miercuri, 3 aprilie 2013

Galatians 5:17 Cãci firea pãmânteascã pofteste împotriva Duhului,




Galatians 5:17  Cãci firea pãmânteascã pofteste împotriva Duhului, si Duhul împotriva firii pãmântesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa cã nu puteti face tot ce voiti.
Vedem aici, in acest verset, o lupta as zice, pe viata sip e moarte, intre Duhul lui Dumnezeu care a fost pus in cel nascut din nou si firea paminteasca care domina acest trup de carne.Aceasta lupta este foarte inversunata asa cum am spus parca ar fi pe viata sip e moarte.Dece se intimpla aceasta lupta? Dece e lupta continua?Pentruca in cel rascumparat se afla acum doua firi. In cea fireasca domina pacatul, iar in cea din Dumnezeu la cei nascuti din nou este Duhul sfint al lui Dumnezeu. Nu va inceta lupta decit atunci cind vom trece dincolo.
Ap, Pavel spune despre acest Duh sfint al lui Dumnezeu ca, trupul ii este locasul lui. 1 Corinthians 6:19  Nu stiti cã trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieste în voi,….In cel rascumparat sunt doua firi antagoniste una impotriva altuia.Firea paminteasca ne vrea pentru pamint si implicit pentru pacat. Acesta e caracterul ei. Deaceia se si numeste paminteasca, pentruca trage la pamint.Cea noua din Dumnezeu are o alta preocupare.ea cauta legatura cu cerul .
Cãci firea pãmânteascã pofteste împotriva Duhului,Este natural sa fie asa cum citim. Pentruca Duhul a venit peste ea si a deposedat-o de ce ar vrea  sa continue sa lucreze in cel rascumparat ca mai inainte de a fi nascut din nou..Ap, Ioan spune aceste cuvinte, 1 John 4:4  Voi, copilasilor, sunteti din Dumnezeu si i-ati biruit, pentru cã Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.Asa ca, atunci cind in viata unui credincios apar infringer, caderi intrun fel s-au altul ete o problema. Si legata de aceasta se pune intrebarea daca in el este cel ce este mai mare.Ah, firea paminteasca cite necazuri ne face ea. As adduce inainte ceia ce spune Ap, Pavel despre aceasta fire paminteasca. Galatians 2:20  Am fost rãstignit împreunã cu Hristos, si trãiesc... iata ce stare avea Pavel.
De o parte era mort iar pe de alta parte era viu.Cei ce sunt ai Domnului Hristos stiu cum stau lucrurile. Ei au expiermentat in viata lor decind Dumnezeu s-a indurate de ei aceasta lupta continua.Duhul lupta pentruca Dumnezeu,care ne vrea cu gelozie pentru El.Nu a platit Domnul Hritos pretul rascumparari noastre in vein, in zadar. Ca firea veche sa faca ce vrea cu noi.Apoi mai citim ca, Colossians 2:10  Voi aveti totul deplin în El care este Capul oricãrei domnii si stãpâniri. Cu alte cuvinte el vrea sa spuna ca, nu duceti lipsa de putere sa va impotriviti aceste firi si implicit pacatului. sunt lucruri potrivnice unele altora

Am atins ceva mai sus despre antagonismul intre aceste doua firi. Sunt rivale as zice, potrivnice una inpotriva celui lalte.Dataoria celui rascumparat este sa, nu se ocupe cu firea veche.Cum adica sa nu se ocupe? Sa nu o hraneasca , sa nu-I dea ceia ce ii place ei. Cum e posibil asa ceva? Sa nu cauti lucrurile de pe pamint ci pe cele din cer.Ap, Pavel indreapta privirea celor rascumparati spre cer tocmai din pricina aceasta. Pentruca prin natura firi suntem carnali, firesti, pamintesti.
Cu alte cuvinte, Colossians 3:1  Dacã, deci, ati înviat împreunã cu Hristos, sã umblati dupã lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu. Avem aici acest DACA,Cu alte cuvinte , nu sunt inviat , am sa caut lucrurile de pe pamint si am sa satisfac acest trup de carne.Sunt al Domnului Hristos si am inviat inpreuna cu El, atunci este natural sa ma preocup de lucrurile de sus. Dece? Pentruca acolo sta Mintuitorul meu cre ma asteapta. , asa cã nu puteti face tot ce voiti.Ce vrea aceasta fire pacatoasa din trupul nostrum de carne.
Sunt unii”crestini”care  numai in cazaturi le este viata. Si ei nu numai ca nu le parea rau de ce viata duce, dar se si indreptatesc spunind ca, nu sunt ei singurii.Ei bine, o astfel de atitudine nu este una potrivita cu a unui copil al lui Dumnezeu. Iata dece deseori scot in evident ca, este una sa fi crestin de adunare si alta sa fi copil al lui Dumnezeu.Copilul lui Dumnezeu este sensitiv la indemnul, mustrarea Duhului sfint si ia seama la felul cum traieste.Cei mai multi dau vina pe satan.
Nu avem ca copii ai lui Dumnezeu de aface cu satan. Avem deaface cu firea vece pe care asa cum am spus din nefericire cei mai multi dintre noi ne-o hranim, Versetul nu spune ca, Duhul pofteste s-au se lupta cu satan. Nu, versetu ne arata ca firea  paminteasca pe care o hranim.Ap, Pavel spune ca , a fsot rastignit. Cu alte cuvinte is tine in stapinire aceasta fire veche. Nu o lasa sa faca ce vrea.Cum? Prin puterea acestui Duh al lui Dumnezeu care este in el.O viata de biruinta nu este cu putinta hraninduti firea paminteasca.
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: