sâmbătă, 6 aprilie 2013

Ioan 15:5 Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele.





Ioan 15:5 Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.
Nu sunt un viticultor, dar am avut si eu si am vita in curte. In decursul vremii am invatat cite ceva din aceasta indeletnicire a celui care se ocupa de vie.Sigur ca, in tot deauna Mintuitorul aducea inaintea oamenilor si a ucenicilor Lui exemple din viata de fiecare zi , pentru a le face mai usor de inteles ce inseamna lucrurile spirituale. In acest caz Mintuitorul le adduce vita. Eu sunt Viţa,Cind vorbim de vita intelegem ca e vorba de butuc.
Cei care sunt familiari cu via stiu ce inseamna butuc.Cum ar fi tulpina la un pom.Cu alte cuvinte ar spune Mintuitorul ca , El este butucul. Ce rol are butucul? Sigur ca este usor de inteles ca, butucul asigura seva pentru ramuri la pom si la vita prin joarde cum se numesc mladitele.Domnul Isus este plin de seva si trasmite si alor lui din seva pe care o are.Cine este in El, in Domnul Isus nu duce lipsa de seva, de hrana pentru as continua viata. Si nu numai as continua viata, ci a produce roade. Vom vedea ca, poti sa fi in El si sa nu aduci roade.
In El,As asocia cu a fi intr-o adunare care pretinde ca, in mijpocul ei se afla Domnul Hristos (EL).( Se afla acest Butuc care alimenteaza intreaga adunare.Sigur ca este vorba de o adunare corporala care se distinge de Biserica Domnului Hritos.Dar oricare ar fi ea, Dumnezeu is da binecuvintarea din pricina Fiului Sau prea iubit care se gasete in mijlocul celor doi s-au trei adunati in numele Lui. voi sunteţi mlădiţele.Mladitele sunt in butuc, in Vita.Mladitele sunt in termen spiritual cei ce sunt in adunarea corporala.Ei bine, sunt mladite care ne arata Cuvintul care nu aduc roada. Dece? Pentruca ele sunt doar la modul literal in aceasta adunare.
Nu inseamna ca, daca esti in Adunare esti si in Butuc,  s-au Vita.Acestia nu primesc nimic din ceia ce Butucul trasmite mladitelor . Dece nu primesc?Deoarece sunt in adunare ca oricare care se string acolo.Motivul este ca ele sunt uscate.Sunt uscate pentruca nu au viata in ele. Spiritual nu poti avea viata din Dumnezeu , daca nu ai fost nascut din nou, din Dumnezeu.Cei care sunt nascuti din nou au viata care le garanteaza o alimentare continua a vieti lor. Si unele si altele sunt in butucul adunari, la modul literal.Dar beneficiaza doar cele care sunt in Domnul Hritos. El care este viata. .In El era viata si viata era lumina oamenilor,Domnul Isus spune aceste cuvinte, Cine rămâne în Mine, 
Bine, cum sa ramii in El este intrebarea? El face referire la EL insusi, nu la adunarea corporala de stringere. Poti fi in adunare asa cum am spus si sa nu fi in El.Poti fi in El si sa nu fi in adunare. Ce vreau sa spun este, o adunare poate fi lipsita de prezenta Mintuitorului, find apostata.Cind Mintuitorul face aceasta precizare as numi-o ,se refera la cine ramine in Cuvintul Lui. Aceasta este cea-a mai palpabila dovada ca esti in El, cind Cuvintul lui Dumnezeu iti este hrana, si din care primesti seva ca mladita.Apoi El spune, şi în cine rămân Eu.
Vrea sa spuna ca, in cine ramine Cuvintul Lui Dumnezeu .A raminea in El si El a ramine in cel rascumparat arata s-au face dovada de o comuniune continua prin aceasta seva a Cuvintului trasmisa .Rezultatul ramineri in Domnul Hristos si a ramineri Lui in cel rascumparat nu ramine ne opservat. Dece? Pentruca cel rascumparat adduce roada. aduce mult rod;Mult rod pe care Vierul il asteapta cu nerabdare la culesul viei.Vierul fiind Dumnezeu.S-au in alt loc apare ca Gradinar.
Mladita nu face niciun effort de a produce roada. Este prin natura ei sa produca roada. Dece? Pentruca seva care curge prin ea,as zice, o oblige pe mladita sa dea
roada si sa o sustina pe aceasta roada. Pina cind sa o sustina? Pina la cules, pina la coacere.Nu este nimic infundat in mladita ca sa se interpuna in a primi seva necesara sa produca roada aduce mult rod;.Cu alte cuvinte cel rascumparat datorita faptului ca este in Butuc, ( in El) aduce roade pentruca, primeste seva din El.fara aceasta seva ar fi si ele ca si cele uscate si aruncate afara.
 Acum Mintuitorul le spune , căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.Cu alte cuvinte sa nu se astepte cei care nu sunt in El sa aduca roade.Si ce e mai trist este ca, Cei care vestesc Evangelia asteapta roade dela intreaga Adunare, si dela mladitele uscate.Trebuie sa te pricepi sa poti face dinstictie intre o mladita si alta.In versetul vedem soarta celor care nu aduc roade. Am sa spun cite ceva si despre acestea care nu aduc roade.Un motiv de cercetare sa vedem daca suntem o mladita din Butuc(din El) si daca suntem verde sa aducem roade.
John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: