vineri, 29 iulie 2011

1Corinteni 10:4 ... şi toţi au băut aceeaşi băutură duhovnicească,


1Corinteni 10:4 ... şi toţi au băut aceeaşi băutură duhovnicească, pentru că beau dintr-o stâncă duhovnicească ce venea după ei; şi stânca era Hristos.

Apare aici un cuvint si anume, “TOTI”. Ce vrea sa ne spuna? Care toti?Cind dam in scriptura pese acest cuvint, cei mai multi se duc cu gindul la toata lumea.Realitatea este cu totul alta.Aici este vorba -de au baut- deci este simplu ca este vorba de toti care au baut.

Dar ce au baut ei? Cuvintul ne spune ca,”o bautura duhovniceasca”Domnul Isus spune si El despre cine bea din apa aceasta in veac nu-I va fi sete.Era vorba de apa vie care curge din aceasta STINCA care este HRISTOS.

Versetul face referire la prorocii carora le vorbea Dumneeu si care erau inainte de a veni aceasta STINCA duhovniceasca.Psalmistul vorbeste de aceasta Stinca ca este prea inalta pentru el si nu o poate ajunge.

Psalmii 61:2

De la capătul pământului strig către Tine cu inima mâhnită şi zic: „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine!

Stinca , Domnul Hristos a fost revelata la implinirea vremurilor cind Fiul Lui Dumnezeu a venit aici pe pamint cu un trup de om dar fara pacat. El a adus prin moartea lui la cruce izbavirea tuturor celor ce cred in jerfa Lui.

In acest cuvint TOTI se cuprind toti cei ce erau rinduiti sa capete viata vesnica,mintuirea ao capatato.Atentie , a capata inseamna a primi de pomana fara ca sa faci sa lucrezi tu ceva. Aceasta este darul lui Dumnezeu pe care il dat celor din versetul de mai jos.

aptele apostolilor 13:48

Neamurile se bucurau când au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvântul Domnului. Şi toţi cei ce erau rânduiţi să capete viaţa veşnică au crezut.

Domnul Isus vorbind la putul lui Iacov cu femeia Samariteanca ii spune aceste cuvinte;

Ioan 4:10

Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie.

Intelegem noi ca El Domnul Hristos este Stinca care da apa vie? Daca das a venim sis a bem dela El asa cum a cerut femeia Samariteanca.

Ioan 4:15

„Doamne”, I-a zis femeia, „dă-mi această apă, ca să nu-mi mai fie sete şi să nu mai vin până aici să scot

Pina s ail cunoastem pe El ca stinca care ne potoleste setae , bem din apa care nu ne tine de sete.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: