miercuri, 4 septembrie 2013

Isaiah 3:13 Domnul Se înfãtiseazã la judecatã,


Isaiah 3:13  Domnul Se înfãtiseazã la judecatã, stã în picioare ca sã judece popoarele.

Sigur ca va veni o zi cind Dumnezeu ii va da judecata Fiului. John 5:22  Tatãl nici nu judecã pe nimeni, ci toatã judecata a dat-o Fiului, Dece a dat-o Fiului? Pentruca Fiul a mers la cruce.El va sta pe scaunul de judecator. Aici pe pamint Domnul Isus a fost mintuitor si inca mai este pentru cei pe care ii are in vedere sa-I mintuiasca. Va veni o zi cind planul lui Dumnezeu de mintuire  se va inchide.Da, va judeca popoarele pentruca fiecare din cei care alcatuiesc o natiune au contribuit intrun fel sau altul la rastignirea Domnului Isus.
 Pacatul a fost motivul morti Domnului Hristos.. Si dupa cum Scriptura spune ca, “Toti oamenii au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu”Asa ca, in ziua aceia , care senumeste o zi de razbunare a Domnului, Se vor infatisa inaintea dreptului judecator fiecare. Ce vor spune ei? Vor tacea ca vor amuti la verdictul dat de Judecatorul cel drept.Asa va fi cu cei care nu au fost mintuiti.Dar in versetul de mai jos citim de niste batrini ai poporului si cu mai mari lui.

14  Domnul intrã la judecatã cu bãtrânii poporului Sãu si cu mai marii lui: "Voi ati mâncat via! Prada luatã de la sãrac este în casele voastre!

As dori sa facem o legatura cu noul testament in care vedem ceva diferit si anume,Biserica care a fost intentata sa fie o marturie in lume. Ce s-a intimplat cu ea? Este usor de vazut. S-a abatut si a devenit un loc unde domina lumea. Poate sunt unii care nu vor fi de accord cu ce spun. Dar asta e realitatea pe care o vedem noi si de care ne vorbeste Scriptura.Cind citim in Biblie de VIE intelegem ca este vorba de Biserica corporala, (de stringere la olalta)In Ps, 80 citim urmatoarele, Psalms 80:8  Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri, si ai sãdit-o. Pe de alta parte Lumea in Biblie este asemanata cu Egiptul.Asa ca, avem de aface cu judecata Biserici (Corporale)Am mai spus si cu alte ocazii despre aceasta biserica de adunatura.Aici in interiorul ei nu toti sunt nascuti din nou.

14  Domnul intrã la judecatã cu bãtrânii poporului Sãu si cu mai marii lui:
Cine sunt acesti batrini si mai mari ai poporului? Si cine este poporul de care vorbeste Scriptura aici?Poporul sunt cei ce se string in Biserica si ei au mai mari si conducatori care ii conduc.Cuvintul ii mai numeste si pastori care pastoresc turma,Eibine, acesti batrini sunt responsabili de bunul mers al Biserici. Adica, de felul cum ei sunt o pilda pentru cei care nu sunt credinciosi.Vedem ceva interesant ca, Domnul intra la judecata nu cu poporul, ci cu Batrini si mai mari lor.Aceasta responsabilitate apasa pe umerii acestora as zice care se vad printre batrinii adunari sau mai mari in adunare.

In Biblie mai citim ca turma sa fie pastorita cu mare responsabilitate. Pentruca nu este a lor a celor care se considera batrini sau mai mari. Turma este a Domnului Isus care a platit pretul rascumparari ca sa o aiba.Asa ca nu poti face ce vrei cu ce nu e al tau.Iata dece Domnul Hristos trage la raspundere pe acestia care au fost responsabili de turma Lui.Daca esti pus de El, atunci El se oblica sa te conduca sa sti cum sa-I pastoresti turma. Daca te asezi tu pe acest loc pe care nu ti-la dat Dumnezeu, iti asumi o mare raspundere. Ca si intrun fel sau altul nu se scapa de aceasta judecata a lui Dumnezeu.

John Balarie

Los angeles California 

Niciun comentariu: