luni, 15 aprilie 2013

Psalms 149:5 Sã salte de bucurie credinciosii Lui.....






Psalms 149:5  Sã salte de bucurie credinciosii Lui îmbrãcati în slavã, sã scoatã strigãte de bucurie în asternutul lor!
Psalmistul indeamna pe credinciosi sa salte de bucurie.Pe vremea aceia erau credinciosi nu crestinii.Israelitii erau credinciosi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Lui fata de ei. Cu toate ca Israel ca Popor a avut vremuri intunecate , de decadenta in istosria lor. Sã salte de bucurie credinciosii Lui. Sigur ca nu toti i-au fost credinciosi. Acesta este si motivul de Psalmistul scoate in evidenta pe –credinciosii Lui-.Dar Psalmistul spune ca acesti credinciosi ai Lui sunt imbracati in slava s-au glorie .Nici azi printre asa zisi crestini nu ai sa vezi ca toti scot strigate de bucurie, ca cinta in asternutul lor, o fac numai cei care pun prêt pe Mintuitorul.
Asa ii vedea Psalmistul pe cei ce se incredeau in Dumnezeu lui Israel, si asa errau. Dece? Pentruca ei aveau o legatura cu acest Dumnezeu care era un Dumnezeu slavit, in Glorie, nu ca ceilalti dumnezei care erau facutiIn demaini omenesti. Itorcindu-ne la noi cei din dispensatiunea Harului a noului testament,,ni se potrivesc aceste cuvinte ale psalmistului si noua? Negresit, cu atit mai mult ca prin Domnul Hritos noi suntem alesi, sfintiti si pusi deoparte pentru Dumnezeu.
Sã salte de bucurie. Daca israeliti care erau credinciosi lui Dumnezeu aveau motiv sa salte de bucurie pentru minunile pe care Dumnezeu le-a facut printre ei,cu atit mai mult noi care suntem rascumparati ai Lui. Ce minune mare a facut Dumnezeu ca ne-a atras la Fiul sau si  ne-a mintuit. Nu e minune mai mare ca dintrun pacatos sa devi copil al lui Dumnezeu.Am dubiu ca noi toti suntem constienti de acesta minune pe care a facut-o, Dumnezeu in viata noastra.Dece am dubiu? Pentruca prea multe fete intilnim printre noi nemultumite, triste, apasate din pricina unor situatii vremelnice.Ce sa mai spun ca, Cuvintul spune ca acestia caraora Dumnezeu le-a schimbat viata sunt îmbrãcati în slavã,
Dar cuvintul ne arata ca,acestia sunt chemati, indemnati sa , sã scoatã strigãte de bucurie în asternutul lor!Poti striga de bucurie la un eveniment cum fac oamenii acestei lumi.S-au cu alte imprejurari din viata care produc o bucurie. Dar psalmistul cind se ocupa de credinciosi are in vedere bucuria mintuiri.El spune ca,aceste strigate sa iasa din gura lor cind ei sunt in patul lor.Unii din noi nu ne bucuram asa cind suntem la olalta ce sa mai spui de a striga in patul unde este locul de odihna.
Daca ar auzi un necredincios s-au cei din casa ca strigi de bucurie in timp ce ar trebui sa dormi , ce ar zice ei?Sigur ca, aceste cuvinte nu se potrivesc pentru orcine. Numai pentru cei ce traiesc o legatura strinsa cu Domnul Hritos.Cind este timpul cel mai potrivit si linistit sa meditezi, sa reflectezi la indurarile si bunatatea lui Dumnezeu fata de tine? Sigur ca nu este un alt timp mai potrivit ca cel cind te retragi in asternutul tau.Cel rascumparat cind s-a bagat in asternut mediteaza la ce a citit seara din Cuvint.
Nu o faci, este dovada ca lucrurile acestei lumi domina in viata ta.Am pus mai jos si in Engleza unde citim ca nu este vorba de a striga in intelesul din Romana,ci de a cinta (sing )de bucurie.Ca sa ne fie mai clar la ce se referee Psalmistul.Atunci cind cinti din cuvintele unei cintari crestine se aude de orcine va fi in casa, In felul acesta risipeste orce speculatie ca nu e vorba de strigat. Altminteri am lasa loc ca nu suntem in toate mintile. Oamenii se grabesc sa faca tot felul de aprecieri care nu sunt reale,Asa ca , cel rascumparat daca este plin de Cuvintul lui Dumnezeu are motiv sa se incadreze in aceste cuvinte ale Psalmistului.
Bucuria este dovada ca esti intr-o stare de legatura cu Domnul Hritos. Negresit ca nu este vorba de bucuria pe care ti-o da aceste imprejurari din viata aceasta. Este vorba de bucuria Domnului. Nemia 8-10,….cãci bucuria Domnului va fi tãria voastrã…."
Psalms 149:5  Let the saints be joyful in glory: let them sing aloud upon their beds.Domnul sa trezeasca pe toti cei ce se incred in El, si sa cinte  plini de bucurie in asternutul lor.Noaptea este pe sfirsite se vor arata zorile cu Luceafarul de dimineata.Atunci bucuria intilniri cu Domnul Hristos va fi incununata de asteptarea celor rascumparati in slava pe nori cerului.
John balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: