miercuri, 1 iunie 2011

Marcu 13:20 Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea


Marcu 13:20

Şi dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa; dar le-a scurtat din pricina celor aleşi.

Matei 24:22

Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate.

Matei 24:38

În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie

Li s-a zis să nu vatăme iarba pământului, nici vreo verdeaţă, nici vreun copac, ci numai pe oamenii care n-aveau pe frunte pecetea lui Dumnezeu

Iata ca putem gasi aici in Marcu 13:20 un raspuns la intrebarea, “ Va fi Biserica in necazul cel mare?” Cuvintul ne arata ca, Domnul va scurta acele zile din pricina celor alesi. Cu alte cuvinte intreaga omenire va trece prin acele zile de groaza. “Fie ele fizice” sau spiritual,numai ca, cei credinciosi nu vor fi atinsi. Dece? Pentruca ei sint ocrotiti de Dumnezeu. Cum sint ocrotiti? Avem un raspuns in cartea Apocalipsei.

Apocalipsa 9:4

Li s-a zis să nu vatăme iarba pământului, nici vreo verdeaţă, nici vreun copac, ci numai pe oamenii care n-aveau pe frunte pecetea lui Dumnezeu

Credinciosii sint reprezentati aici prin ce este verzi dece verzi? Pentruca ei sint adapati udati continiu de izvorul apelor vi care este Domnul Isus.Iata ce citim in Psalmul 1-4.

Psalmii 1:3

El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit.

Apoi avem o asemanare a Biserici care este ocrotita in Barca salvari a Mintuiri. Corabia lui Noe a fost deasupra apelor si ea a rezistat judecati lui Dumnezeu. Chiar daca apele iesau din pamint si Dumnezeu deschisese zagazurile cerului.

Noe era la un adapost sigur ocrotit de Dumnezeu.Noe nu a fost luat la cer, a fost lasat sa vada ce indura cei pacatosi care au respins Salvarea care le era intinsa. Tot asa va fi si cu cei rascumparati.Ei vor fi in necaz dar vor avea parte de Corabia in care ia pus Dumnezeu.Cind lucrurile se vor linisti corabia mintuiri se va opri pe un Munte, Muntele Sionului din cartea Apocalipsei.

Apocalipsa 14:1

Apoi m-am uitat şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului;

Cine este Mielul? Este Mintuitorul celor care sint cuprinsi in Barca mintuiri. El a fost la cirma vieti lor pina ia adus in portul cel vesnic.

Munte care va fi pe un pamint nou.Psalmistul spune aceste cuvinte,” Duma pe stinca(muntele) pe care nu-l pot atinge. Cei rascumparati sint in Corabie cu Mintuitorul lor, asa cum erau odinioara ucenicii pe marea involburata.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: