duminică, 22 mai 2011

Mark 13:32 Cât despre ziua aceea.........

Mark 13:32 Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatãl.

Dumnezeu, a avut destule motive pentru a tine ascuns acest eveniment. Sint locuri in Scriptura in care sint anuntati cei rascumparati dar si cei care nu sint mintuiti.Pentru cei rascumparati ziua sau venirea Domnului Isus are o mare semnificatie. Ei se unesc cu Domnul Isus pe nori cerului ei fiind Mireasa Lui iar El fiind Mirele ei.Sa scris mult despre acea zi, unii au si adus o predictie dar toate sau dovedit ne intemeiate.Citimin 1 Thessalonians 5:4 Dar voi, fratilor, nu sunteti în întuneric, pentru ca ziua aceea sã vã prindã ca un hot.

5 Voi toi suntei fii ai luminii fii ai zilei. Noi nu suntem ai noptii, nici ai întunericului.

Sint aici doua categori de oameni peste care va veni acea zi.

a) cei care nu asteapta si sint necredinciosi adica Dumnezeu nu a schimbat viata lor. Ziua aceia pentru acestia va fi ca un hot. Dece ca un hot? Pentruca vor fi luati prin suprindere. Cu alte cuvinte Hotul nu este asteptat.

b) O alta categorie care sint in asteptarea Domnului Isus sa se intilneasca cu El. Dece? Pentruca ei sint mireasa Lui si sint in asteptarea Mirelui sa vina.Peste acestia din urma ziua aceia nu vine ca un hot pentruca ei sint in asteptare.Ei chiar se uita dupa o astfel de zi.

Apocalipsa 22:17

Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!”, şi cine aude să zică: „Vino!”, .....

Ziua aceia nici pentru unii nici pentru alti nu este lasata sa se stie cind va fi. Domnul Isus spune ca nici chiar Fiul nu stie.Aici as vrea sa precizez ceva care deseori si cei mai multi care citesc Cuvintul nu au ajuns sa inteleaga acest amanunt , anume, “nici Fiul” Domnul Isus face referire la Fiul Omului, nici decum la Fiul lui Dumnezeu. El cit a fost pe pamint se numea Fiul Omului.

Ca Fiu al lui Dumnezeu nu se poate ca El sa nu stie, de vreme ce Mintuitorul spune aceste cuvinte,” Eu si Tatal una sintem”. Pentru cei care fac parte din Mireasa Domnului Isus ziua aceia va fi o supriza placuta de a se intilni cu Mirele iubit.Pentru cei ne mintuiti ziua aceia va fi si ea o supriza dar dezastruasa fara revers.O despartire vesnica dela fata lui Dumnezeu.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: