miercuri, 8 iunie 2011

Marturisirea lui Petru



Mărturisirea lui Petru.

Luca 9:18

Într-o zi, pe când Se ruga Isus singur deoparte, având cu El pe ucenicii Lui, le-a pus întrebarea următoare:„Cine zic oamenii că sunt Eu?”

Iata aici o intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem fiecare care pretindem ca sintem, ca apartinem Domnului Isus.El ca Domn si mintuitor a pus aceasta intrebare,” cine zic oamenii ca sint Eu?” negresit nu avea nevoie sa stie , pentruca citim in Cuvint ca,” Isus le cunostea inima

Luca9:47

Isus le-a cunoscut gândul inimii, a luat un copilaş, l-a pus lângă El

Dar atunci dece a pus Mintuitorul aceasta intrebare? Dece nu a intrebat El direct pe cei care il imbulzea zilnic?Ca potrivit versetului pe care l-am dat ceva mai sus reiese ca El cunostea inimile oamenilor.Atunci din nou repet intrebarea,” ce la determinat pe Mintuitorul sa adreseze o astfel de intrebare ucenicilor Lui?Avea el motiv sa o faca. Sa le dovedeasca ucenicilor ca tot ce stiu ei si cunosc nu vine prin inteligenta omeneasca ci este descoperiri pe care Dumnezeu le da alor Lui.

Dece alor Lui si nu la lume? Pentruca spune Domnul Isus,”voua va fost dat sa cunoasteti…” dece voua? Pentruca pe voi va are invedere tatal Meu din ceruri.Intorcindu-ma la intrebarea Mintuitorului, vom vedea ca El a pus la incercare pe ucenicii lui. Sa constate ei insusi ca nu le appartine nimic si ca tot ce au este venit de sus dela Tatal lor.Nu cred ca Domnul Isus era interesant sa afle ce zic oamenii despre El, cine este El. Ci ce zic ei, care umbala cu El de atatita vreme.Lucrul acesta nu era o prioritate pentru El sa afle ce zic oameni.El era interesant daca cei pe care Tatal ia dat lui au ajuns sa cunoasca ei insusi cu cine are de aface.Cu un om sau cu un Fiu al lui Dumnezeu. Petru nu ezita si da raspunsul potrivit zicind,

Marcu8:29

„Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceţi că sunt Eu?” „Tu eşti Hristosul!”, I-a răspuns Petru.

Dar noi care asa cum am spus pretindem ca sintem ai Lui si il cunoastem. Cine este El pentru mine si pentru tine? Este El Fiul lui Dumnezeu care s-a jerfit pentru noi? Daca da atunci sa traim potrivit cu chemarea pe care am avuto sa cinstim numele Lui printr-o purtare sfinta.Dumnezeu sa ne dea harul sa-l marturisim si altora pentru care El apare ca un strain.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: