marți, 8 martie 2011

Legea= Cuvintul lui Dumnezeu.

Romani 7:14

Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească; dar eu sunt pământesc, vândut rob păcatului.


Iata ce spune Cuvintul aici, Legea este spirituala,duhovniceasca. Ce este legea in intelegerea Scripturi? Negresit este Cuvintul lui Dumnezeu din scoarta in scoarta.Apoi daca ea este spirituala,duhovniceasca, dupa cum vedem ca scrie aici , atunci sa o luom(aplicam)ca atare.


Cu alte cuvinte sa tratam ceia ce citim la modul spiritual, duhovnicesc.Dce asa? Pentruca noi sintem spirituali , duhovnicesti si asa este si Cartea aceasta, care cara cu ea, in ea, cuvintele lui Dumnezeu. Si pe care Dumnezeu ne-a dato spre hrana sufletului nu a trupului.

Cind noi citim, mincam ceva din Cuvint,ce facem noi? Hranim ce? Trupul sau duhul, spiritual nostru?

Ei bine, legea fiind duhovniceasca, Cuvintul in totalitatea lui, trebuie inteles la modul spiritual,altminteri nu ne vom hrani. Daca totusi nu il intelegem si il aplicam la modul literal inseamna ca nu sintem duhovnicesti. Acesta este singura explicatie pe care mi-o pot da.Iata dece este necesar ca Cuvintul sa ne fie hrana spirituala, ca sa putem ajunge sa o intelegem la modul duhovnicesc, spiritual.


Ap,Pavel continua sa arate care este problema de nu putem intelege Cuvintul lui Dumnezeu la modul duhovnicesc.Ca eu sint pamintesc.


Cu alte cuvinte prin natura mea paminteasca voi fi tentat sa privesc si Cuvintul pe care il citesc tot la modul firesc.La ce result(concluzie) voi ajunge? Sigur la una fireasca , paminteasca. Ar fi mult de desvoltat cu privire la acest subiect.Firesc, Duhovnicesc.


John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: