vineri, 19 aprilie 2013

Luke 22:14 Când a sosit ceasul.....






Luke 22:14  Când a sosit ceasul, Isus a sezut la masã cu cei doisprezece apostoli.
Era pastele la iudei. Nu toti care praznuesc azi pastele cunosc insemnatatea lui. Chiar si din cei care sunt "crestini" trec peste aceasta zi doar mincind si bind.Aceasta e lumea crestina, asa a fost si asa va ramine.Versetul ne arata ca, Domnul Isus a dorit mult sa manince acest paste cu ucenicii Lui. Era ultimul paste si in aceasta seara i-a luat prin suprindere cind le-a descoperit ca, unul dintre voi ma va vinde.
Cei care citesc Cuvintul lui Dumnezeu cu interes cunosc acest eveniment cum s-au desfasurat orele dupa aceasta masa de paste. Când a sosit ceasul,Era o ora anumita din seara cind Israelitii se stringeau in jurul mesei pentru as-i aminti ce a facut Dumnezeu pentru ei cinde parintii lor au fost robi in Egipt.Dar pentru Domnul Hritos acest ceas avea sa aiba o dubla semnificatie. Era ultima data cind se mai intilnea cu ucenicii Lui la o astfel de sarbatoare.Era ceasul, cind Mintuitorul in interiorul Lui se framinta. Era intre ei ca Fiu al Omului, cu aceleasi sentimente, apasari sufletesti, dureri pe care le simte oricare om in acest trup de carne.
A sosit ceasul, Mintuitorul nostru, care avea sa plateasca pretul rascumparari noastre la Golgota prin moartea Lui. Isus a sezut la masã cu cei doisprezece apostoli.Dece numai cu cei doisprezece se pune intrebarea?Cuvintul ne arata ca mai erau si alti ucenici. Dar acestia sunt numiti Apostoli. Ei erau intr-o intimitatea pe care o aveau cu Mintuitorul . Domnul Isus spune, voi ati ramas necontenit cu Mine.Il vedem si pe Iuda in cercul lor.Ca pina la urma Domnul Isus sa-l descopere in fata celorlalti ca , el va fi cel care il va vinde,In cea mai intima atmosfera pe care putea sa o aiba El cu ai Lui, era si unul care nu avea nimic cu sinceritatea care era intre ei si Invatatorul lor.
Azi nu stau lucrurile diferit, sunt la fel. Oriunde se string suflete in jurul Domnului Hritos trebuie sa fie si unul s-au chiar mai multi care sa provoace tulburare. Uite asa a provocat acest Iuda intre ei, intrun moment unde te asteptai sa fie bucurie, la o astfel de sarbatoare.Si In Adunari se string credinciosii sinceri in jurul Domnului Hritos sa se bucure de prezenta Mintuitorului.Am vazut pe unul s-au altul ca pleaca inainte de a se termina adunarea. Acestia sunt inconstienti ca, in mijlocul adunari se afla Domnul Isus.Dar sunt si altii care nu sunt dintre ai Lui. Ei bine, acestia nu fac decit sa produca tulburare intre farti.Domnul Hristos il cunostea pe Iuda. In Getsimani i-a si spus, “fa ce ai de gind sa faci fa”
Ar fi putut sa nu-l primeasca in acea seara intre ei.Si cu toate acestea Mintuitorul a tinut ca si Iuda sa fie acolo.Ce trist sa umbli cu Invatatorul si sa nu ai niciun sentiment care sa te copleseasca de bunatatea Lui care o aratase printre ei.Ce trist sa vi in Adunare printre frati si sa nutresti sentimente ascunse.Iuda a platit pentru aceasta atitudine. Si tot asa platesc si cei care vin cu ginduri de a tulburra stringerea la olalta in jurul Mintuitorului.
15  El le-a zis: "Am dorit mult sã mãnânc Pastele acestea cu voi înainte de patima Mea;Urma ca in noaptea aceia sa se duca cu ei in Gradina Getsimani, dar fara Iuda care a plecat dintre ei.Avea planul lui deja stabilit cu Preotii cei mai de seama si cu batrinii poporului, de al vinde pe suma de 30 de arginti.Au fost cazuri pe vremuri si in adunari ,printre frati, care veneau si raportau la autoritati ce era in Adunare.Domnul Hritos in Getsimani avea sa dea lupta cea mai inversunata cu puterile intunericului . Dar in aceasta lupta Mintuitorul a iesit victorios.Ar fi fost dezastru daca ceda.Era imposibil sa fie infrint pentruca Dumnezeu il intarise cind i-a trimis un Inger.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: