sâmbătă, 14 mai 2011

Numeri 26:11 Fiii lui Core n-au murit.

Din nou, acelasi frate scump, mi-a trimis acest verset din Numeri 6-11, unde citim ca Fii lui Core nu au murit, chiar daca s-au rasculat impotriva lui Mose si a lui Aron.Si am vrut sa vad care a fost motivul de la determinat pe Dumnezeu ca sa ii crute de rebeliunea care pina la urma a fost inpotriva lui Dumnezeu.

umeri 26:9

Fiii lui Eliab au fost: Nemuel, Datan şi Abiram. Datan acesta şi Abiram acesta au fost din cei ce erau chemaţi la adunare şi care s-au răsculat împotriva lui Moise şi Aaron, în adunarea lui Core, când cu răscoala lor împotriva Domnului.

Iuda 1:11

Vai de ei! Căci au urmat pe calea lui Cain! S-au aruncat în rătăcirea lui Balaam, din dorinţa de câştig! Au pierit într-o răscoală ca a lui Core!

Numeri 16:1

Core, fiul lui Iţehar, fiul lui Chehat, fiul lui Levi, s-a răsculat împreună cu Datan şi Abiram, fiii lui Eliab, şi On, fiul lui Pelet, toţi trei fiii lui Rube

Vreau sa spun cite ceva pe margine celor primate, anume despre Core.Core s-a rasculat inpotriva lui Moise si Aron. Dar cuvintul ne arata ca defapt aceasta rascoala era indirect indreptata inpotriva Domnului.Este adevarat ca Core nu a murit ca asa ne arata cuvintul. Dar orce rebeliune nu este dupa voia Domnului. Moise si Aron erau slujitori ai Domnului.In Iuda spune Cuvintul ca altii au murit in aceiasi rascoala ca a lui Core. Dece aceia au murit si Core nu?pentruca Core se tragea din Leviti.

Avea as zice un stataut aparte de celelalte seminti.Ati mentionat ca au primit Har, asa este. Pentruca pozitia in care se aflau ca urmasi ai lui Levi le-a conferit acest privilegiu de a fi salvati de pedeapsa pe care Dumnezeu a aplicato altora pe care Iuda o mentioneaza aici.

Intorcindune la noi, ca altfel ma gindesc ca nu luam prea mult daca nu acomodam cu pozitia noastra de Preoti ai lui Dumnezeu. Decite ori nu ne rasculam si noi intrun fel sau altul impotriva lui Dumnezeu prin diferite atitudini din viata noastra. Dar El ne da Har acea perioada sau privilegiu de gratiere din pricina ca sintem preoti, o preotie imparateasca, un popor sfint.

Iata dece Fii lui Core au trait dupa cum ne relateaza cuvintul.Din acest Chehat,se tragea Obed-Edom cind in casa lui a fost adapostit Chivotul legamintului Domnului. Si el avea linia descendenta tot din Levi.

1 Petru 2:9

Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;

Citeva ginduri.Va multumesc ca ma provocati mai mult decit as face-o eu singur. Este o provocare stinta si care sint convins ca lui Dumnezeu ii place astfel de provocari la adincirea Cuvintului Sau.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: