sâmbătă, 4 mai 2013

John 1:29 A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el,







John 1:29  A doua zi, Ioan a vãzut pe Isus venind la el, si a zis: "Iatã Mielul lui Dumnezeu, care ridicã pãcatul lumii!

Iata ca azi cei mai multi oameni care se cheama pe ei insusi crestini sarbatoresc Nasterea Domnului Hristos.In general acesti crestini sarbatoresc mai mult mincarea care e o traditie pentru un astfel de eveniment.Ei nu se opresc aici , ci continua cu bautura care as zice e caracteristica acestui popor Roman religios.Nu e rau sa maninci sa te simti bine. Asta o poti face oridecite ori doresti. Cind vine vorba de Invierea Celui care mai intii a murit, altfel stau lucrurile.Dece a murit Domnul Hristos sacrificat ca un Miel? Intreaba-I si ceii mai mult nu au sa stie sa dea un raspuns.Dece? Pentruca ei se rezuma doar la mincare si bautura.

Fara moarte nu era inviere.Apoi acesti crestini religiosi in fiecare an se saluta cu aceste cuvinte.”Hritos a inviat” celalalt raspunde , “ Adevarat a inviat”.Dar daca suntem seriosi cu noi insine, si ne punem o intrebare logica ,care a fost motivul de Domnul Hristos a murit ? Apoi care a fost motivul de El a inviat?Aceste doua intrebari ar trebui sa se cunoasca raspunsul la ele de cei care se numesc crestini.E trist ca poporul se pierde in traditii si nu cunosc lucrurile esentiale a venire pe pamint al cestui Mintuitor Slavit.Ne avind cunostinta traiesc in superstitii.

Cineva mi-a scris un mail si a spus ca s-a adus lumina dela Ierusalim, dela mormintul Domnului. Dar nu stia sarmana ca acel mormint daca va fie cel real este gol. Gol l-au gasit femeile in acea dimineata cind au vrut s ail imbalsameze pe Mintuitorul.Acolo nu este apsolut nici-o lumina in acel mormint.Lumina s-a inalta la Tatal Lui.Domnul Hristos spunea cind era in trup pe pamint aceste cuvinte, John 8:12  Isus le-a vorbit din nou, si a zis: "Eu sunt Lumina lumii; cine Mã urmeazã pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vietii."

Iata deci ca plecarea spre Ierusalim este doar o plimbare pe care o poti face in tot cursul anului.Mintuitorul spune ca lumina este El."Eu sunt Lumina lumii;S unt foarte multe speculatii pe marginea acestui eveniment care la vremea aceia a stirnit vilva mare.Vilva, este un fenomen atractiv dar fara nici-o acoperire de adevar. As dori sa spun si ceva despre a ridica pacatul lumi. care ridicã pãcatul lumii!Aici cei mai multi dintre crestini care sunt nascuti din nou as zice, au o intelegere gresita.Acest loc se acomodeaza cu alte lucuri si vom vedea ca are si acest loc o explicatie.Ei sustin ca, Domnul Hritos a murit pentru toata lumea. Daca asa ar fi, atunci inseamna ca se merge la gramada ca, avem acelasi Mintuitor.Nicaieri in Scriptura nu vom da peste o afirmatie a Domnului Hritos ca El a venit sa moara pentru toata lumea.

In rugaciunea lui catre Tatal El spune aceste cuvinte. John 17:9  Pentru ei Mã rog. Nu Mã rog pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru cã sunt ai Tãi:Iata deci ca nu toti cei ce serbeaza aceasta zi sunt nascuti din nou. Dece? Pentruca Hristos este pastele celui rascumparat si el este in fiecare zi.Mintuitorul a murit odata si a inviat odata.Dece a murit? Pentru mintuirea celor pe care Tatal i-a atras la Ful sau ca unica sursa de mintuire. Dece a inviat?Pentru neprihanirea acestora ca mijloc de ai prezenta curati si fara nici-o pata inaintea Tatalui.

Nu stiu citi dintre cei ce serbeaza aceasta zi de paste citesc Sfinta Scriptura ca sa poata ajunge la adevaratul inteles al acestei sarbatori de paste.Pentru cei rascumparati este stiut ca, Ei il au pe Hritos ca Mintuitor al lor personal si sunt ne despartiti de El in fiecare Zi clipa de clipa. In asteptarea intilniri cu El.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: