duminică, 29 mai 2011

Ioan8:32 veti cunoaste Adevarul, si Adevarul........

Ioan 8:32

veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

Rom 6.14-22; Rom 8.2; Iac 1.25; Iac 2.12

Ce inseamna a fi slobod? Stim cu totii ce inseamna sa fi slobod. Acest cuvint –slobod- am spus la inceput prin intrebarea pe care am pus-o.Sa fi slobod inseamna sa ai libertate. Ah libertatea ce scumpa este ea si nu toti o pretuiesc. Sa fi slobod, sa nu depinzi de nimeni, mai inseamna sa poti actiona in voie.

Apostolul negresit ca nu are in vedere la modul literal,fizic. Cu toate ca pe vremea aceia erau si robi care is doreau sa fie slobozi. Dar bucuria de a fi slobod este cea de a fi eliberat de supt dominate celui rau sau a pacatului.La o astfel de slobozenie , de libertate se refera ap, Ion.

Este vorba sa cunosti Adevarul care este Domnul Isus. Deci nu poate fi slobozenie sau libertate fara al cunoaste pe Domnul Isus. Adevarul te va face slobod, dar este conditia de al cunoaste.Ei bine, cind ai ajuns sa fi slobod, abia atunci intradevar pui prêt pe aceasta slobozenie.Dece atunci se gasesc printre cei “ credinciosi” oamenii care sint totusi robiti de un pacat sau altul? Cred ca nu au fost nici-o data slobozi ,descatusati ,de supt robia pacatului.Cu alte cuvinte nu au cunoscut Adevarul.

Cuvintul este destul de clar in versetul de mai jos.Daca te-a facut Domnul Isus slobod , asta inseamna ca El te-a scos de supt dominatia celui rau.Daca esti unul dintre cei care ai ajuns sa cunosti Adevarul , atunci bucurate ca ai fost facut slobod. Daca totusi in viata ta inca mai domneste pacatul atunci inseamna ca inca mai esti rob al pacatului. Vezi;

Romani 6:12

Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.

Aceasta face dovada ca nu l-ai cunoscut pe Domnul Isus , pe Fiul. Acest verset Ioan 8:36.este mijlocul prin care ne putem testa daca am ajuns sa fim slobozi, sa cunoastem Adevarul.Acest cuvunt DECI, arata in el insusi garantia ca cel rascumparat al Domnului Isus este slobod.Apoi viata traita trebuie sa faca dovada ca traiesti ca un om liber.

Ioan 8:36

Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: