luni, 21 martie 2011

Evrei 11:38 Ei de care lumea nu era vrednica

Evrei 11:38

Ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului.

Uite un subiect minunat de abordat. Umblarea celor rascumparati prin pustia acestei lumi. Zic, acestei lumi,pentruca satana spunea Domnului Hristos, ca lui i-a fost data aceasta lume. Deci cei rascumparati sint straini si calatori aici pentru scurt timp.Asa a fost Mintuitorul, tot asa trebuie sa fie si cei care zic ca apartin Domnului Isus.Ah lumea, ce poate oferi ea celui rascumparat? Ce a oferit si Domnului si Invatatorului nostru Domnului Isus.

Ce a oferit ea? Suferinta , dispret si in final moarte.In ep catre Evrei citim ca lumea nu era vrednica de ei. De care ei? Negresit de cei care il au pe Domnul Isus ca Mintuitor personal.Sigur,aici as avea doua ginduri de adus inainte. Unul este, ca copiii lui Dumnezeu sint dispretuiti nu au nici-o valoare pentru aceasta lume.Asa cum nici Mintuitorul nu a aparut ca o valoare(vorbesc la modul spiritual) cind ia saturat a fost bun, cind a vindecat a fost o valoare. Dar cind le vorbea de lucrurile spirituale nu erau interesati.

Sa poti da o valuare cuvenita unui obiect trebuie mai intii sa ai o cunostinta de a evalua lucrurile care prezinta o valoare.Cum sa-L evalueze lumea pe Domnul Isus, ca doar ea nu la primit. Sigur ca fac referire la evaluarea spirituala. Da, ei au stiut ca este fiul timplarului din Nazaret, dar nu puteau sa stie ca este si Fiul lui Dumnezeu. Le spunea Mintuitorul despre ce a scris prorocul Isaia,” aveti ochii si nu vedeti. Aveti urechi si nu auziti”. Cu alte cuvinte sinteti in afara orcarui contatct cu lucrurile spirituale.

Iata cind le vorbea de lucruri spirituale ca cei mai multi l-au parasit.Si astazi sint multi care spun ca sint credincisi dar cind incepi o discutie spirituala se feresc si cauta sa termine cait mai repede cu putinta.

Cei rascumparati sint fara valoare in fata lumi, dar cind vine vorba de capacitatea profesionala, care are deaface cu pamintul si cu viata de acum , cei credinciosi is mai pot gasi locul printre cei care nu au de aface cu Domnul Isus. Ei nu sint intelesi din punct de vedere spiritual.Deaceia nu sint vrednici ca nu participa la acelasi fel de potop de neleguire spune Cuvintul.

Apoi nu sint vrednici ca ei au o stare spiritual la un nivel la care lumea nu se poate ridica, nu numai ca nu poate dar nici nu are interes pentru aceasta.Apoi ca sa il cunosti pe Domnul Isus, este necesar mai intii ca Dumnezeu sa te atraga la fiul Sau.Religia nu are nimic de aface cu cunoasterea personala a Domnului Isus.

Iata dece si intrun caz si altul, locul celui rascumparat nu este in lume. Cuvintul spune ca," Voi sinteti in lume dar nu sinteti din lume". Cum vine asta? Uite asa,”traim in lume ca sa fim o priveliste vie pentru cei care sint pe calea pierzari. Dar nu sintem dintre ei, adica nu traim ca ei, nu ne preocupa ce fac ei , noi avem un altfel de scop. Sa-L slavim pe Mintuitorul nostru pentruca cu El vom fi. Traim aici vremelnicia noastra cu gindul si dorinta de al intilni pe Mintuitorul nostru.

John Balarie

Los Angeles California

Un comentariu:

Speranta spunea...

Da,asa este in lume sunt necazuri...

Noi suntem straini si calatori in pustia acestei lumi.

Dar prin credinta asteptam ...
"cetatea care are temelii tari ,al carui mester si ziditor este Dumnezeu."