vineri, 27 mai 2011

Ioan 5:17 Dar Isus le-a răspuns:„Tatăl Meu lucrează......

Ioan 5:17

Dar Isus le-a răspuns: „Tatăl Meu lucrează până acum; şi Eu, de asemenea, lucrez.

Cu ceva timp in urma am avut cu niste frati un studio biblic , in care sa adus in atentie acest verset. Sigur ca sint multe de invatat din el. In primul rind vedem ca Tatal lucreaza. La ce lucreaza EL? Negresit ca la mintuirea de suflete. Dar iata ca Domnul Isus spune ca si El lucreaza.Din nou aceiasi intrebare, la ce lucreaza Domnul Isus? Sigur ca la aceiasi lucrare pe care o face Tatal Lui de a mintui oameni.

Cu alte cuvinte este o colaborare intre Tatal si Fiul la acest maret si supreme interes de a mintui.Dar avem in Cuvint un loc in care se spune ca si cei rascumparati sint lucratori.La ce lucreaza ei? Sigur ca versetul spune,”voi sinteti lucratori impreuna cu Dumnezeu.

1 Corinteni 3:9
Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu.

Deci cu alte cuvinte implicate la aceasta lucrare divina a lui Dumnezeu.Dar intrebarea se pune, de unde incepe lucrarea pentru cel rascumparat ca sa fie calificat pentru aceasta? Avem un loc care ne arata ? negresit:As zice ca lucrarea incepe din noi la anumite metehne care se manifesta in firea noastra veche.

Apoi avem de lucru in casele noastre, in familia noastra, in locurile unde ne aseaza Dumnezeu, in serviciu si in ultima instant in socetataea in care traim zi cu zi. Apoi sa mergem si numai dup ace am terminat de lucru in aceste sfere de activitate sa mergem sa vestim evangelia in locurile unde se string copii lui Dumnezu si cei necredinciosi.

1 Petru 2:1

Lepădaţi, dar, orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire;

Efes 4.22-31; Col 3.8; Evr 12.1; Iac 1.21; Iac 5.9; 1Pet 4.2

Mai sint in viata noastra astfel de stari de lucruri, care nu sint supt stapinire? Atunci nu ne calificam sa lucram in afara. Mai avem destul de lucru in interiorul nostru. Sint copiii nostril si sotia asa cum ii vede Cuvintul, supusi, nu fac evangelia sa fie vorbita de rau prin felul lor de a trai ?daca da, atunci ne calificam, daca nu , nu ne calificam Sint anumite criteri pe care trebuie sa le indeplineasca cel care vrea sa fie lucrator impreuna cu Domnul Hristos.

1 Timotei 3:1

Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvneşte cineva să fie episcop, doreşte un lucru bun.”

1Tim 1.15; Fapt 20.28; Filip 1.1; Efes 4.12

Si vai cit este de lucru in via lui Dumnezeu.Secerisul este mare spune Cuvintul dar putini sint seceratorii, rugati dar pe Domnul sa scoata seceratori.Cu alte cuvinte , numi domnul scoate sau califica, sau angajaza, sau te trimite.Sigur ca El o face in cunostinta de cauza. Adica el stie la ce statura ne-a adus ca sa ne putem califica pentru a asa lucrare deosebita.Domnul sa ne dea har sa ne cercetam sis a aplicam in viata noastra ceia ce Cuvintul ne cere pentru aceasta slujba.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: