marți, 1 ianuarie 2013

Luke 4:18 "Duhul Domnului este peste Mine,











Luke 4:18  "Duhul Domnului este peste Mine, pentru cã M-a uns sã vestesc sãracilor Evanghelia, M-a trimis sã tãmãduiesc pe cei cu inima zdrobitã, sã propovãduiesc robilor de rãzboi slobozirea, si orbilor cãpãtarea vederii; sã dau drumul celor apãsati,

19  Si sã vestesc anul de îndurare al Domnului."
Venirea Domnului Hristos pe pamint , a deschis o noua era.Chiar si cei care nu-L recunosc tin fara sa vrea separarea intre vechi si nou. Inainte de Hristos si dupa Hristos. El a fost piatra de temelie care a fost pusa la coltul cladiri Biserici vi a lui Dumnezeu. "Duhul Domnului este peste Mine, Aceste cuvinte, Mintuitorul le spune dintr-o Sinagoga a Iudeilor.In Sinagoga erau tot felul de oameni, dela bogati si pina la cei saraci.Si unii si alti aveau nevoie sa auda cuvintele Mintuitorului.

El aducea inaintea lor cuvinte pe care nu le auzeau la tot pasul in Sinagoga.Era calauzit de Duhul lui Dumnezeu despre ce sa vorbeasca.A ales acest pasaji din prorocul Isaia,care are in vedere Evangelia.Dar iata ce spune El, pentru cã M-a uns sã vestesc sãracilor Evanghelia, A fost uns, s-au cu alte cuvinte ,trimis pentru aceasta lucrare,de a vesti Evangelia.Dar El adduce inatentie ceva tare interesant si anume, sã vestesc sãracilor Evanghelia,Pai se naste intrebarea, nu la toata lumea? Nu si la cei bogati?In tot deauna saracul se uita dupa ajutorul care sa vina dintr-o parte s-au alta.Pentru cel bogat averea este dumnezeul lor.

Cei saraci se tineau dupa Domnul Hritos. Dece? Pentruca erau intr-o nevoie sau alta.De cei bogati Mintuitorul are cuvinte grele.Pentru ei imparatia cerului este ceva care nu face sens, s-au nu produce interes.Asa ca, beneficiarii urmau sa fie cei saraci.Si astazi in zilele noastre lucrurile nu stau diferit de atunci. Bogatii se ocuppa de bogatiile lor chiar daca ii gasesti pe unii printre cei care se bucura de aceasta Evangelie. M-a trimis sã tãmãduiesc pe cei cu inima zdrobitã,O alta motivatie de a veni aici a Mintuitorului spune El, sa tamaduiasca, sa vindece.

Dar nu pe toti, ci pe cei cu inima zdrobitã,Acestia veneau inaintea Domnului Hristos si cadeau cu fata la pamint pentru a-l implora sa aiba mile de ei.Bogatul ignora orice ajutor.El se crede ca poate sa se dscurce singur.Da la modul fizic o poate face. Dar nu la cel sufletesc.Era vorba de doua feluri de tamaduire,Cea fizica, corporala dar care avea nevoie mai intii de tamaduirea de pacat.Avem in Cuvint situatii cind Mintuitorul a tamaduit pe amindoua.Tamaduit pentru cei tineri este echivalentul a vindeca.Omul nu vrea sa stie ca are nevoie sa fie vindecat sufleteste.El nu intelege asa ceva. Doar ce izbeste privirea la vindecarea fizica.

Cea mai impartanta vindecare este cea sufleteasca.Acestia mai sunt numiti si robi. sã propovãduiesc robilor de rãzboi slobozirea,Sigur ca, orice om este rob al pacatului. S-au prizioner al pacatului.Dar cind te uiti la ei nu vor sa primeasca aceasta libertate.Dece? pentruca nu se vad ca sunt robi din pricina ca sunt orbi sufleteste.Pina ce nu le deschide Dumnezeu ochii ei nu pot realize ca sunt robi s-au sclavi ai pacatului.Au un stapin care-I tin incatusati.sã dau drumul celor apãsati,Apasati de ce? Apasati de lanturile pacatului.

Nu cred ca poate fi o apasare mai mare ca cea sufleteasca.Oamenii is pun capat zilelor ca nu pot sa mai reziste, depasi o astfel de stare sufleteasca. Mai modern se cheama depres sufletesc. Sigur ca este stress fizic de prea multa alergatura dupe lucrurile acestea materiale pamintesti. Dar est stress Sufletesc care acesta duce la depresie sufleteasca. Cei rascumparati is gasesc refugiu in Cuvintul lui Dumnezeu.Cum ar vrea oamenii sa scape de aceste apasari sufletesti. Dar nu cauta sursa care se gaseste doar in Domnul Hristos, si asta spre paguba lor.
19  Si sã vestesc anul de îndurare al Domnului."

Iata  aici se vorbeste de un an de indurare, pe care Dumnezeu la pregatit evreilor la vremea aceia si care este si astazi la modul spiritual de actualitate.In fiecare an este an de indurare. De unul s-a indurate Dumnezeu anul trecut s-au cu anii in urma. Pentru acestia a fost acel an de indurare al Domnului.Dar si in anul acesta in care am intrat tot un an de indurare este pentru cei pe care Dumnezeu ii mintuieste.

Daca Dumnezeu nu s-ar indura , cine ar putea sa fie scapat de aceasta apasare a pacatului? Negresit ca nu sta in puterea omului ca sa se elibereze singur.Domnul lucreaza si astazi cu aceiasi putere si elibereaza in continu suflete de supt dominatia celui rau, si implicit a pacatului.Sa fi liber,ce poate fi mai minunat?

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: