joi, 10 ianuarie 2013

El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre,





El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, si nu numai alee noastre ci 
pentru ale intregii lumi. 1Ioan 2.2.

Acest verset am opservat ca se produce disesiuni intre credinciosi. Si asta din lipsa de cercetare a Cuvintului Sfint.Trebuie sa fi degajat de idei, invataturi preconcepute. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, Da , El este unica jerfa care poate sa ispaseasca pacatele. In vechime se aduceau jerfe ne spune Cuvintul,  nu numai pentru popor ci  si pentru preoti.

Dumnezeu la dat ca jerfa odata pentru toteauna sa nu mai fie nevoie ca in fiecare an sa se aduca un animal jerfa.Sigur ca Ap, Ioan aduce in atentie pe cei credinciosi carora le vorbea,Dar el spune ca, si nu numai alee noastre. Cu alte cuvinte nu avem dreptul noi cei mintuiti sa fim mindri intrun fel ca Dumnezeu s-a indurat de noi.Ioan include si pe intreaga lume in aceasta jrfa, pe care Domnul Isus a adus-o la Golgota.

El spune, ci pentru ale intregii lumi. Sa fie asa? Daca Cuvintul spune inseamna ca asa este. Se naste o intrebare, dece nu beneficiaza toata lumea de aceasta jerfa mintuitoare?Cineva ar putea sa spuna ca, depinde de cel care o primeste. Aceasta ideeie circula printre cei “ credinciosi” ca fiind de baza,Cu alte cuvinte lasa sa se inteleaga ca, Jerfa este la indemina orcui dar ca, oamenii o resping. Cei ce o accepta beneficiaza de ea. Cei ce o resping pierd sansa de a fi mintuiti.

Aceasta invatatura este avansata ei pe seama la – liberal arbitru- s-au –Freewill-Ei bine, daca asa ar sta lucrurile,am avea dreptul sa credem acest verset literal asa cum este. Dar lucrurile nu stau intocmai asa, iata dece, “ce cuprinde lumea si cine e ea”Domnul Isus in pilda   saminta buna in tarina.Matthew 13:38  Tarina este lumea, sãmânta bunã sunt fiii Împãrãtiei; neghina sunt fiii Celui rãu.Avem aici o explicatie pe care o da Mintuitorul la cererea ucenicilor Lui.In Tarina cresc impreuna si griul dar si negina.El spune ca, Tarina este Lumea.

 Iata deci care este explicatia dece si a intregi Lumi.Ca sa fie si mai clar, avem in continuare si explicatia dece le lasa sa creasca impreuna in tarina, in Lume.Pentru ca la secerisi sa le separe.Este vorba de Griu si negina.Am ami spus si cu o alta ocazie despre cresterea lor impreuna.Cei rascumparati sunt risipiti in lume. Ei sunt asemanati cu griul care creste si el in Tarina.Cei credinciosi fiind raspinditi inTarina, in Lume este necesar ca sa fie intreaga Lume in propietatea lui Dumnezeu.

Acum potrivit Sfintei Scripturi Lumea zace in cel rau. Cu alte cuvinte ii apartine tarina lui. 1 John 5:19  stim cã suntem din Dumnezeu si cã toatã lumea zace în cel rãu.Acestea sunt cuvintele scripturi.Cei rascumparati sunt o comoara pentru care Dumnezeu a platit pretul rascumparari lor prin jerfa Fiului Sau.Cuvintul ne arata de comoara in Tarina, comoara care se refera la cei rascumparati.

Matthew 13:44  Împãrãtta cerurilor se mai aseamãnã cu o comoarã ascunsã într-o tarinã. Omul care o gãseste, o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are, si cumpãrã tarina aceea.Tocmai Lumea ca sa poate sa is ia comoara pe care a gasit-o. Iata deci cum inteleg eu acest verset de mai sus cu privire la, pentru ale intregii lumi.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: