duminică, 24 aprilie 2011

Mielul Pascal(Pastele)

Matei 26:17

În ziua dintâi a praznicului Azimelor, ucenicii au venit la Isus şi I-au zis: „Unde vrei să-Ţi pregătim să mănânci paştile?”

Era un eveniment foarte important sarbatoarea pastelui. Si ca oricare evreu trebuia sa aiba aceasta sarbatoare in atentia lor mai mult ca oricare alta. Si ei nu aveau putine sarbatori dar asta le amintea sau avea semnificatia scoateri lor de supt stapinirea Egipteana.

Deci eliberarea lor ca popor liber de jugul robiei.Asa avea sa faca si Mintuitorul cu ucenicii Lui.Era un loc anume unde trebuiau sa ia aceasta masa festiva. Loc de intimidate , departe de galagia lumi de hausul care il produce aglomeratia unui orasi. Sigur ca avea sa fie ultimul paste pe care Mintuitorul il mai tinea.

Avea sa fie dat la moarte . Si prin asta avea sa infatiseze Mielul din vechime pe care Evreii il sacrificau.Urma sa fie El sacrificat pentru a ispasi pacatele celor multi. Ei bine, dar astazi de ce sarbatoresc oamenii ,"asa zisi crestini" aceasta sarbatoare a pastelui care infatisaza pe Mielul Pascal?Lumea crestina nu numai ca iau in deridere prin atitudinea care o manifesta fata de acest eveniment ba chiar aduce o blasfemie asupra a ce a facut la cruce Domnul Isus.

Iata-I depilda, ca in o astfel de zi fac cele mai nesabuite actiuni pacatoase. Pentru o astfel de zi se pregatesc sa manince si is cauta un loc de distractie pentru as gidila firea paminteasca.Se trag ei undeva sa aiba o liniste launtrica sufleteasca precum o cauta Mintuitorul cu ucenicii lui? Da de unde, ci din potriva cauta atmosfera galagioasa. Cei rascumparati au un model in Domnul Isus.

Lor nu le trebuie o astfel de sarbatoare unde Mintuitorul este profanat.Chiar daca nu o spun cei care o fac, atitudinea si atmosfera dintre ei arata acest lucru.Hristos a murit odata , a inviat odata si s-a inaltat odata. Pentru cel rascumparat acest eveniment s-a produs in viata lui personala.

Pentru el Domnul Isus este vesnic viu, asa ca nu mai moare in fiecare an. Spunea Mintuitorul aceste cuvinte ucenicilor Lui;Fiinca Eu traiesc si voi veti trai”.Domnul sa ne dea harul sa pretuim aceasta jerfa nu odata pe an ci zilnic sa ne fie ca o amintire continua, daca pretindem ca sintem ai Lui.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: