luni, 27 mai 2013

Proverb 15:13 O inimã veselã însenineazã fata,






Proverb 15:13  O inimã veselã însenineazã fata, dar când inima este tristã, duhul este mâhnit.

Ah, inima este adusa asa de des de Cuvintul lui Dumnezeu in atentia noa stra.Dece o fi asa? Tot Cuvintul ne spune prin cuvintele Domnului Isus ca,din inima omului ies gindurile rele si multe altele care se gase intr-o inima care nu a fost schimbata de Dumnezeu.Aici avem inaintea noastra o stare pe care o are o Inima vesela. O inimã veselã însenineazã fata,Cum sa ai o inima vesela cind viata iti ofera atitea suprize neplacute? Cind vine suferinta in trup ?Si totusi Cuvintul ne sta marturie ca sunt si inimi care sunt vesele in astfel de imprejurari ale vieti.As zice ca veselia pe care o adduce situatii placute din viata este de scurta durata.

Cit conjuctura in care te afli este favorabila, inima iti va fi si ea vesela.Dar cum se va schimba conjuctura in tr-o stare neplacuta va inceta si veselia de pe fata. Este o veselie s-au as zice o bucurie care nu tine de ce imprejurari iti ofera viata.Aceasta depinde de ce legatura personala ai cu Mintuitorul tau.Am vazut crestini care nu zimbesc s-au nu vezi o seninatate pe fatal or.Acestia se vede ca nu traieste bucuria mintuiri in Domnul Hritos.Fata noastra ar trbui sa radieze acea satisfactie de a fi un om mintuit, un copil al lui Dumnezeu.Sunt multe imprejurarile prin care Tatal nostru ne trece prin aceasta viata. Stie El cu ce scop o face, pentru sfintirea noastra.

Atunci ar trebui sa fim posaci in continu.Cine are expierente personale cu Domnul Isus intelege ce inseamna sa ai o inima vesela si o fata inseninata. Atit timp cit Soarele neprihaniri este in viata noastra nori sunt si ei vremelnici. Aceasta inseninare asa cum am spus nu tine de imprejurarile prin care Tatal ingaduie sa trecem ca copii ai Lui.Secretul unei Inimi vesele as zice ca sta intr-o Inima multumitoare cu starea in care Dumnezeu te aseaza.Esti nemultumit,nici ca vei avea o inima vesela si o fata inseninata.Mi-a venit in minte o cintare care cuprinde aceste cuvinte,”nu norul este vesnic ci Soarele e acel….Soarele ne este aratat in Cuvint ca il infatiseaza pe Domnul Hritos.Psalms 19:5  ªi soarele, ca un mire care iese din odaia lui de nuntã, se aruncã în drumul lui cu bucuria unui viteaz:

Il ai pe El, esti in partasie cu El,Atunci si Inima si fata va reflecta aceaste raza din soarele neprihaniri. dar când inima este tristã, duhul este mâhnit.Dar iata ca Inima are influenta si asupra Duhului nostru.O Inima trista face dovada ca ne lipseste intimitatea cu Mintuitorul nostrum. Ne ia locul acestei intimitati deseori lucrurile acestei vieti care nu au nici-o valoare.Un copil al lui Dumnezeu chiar cind vin peste el unele situatii care au menirea de a intrista inima, el se scutura si nu sta in aceasta stare.Alearga la Domnul Hritos care il poate insenina prin promisiunile pe care le-a facut.Una din ele este aceasta, John 17:24  Tatã, vreau ca acolo unde sunt Eu, sã fie împreunã cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat Tu,

Nu inveseleste Inima aceasta promisiune? S-au nu insenineaza fata?Ce poate fi mai minunat in asteptarea intilniri cu Mintuitorul nostru iubit, decit aceasta promisiune ca El ne vrea sa fim impreuna cu El.Aceasta presupune o detasare, deslipire de pamint. Ah, acest pamint ne intristeaza, ne intuneca fetele.Si prin aceasta stare nu facem decit sa fim o marturie , nu spre slava Domnului Hritos,pentru cei din jurul nostrum.Ei vor zive ca, suntem la fel ca si ei, fara nici-o nadejde.

John Balarie
Los Angeles California







Niciun comentariu: