marți, 10 mai 2011

Gen eza 6:8 Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului.

Geneza 6:8

Dar Noe a căpătat milă înaintea Domnului.

Geneza 6:14

Fă-ţi o corabie din lemn de gofer; corabia aceasta s-o împarţi în cămăruţe şi s-o tencuieşti cu smoală pe dinăuntru şi pe din afară.

Geneza 6:15

Iată cum s-o faci: corabia să aibă trei sute de coţi în lungime, cincizeci de coţi în lăţime şi treizeci de coţi în înălţime.

Prima carte care este Geneza si care se ocupa cu primii oameni , ne relateaza dupa caderea omului in pacat, ceva foarte interest pentru noi cei din Noul Testament.Sint trei puncte care as dori sa le scot in evidenta, evident in lumina Cuvintului lui Dumnezeu, fara a devia dela El, sau de a adaoga ceva cre sa nu fie in concordanta.

1) Se gaseste in versetul 6-8. Noie a capatat MILA. Mila in vechiul testament este echivalentul HARULUI din Noul Testament.As dori sa spun ca erau multi dar aceasta mila(Har) nu la capatat decit Noie. Un cuvint cheie este acesta de,” a capatat”, cu alte cuvinte nu a facut nimic pentru acest favor l-as numi. A intervenut Bunatatea Lui Dumnezeu fata de acest Noie.Facind armonizarea cu cei care capata Har si sint mintuiti prin Jerfa Domnului Isus, realizam ca omul nu poate face nimic ca sa fie placut inaintea lui Dumnezeu. Totul depinde de indurarea lui Dumnezeu.

2) Goferul era un material tare special ca sa reziste. Corabia care Dumnezeu a zis lui sa o faca reprezinta la modul spiritual Evangelia mintuiri si in final chiar Domnul Isus.Corabia avea sa-l salveze dela ceia ce Dumnezeu deja luase hotarirea de a distruge toate fapturile de pe pamint, asta din pricina pacatului care alterase pina si pamintul. Noi ca rascumparati ai Lui Dumnezeu navigam spre portul vesnic pe marea acestei lumi. Noie avea sa navige si el pe apele care se deslantuiau prin potop.Si pentru Noie dar si pentru noi calatoria va avea un sfirsit.

3) Vedem in versetul 15, ca Dumnezeu ii da chiar indicatie cum sa o construiasca si chiar si dimensiunile. Dece asa? Pentruca Dumnezeu nu avea invedere sa salveze decit pe Noe si familia lui.Daca l-ar fi lasat fara ca sa intervina Noe, zic eu, ar fi vrut sa ia in corabie si rudele ceva mai indepartate Dar Dumnezeu care dirija toate lucrurile , intot deauna lucreaza dupa un plan bine determnat, stability de El insusi.

Repet, avea in vedere doar pe Noe cu familia lui.Trecind la noi, cind Evangelia a patruns in casa noastra, atunci ea se resfrainge si asupra intregi familii,(numai in cazul ca neglijam ceia ce Dumnezeu ne spunem si cum sa procedam)In aceasta corabie a mintuiri in care deja acum se afla cel mintuit navigeaza pe marea acestei lumi, fara sa esueze pina cind ea va fi condusa de Dumnezeu in portul vesnic.Si un ultimo aspect pe care doresc sa-l scot in evident este acesta, Dumnezeu a incuiat usa nu Noe. Ce ne spune acest lucru? Ca odata intrat in Corabie Noe ca si cel rascumparat nu mai putea sa iasa afara din planul lui Dumnezeu( Corabia Mintuiri)Sint unii care spun ca,"Mintuirea se pierde daca nu o ti". Aceasta s-ar intimpla numai in conditia cind Noe ar fi incuiat usa corabiei, avind posibilitatea sa o descida de cite ori ar fi vroit.Cel rascumparat nu se mintuieste el insusi. Aceasta este lucrarea divina a lui Dumnezeu si care este vesnica.Dumnezeu este Suveran si el conduce toate lucrurile. El nu le lasa la discretia celui pe care la sigilat in aceasta corabie a Mintuiri. Voi sinteti ascunsi cu Hristos in Dumnezeu ne spune Cuvintul.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: