sâmbătă, 11 mai 2013

Proverbs 10:11 Gura celui neprihãnit este un izvor de viatã,


Proverbs 10:11  Gura celui neprihãnit este un izvor de viatã, dar gura celor rãi ascunde silnicie.

Iata ce verset care trebuie sa ne puna pe ginduri cu privire la ce vorbim,la ce cuvinte ne iese pe gura.Mi-a atras atentia prima parte unde se vorbeste de cel neprihanit. Gura celui neprihãnit este un izvor de viatã, Aici Cuvintul ne infatiseaza la modul singular. Ceia ce inseamna ca fiecare suntem responsabili la modul individual ce vorbim.nu sunt multi neprihaniti ca sa ii aduca la plural. Afara de asta fiecare este responsabil daca e un copil al lui Dumnezeu, sa ia seama ce spune.Cuvintul ne adduce inainte ca gura este un izvor de viata.

Dar nu orice gura, ci numai a celui neprihãnit. Dar ce inseamna sa fi neprihanit? Sa fi curat fara pata inaintea lui Dumnezeu. Da, cel care a fost nascut din nou este neprihanit prin credinta pe care o capata ca dar dela Dumnezeu. Romans 3:22  Si anume, neprihãnirea datã de Dumnezeu, care vine prin credinta în Isus Hristos, Nu este vorba de credinta care este fireasca, ci de cea care o da Dumnezeu ca dar. Vezi Ep, catre Efeseni cap, 2-8.mai este si o alta neprihanire , dar care nu te face curat inaintea lui  Dumnezeu. Aici Scriptura ne vorbeste de aceasta neprihanire care se capata, s-au e data de Dumnezeu . Ap, Pavel adduce inainte o alta neprihanire care si-o construieste omul. Philippians 3:9  Si sã fiu gãsit în El, nu având o neprihãnire a mea, pe care mi-o dã Legea, ci aceea care se capãtã prin credinta în Hristos, neprihãnirea, pe care o dã Dumnezeu, prin credintã.

Pavel face separare dintre cele doua neprihaniri. Iata daca ai primit credinta ca dar esti socotit neprihanit. Deci Gura ar trebui sa vorbeasca cuvinte care sa scoata viata din ele. este un izvor de viatã,Nu stiu daca ne intrebam noi des ce cuvinte ne ies pe gura. Sunt ele un izvor de viata?Daca da, atunci in viata noastra e dovada ca am capatat acea neprihanire care se capata prin credinta data de Dumnezeu ca dar.Domnul Isus spune aceste cuvinte, John 7:38  Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apã vie, cum zice Scriptura."

Acum noi toti stim ca, din prisosul inimi vorbeste gura.dintr-o inima care e plina de Cuvintul lui Dumnezeu va iesi vor curge râuri de apã vie,Sau potrivit versetului de mai sus va fi un izvor de viatã, Dar avem si partea a doua a versetului care incepe cu Pluralul. dar gura celor rãi ascunde silnicie.Aici vedem ca lucrurile merg la gramada.Cei mai multi sunt rai si gurile lor vorbesc slobode si produc silnicie.Un suflet in a carui inima nu a lucrat Dumnezeu, sa nu te astepti ca va scoate apa vie.In inima acestor oameni rai locuieste silnicia. 

Sau cum mai spune Mintuitorul ca, din inima omului ies gindurile rele……Nu poate iesi ceva bun din o astfel de inima.Iata diferenta dintre acesti oameni. As zice ca nu suporta comparatie. Est un semn de care trebuie sa tinem seama , daca ne consideram neprihaniti prin credinta.Domnul sa ne dea harul sa privim cu multa seriozitate si cu simt de raspundere la ce ne iese pe gura.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: