marți, 10 septembrie 2013

1 Corinthian 2:2 Cãci n-am avut de gând sã stiu între voi ........











1 Corinthian 2:2  Cãci n-am avut de gând sã stiu între voi altceva decât pe Isus Hristos si pe El rãstignit.

Iata ce il preocupa pe Ap, Pavel, cind venea vorba de cei credinciosi, cu care avea partasie . El adduce inaintea lor pe Domnul Hristos. Nu il interesa altceva cind se intilnea cu credinciosii.  Nu mi-a trecut prin gind parca ar vrea sa spuna  el sa va intreb de una sau de alta.Nu, in intilnirile lui cu credinciosii nu era interest cum le merg afacerile sau mai stiu eu din lucrurile acestea pamintesti.Am avut ocazia sa assist la o discutie intre un credincios care vestea evangelia si era cu vaza as zice printre pocaiti. Ca asa suntem noi dam calificative fara sa aiba acoperire sfinta.

A venit din alt stat la o casatorie si a intrebat pe un “ credincios” care avea o viata care nu corespundea de copil al lui Dumnezeu prin felul lui de a trai.Acest frate la intrebat la prima vedere cum iti merge afacerea.Respectivul lucra in vinzari de propeietati.Am ramas stupefiat . In loc sa il intrebe cum stai cu legatura cu Domnul Isus.Pavel nu avea in gind si inaintea ochilor lui decit pe Domnul Hristos.Erau probleme , neintelegeri printre credinciosi in adunarile pe care Pavel le infintase si le vizita.Ca intot deauna unde se aduna oameni de orce natura ar fi aunatura se afla si disesiuni.

In Casa lui Dumnezeu nu ar trebui  sa fie asa ceva. Dar noi suntem constienti ca, un vrasmas a semanat negina.Iata un loc care ne arata ce se poate gasi in adunari. Matthew 13:30  Lãsati-le sã creascã amândouã împreunã pânã la seceris si, la vremea secerisului, voi spune secerãtorilor: "Smulgeti întâi neghina, si legati-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeti-l în grânarul meu." Ap, Pavel stia si el ca sunt in adunare aceste doua  category de oameni care au venit la olalta. Ar fi dorit el sa vada ca intre ei se vorbeste de Domnul Isus,sa nu fie zavistii ne intelegeri .Si in zilele noastre sunt stringeri , adunari in care sunt asemenea situatii pe care Ap, Pavel le sesiza printre ei, umplundui inima de amaraciune.

Deseori se intilnesc credinciosi si numai despre Domnul Isus nu vorbesc.Te miri dece sunt astfel de situatii prin adunari? Nu este greu sa realizazi cazul care duce la desbinari. La radacina acestor stari de lucruri stau ambitiile propi si lipsa de crestere duhovniceasca la unii din ei.Sunt printre ei si cei ne nascuti din nou care este asemanata cu negina. Dar sa nu uitam ca negina orce i-ai face nu o poti transforma sa devina griu.Sa il ai inaintea ochilor pe Domnul Isus necontenit, asta inseamna sa te hranesti cu El(cu Cuvintul lui Dumnezeu) necontenit.Am mai spus si cu alte ocazii ca in adunari deseori se da hrana artificiala. Ce inteleg prin hrana artificiala, nu naturala?Este hrana care provine din sursa omeneasca. Si sa nu ne mire ca astfel se petrec lucrurile in adunari. Si ca cei ce asculta Cuvintul sunt inundati cu povestitiri, cu presupuneri, intrun cuvint cu vorbarie goala.

Pavel le indreapta privirea catre un Hristos rastignit. decât pe Isus Hristos si pe El rãstignit. El as zice insista spre suferintele Mintuitorului. Cum sa-ti permiti sa vorbesti, sa hranesti pe cei din adunare cu altceva cind in Domnul Hritos este sursa de alimentatie spirituala.Ei uite, aici este necazul ca, se da hrana otravita in afara de Domnul Hritos. Asa o numesc eu aceasta vorbire care se transforma in alimentatie,hrana sufleteasca pentru cei ce participa in adunare.Ca sa sti numai pe Domnul Isus si pe El rastignit, necesita sa fi nascut din nou si sa ai o partasie de intimidate cu El caontinua.Atunci alfel vor fi lucrurile in adunari.

Domnul sa ne ajute si sa ne dea un duh de cercetare sa vedem ce este intre noi.Este doar Domnul Hritos si El rastiignit? Atunci ne vom bucura de binecuvintarile lui Dumnezeu.Si vom fi in asteptarea intilniri cu Mintuitorul nostrum iubit.Altminteri ne vom trezi la o usa inchisa si vom auzi glasul Mirelui care va fi cu Mireasa Lui zicind,”nu va cunosc”Doamne, Doamne, nu am stat noi la masa cu Tine? nu am lucrat noi pentru Tine?”nu va cunosc”

John Balarie
Los Angeles

California

Niciun comentariu: