duminică, 5 mai 2013

John 1:47 Isus a vãzut pe Natanael venind la El,






John 1:47  Isus a vãzut pe Natanael venind la El, si a zis despre el: "Iatã cu adevãrat un Israelit, în care nu este viclesug.

Iata ce afirmatie face Domnul Hritos prin cuvintele pe care le spune despre Natanael, "Iatã cu adevãrat un Israelit, în care nu este viclesug. Viclesugul, sau viclenia este caracterul celor care nu au fost nascuti din nou. Cind printre cei rascumparati se afla si din acestia care viclesugul este parte din viata lui de fiecare zi, atunci ne putem da seama ca nu a fost nascut din nou. Domnul Isus nu are un astfel de character si asa sunt si cei care au fost adusi la viata impreuna cu El.

Si  ap, Pavel spune ceva care scoate in evident acest viclesug. Spuneti-va adevarul din inimma.Cu alte cuvinte nu umblati cu viclenie. Israel trecea printr-o perioada de decadenta morala pe vremea Domnului Hritos.La Templu, care era Casa lui Dumnezeu, se facuse iarmaroc. Oamenii nu mai veneau acolo sa se inchine sa adoreze si sa aduca darurile lor precum le cerea Dumnezeu.Veneau sa-si vinda marfa sis a cumpere ca la piata.Se vede treaba din cuvintele Mintuitorului ca, acest Natanael avea o structura sufleteasca mai aleasa.

Domnul Isus care cunostea inimile, a afirmat despre Natanael ca este unul din poate putini care mai aveau un asa character.Templu sau Casa lui Dumnezeu de care am atins ceva mai sus este echivalentul Biserici, Adunari de azi. Daca pe vremea Domnului Hristos se transformase Templu in iarmaroc as indrazni sa spun cu toata temerea, ca si azi sunt Biserici, Adunari care au devenit iarmaroc.Dece? pentruca in ele se string si fratii dar si cei care sunt minati, condusi de atitudini viclene.Fiecare vin in Adunare sa -s vinda atitudinile egoiste ale lor.

Si sunt unii care le cumpara. Asa era si la Templu, veneau sa is vinda ce aveau ei si sa schimbe bani.Poate sa para straniu pentru unii aceste cuvinte pe care le aduc inainte.Daca suntem sincere cu noi insine realizam ca asa stau lucrurile.Vi in adunare cu gind si cu o inima sincera fara viclenie? Atunci esti al Domnului Hritos.Vi cu ginduri suptile pe care vrei sa le imprastii (Vinzi) si altora? Faci dovada ca pentru tine Casa lui Dumnezeu e iarmaroc.Pina la urma Dumnezeu care is ia grija casei Lui nu va ingadui ca Casa Lui sa fie iarmaroc la nesfirsit.

Asa cum Mintuitorul a facut bici si i-a gonit afara, tot asa va interveni Dumnezeu pentru cinstea si slava Casei Lui.O intrebare pentru cei ce nu au sens de a se cerceta. Poate spune Mintuitorul si despre mine si tine ca esti unul fara viclesug?Nu numai cind vi la Casa lui Dumnezeu. Ci in viata ta de toate zilele, in relatia ta cu altii. Natanael nu era la Templu cind Domnul Hristos la vazut supt zmochin.Cred ca sta la umbra din cauza soarelui puternic care este in Orientul mijlociu.Sa nu ne inselam, Domnul Hristos are ochiul ca para focului si vede toate din viata noastra. El este Dumnezeu binecuvintat in veci.Cei ce sun tai Domnului Hritos trebuie sa ia seama ce (Cumpara) ce idei asimileaza cind unul sau altul le adduce la Casa lui Dumnezeu.Negresit este vorba de invataturile care fac mult rau.

Am spus de cumparat.In Engleza cind cineva vine cu o ideia sau o invatatura cei care nu agreiaza cu aceasta invatatura spun”I don`t by that”domnul sa ne dea un  duh de cercetare de analiza sa vedem daca este in viata noastra acest duh de viclesug in relatia noastra cu fratii si nu numai.Sa poata spune si despre noi Domnul Isus ca,” cu adevarat in Ion sau Maria sau oricare altul dintre noi nu este viclenie.

John Balarie
Los Angeles California.

Niciun comentariu: