind Cuvintul vorbeste de ostire face referire la ceruri.

Iata de pilda ce citim in, Nehemiah 9:6  Tu, Doamne, numai Tu, ai fãcut cerurile, cerurile cerurilor si toatã ostirea lor,Cei credinciosi sint chemati popor al Lui.Mai aduce in atentie si impodobirea cu care este impodobit acest popor al Lui, care se mai numeste si Mireasa Miielului. cu podoabe sfinte,Da, cei rascumparati sint impodobiti.Sigur ca, podoabele sint de natura spirituala printre care, as enumara sfintenia care este podoaba casei lui Dumnezeu.Cuvintul ne mai spune ca,casa lui Dumnezeu, sinteti voi.

Partea aceasta a doua a versetului se ocupa de tinerii care au fost mintuiti din frageda copilarie. Psalmistul numeste aceasta frageda virsta, “din sânul zorilor”Zorile dimineti s-au zorile tinereti. ca din sânul zorilor vine tineretul Tãu la Tine, ca roua.
Apoi El ii compara pe acesti tineri care si-au predate viata Domnului Hristos din frageda copilarie, din zorile tinereti lor,cu roua.Roua la modul literal este binefacatoare pamintului. Tot asa si tineretul in adunari aduce inviorare si improspatare in casa lui Dumnezeu.

Cita responsabilitate trebuie sa aiba cei care se considera ca sint pusi in slujba lui Dumnezeu, sa administreze Adunarea(casa lui Dumnezeu) ei trebuie sa fie cu mare atentie cum se poarta cu tinerii din adunare. Nu spune Cuvintul ca ,”batrinii vin la Tine ca roua”Poate cei mai multi dintre cei care azi sint prin adunari si-au petrecut aceste zori ale tinereti in pacat.Ei ar trebui sa fie multumiti ca Dumnezeu s-a indurat de ei.Tinerii au un statut aparte inaintea lui Dumnezeu. Pe ei Dumnezeu ii foloseste ca o energie. L-as aduce inainte pe Timotei si Tit.Care erau lucratori incercati in vestirea evangeliei.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: