vineri, 12 aprilie 2013

Matthew 11:29 Luati jugul Meu asupra voastrã, si învãtati de la Mine,





Matthew 11:29  Luati jugul Meu asupra voastrã, si învãtati de la Mine, cãci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gãsi odihnã pentru sufletele voastre.
Un Indemn pe care Domnul Hristos il adduce inaintea celor carora le vorbea in vremea aceia. Dar si inaintea noastra celor de azi. A lua jugul Lui inseamna a te (Inhama) cu El la suferinte , la dispretul pe care cei pacatosi, cei rai, il aduc celor rascumparati.A lua un jug nu este usor. Asta presupune sa fi constient ca trebuie sa tragi, sa urnesti din loc un car cum era pe vremuri.In India am vazut ca trag la caruri, carute, oamenii.Dar Mintuitorul nu facea referinta la ceva fizic, literal. El se refera la viata spirituala pe care o are cel rascumparatai in Domnul Hritos.
Cind Mintuitorul spunea aceste cuvinte, pentru cei care il urma  insemna si suferinte.Unii dintre noi ne place sa ne numim credinciosi, dar cind peste noi Dumnezeu ingaduie sa puna niste poveri, ca vrei s-au nu din moment ce ai luat Jugul Lui. Luati jugul Meu asupra voastrã,Vrea sa spuna cu alte cuvinte ca, sunteti responsabili ca, a lua jugul Meu asupra voastra ,aveti de impartasit ca si Mine aceste dificultati.Jugul in esenta lui nu este placut in niciun fel. El te oblige sa tragi la acea povara care e incarcata in car.Dar spune Mintuitorul ca,Odata cu luarea jugului avem sa si invatam dela El. As zice, cum sa tragem la jug.
 si învãtati de la Mine, Multe au cei rascumparati de invatat dela Domnul Hristos.Una si cea mai insemnata invatatura cred ca este Zmerenia. cãci Eu sunt blând si smerit cu inima;Aceasta zmerenie nu o poti gasi la cel nervos , la cel al carui temperament nu este ca al Domnului Hritos.Blindetea este o insusire de care toti copii lui Dumnezeu ar trebui sa o arate in relatiile lor cu cei din prejur, cu fratii. Ea este din caracterul Domnului Hritos.Iata ca cei dintre noi care nu am invatat pina acum nu este tirziu mai e timp ca sa invatam, cit mai suntem inca pe pamint putem face dovada ca, prin blindete atragem la Evangelie pe cei mai inraiti.Apoi blindetea calmeaza orce atitudine de razvratire intre frati.Ca vai cite mai sunt , si cit de mult rau adduce Evangeliei Domnului Hritos.
Apoi Mintuitorul aduce in atentie si aceasta calitate care rar o intilnesti printre cei credinciosi,Zmerenia.Este o floare care nu creste peste tot. Ea se cultiva dar se si intretine.Cu alte cuvinte se ia grija ei ca sa se dezvolte in caracterul nostru de copii ai lui Dumnezeu.Aceste doua calitati nu se invata la scoli pamintesti. Daca ai facut niscai studi superioare in oricare domeniu ar fi ele sa nu se astepte cineva ca sa fi,Blind si Zmerit.Ele cresc pe un pamint(Inima) care a fost lucrata ( schimbata) in prealabil de Dumnezeu..O astfel de inima,este un ogor care ii prieste sa se desvolte aceste doua calitati Blindetea si Zmerenia.Este un ogor destelinit de Dumnezeu. si veti gãsi odihnã pentru sufletele voastre.Ca credinciosi, nu stiu daca ar fi vreunul care ar vrea as aiba un suflet ravasit de situatiile vieti.E o garantie pe care o da Mintuitorul celor care ia acest jug si care invata dela El.Nu vei putea sa ai odihna sufleteasca , din moment ce alergi dupa aceste lucruri pamintesti care au menirea sa aduca tulburare si nu odihna.Nu va gsi cel credincios odihna in lume.
Acesta este si motivul de Mintuitorul spune ca, numai la El o vom putea gasi.El mai spune si de pace in inimi care lucreaza odihna. John 14:27  Vã las pacea, vã dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dã lumea. Sã nu vi se tulbure inima, nici sã nu se înspãimânte.Ce este mai de dorit si de prêt ca un copil al lui Dumnezeu sa is duca o viata linistita in viltoarea acestei lumi agitate, framintate?Cine is traieste o astfel de viata in partasie cu Mintuitorul , arata celor din jur o minune, si ca este posibil sa traiesti o astfel de viata, intr-o astfel de lume framintata, agitata.
30  Cãci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoarã.Mintuitorul spune ca sa-I incredinteze pe ai Lui ca, nu le pune pe umeri sarcinii care sa nu le fie de folos.Jugul am vazut ca era intodeauna pus pe doi boi. Dece asa? Pentruca in doi oricare ar fi greutatea este mai usoara, se imparte. Insasi expresia, Luati jugul Meu Arata ca cel rascumparat se angajeaza la acelasi jug cu Mintuitorul lui.Tragind cu El , viata va fi mai usoara, mai placuta, si jugul nu ne va fi greu.Dece este jugul Lui bun? Pentruca , la urma de tot Carul acestei vieti va ajunde la destinatia dorita, acolo unde a promis sa fim impreuna cu El.
Cu alte cuvinte este bun pentruca ne duce acolo unde merge Mintuitorul. Nu putem avea o alta destinatie atit timp cit suntem la acest jug impreuna cu El. Deaceia este bun,ca vom fi cu El. si sarcina Mea este usoarã.Oricare ar fi sarcina vieti , ea este usoara. Am spus ca se imparte greutatea pe cei doi.Insasi casatoria a fost intentata de Dumnezeu ca sa fie doi si nu unul.Se imparte problemele vieti pe doi si ele sunt mai usor de dus.Si ap, Ioan spune ceva cu privire la Poruncile lui Dumnezeu pentru care unora li-se par grele. Dece? Pentruca incearca de unii singuri sat raga jug, dar fara ElInseamna ca nu e jugul Lui, din moment ce esti singur cu incarcatura vieti tale.Vei obosi si nu vei putea sa o duci pina la capat.
Iata ce spune IAp, Ioan. 1 John 5:3  Cãci dragostea de Dumnezeu stã în pãzirea poruncilor Lui. si poruncile Lui nu sunt grele,Cind iubesti pe cineva nimic nu ti-se pare greu.Le-a facut aceste porunci in asa fel, incit sa le purtam cu placere, sa le primim cu bucurie.Daca am aplica la viata noastra ceia ce ne invata Cuvintul alta ne-ar fi viata printre semenii nostril si chiar in familia noastra. Stare de liniste, de pace, de intelegere in asteptarea intilniri cu Mintuitorul nostru care trage la jug impreuna cu noi.Domnul sa ne ajute sa nu privim acest Jug pe care El ni-la pus pe umeri ca ceva greu de suportat.
John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: