marți, 30 aprilie 2013

Genesis 3:7 Atunci li s-au deschis ochii la amândoi,






Genesis 3:7  Atunci li s-au deschis ochii la amândoi, au cunoscut cã erau goi,……..
Odata cu caderea omului in pacat, a venit moartea. Moartea fizica dar cea mai dureroasa e moartea spirituala, adica despartirea de Dumnezeu.Pina ce ei nu cazusera in pacat erau orbi, sau in necunostinta de alte lucruri.Ei nu stiau decit ce era in jurul lor .Cuvintul spune , Atunci li s-au deschis ochii la amândoi,

Descidera ochilor aici are un sens literal.odata cu descidera ochilor au realizat ca sunt goi. Dar au trecut intr-o alta dimensiune, cea spirituala.Lucru pe care inainte nu-l stiau.Sa ne intoarcem in noul testament si mai précis la noi din aceasta eara.. Citim in Luca ca au mai fost si altii carora li-sa deschis ochii.
Luke 24:31  Atunci li s-au deschis ochii, si L-au cunoscut, dar El S-a fãcut nevãzut dinaintea lor;

Erau acesti doi ucenici pe drumul Emausului.Cine citeste Cuvintul cu interes stiu de ce vorbeau acestia pe drum si cum a aparut Mintuitorul.Ei nu l-au cunoscut cu toate ca mersesera cu El in timpul vieti Lui.Acum,stind la masa impreuna si mincind din pine, li s-au descis ochii si l-au cunoscut ca este Invatatorul.Ei nu vedeau decit ce era in jurul lor ca si Adam cu Eva.Sa treaca peste ce vedeau ei nu era cu putintaSe putea numai cu interventia lui Dumnezeu care deschide ochii.
Isaiah 44:18  Ei nu pricep si nu înteleg, cãci li s-au lipit ochii, ca sã nu vadã…..
Isaia merge pina acolo in cit spune ca ochii sunt lipiti, sau as zice sunt orbi spiritual. Nu vad decit ce este in jurul lor la modul fizic.Si acestia sunt ca si cei de mai sus. Fie Adam cu Eva sau cei doi ucenici pe drumul Emausului.
Revelation 3:18  te sfãtuiesc sã cumperi de la Mine aur curãtit prin foc, ca sã te îmbogãþesti, si haine albe, ca sã te îmbraci cu ele, si sã nu ti se vadã rusinea goliciunii tale, si doctorie pentru ochi, ca sã-ti ungi ochii, si sã vezi.

In cartea Apocalipsei citim ca Si Ingerului Bisrici din Laodiceia  in care este intruchipata Biserica de azi.Biserica la olalta sau de adunatura cum o mai numesc eu. Aceasta Biserica din urma este oarba.Printre altele ce ii cere este si sa cumpere alifie ca sa i-se descida ochii.De unde sa cumpere alifie?  sã cumperi de la Mine.El este singura sursa de a te vindeca ca mai apoi sa poti vedea lucrurile deslusit spirituale. Sunt in Biserica(Adunare) multi orbi si care se cred ca vad.Acestia trebuie sa se indrepte catre Domnul Hritos ca sa le dea lumina.Nu pot vedea decit ce e in jurul lor. 

Si ce e mult mai trist, ca vor sa ia grija de Casa lui Dumnezeu.Lor li-se atribuie cuvintele Domnului Hristos,’Poate un orb sa calauzeasca pe alt orb” ? Ei nu pot vedea lucrurile spiritual.Cel mai trist este cind nu vrei sa recunosti ca esti orb si ca ai nevoie de alifie.Ce vreau sa spun este ca,Pina ce Dumnezeu nu se indura de un suflet acel suflet este orb spiritual. El nu poate vedea decit ce este firsc pentru acesti ochi de carne. Nu este de mirare ca nu pot vedea lucrurile spiritual, atit timp cit Dumnezeu nu a intervenit in viata lor, sa-I adinga sa le dea vederea. Asa cum facea Mintuitoru la vremea cind era printre oameni.Nu e de mirare ca nu vad in viata lor pacatul si nici gravitatea lui.

John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: