marți, 21 mai 2013

John 5:24 Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele


John 5:24  Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele, si crede în Cel ce M-a trimis, are viata vesnicã si nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viatã.

Mi-a trims o cunostinta un e-mail in care spunea,”s-a dovedit stintific ca moartea nu egzista”Nu am ajuns sa vorbesc cu el despre ce are Scriptura de zis in privinta morti. Este unul care a avut sansa sa citeasca din Scriptura, dar ca mai toti care fregventeza chiar Adunari sunt superficiali in a intelege ceia ce Cuvintul lui Dumnezeu spune.Am mai stat de vorba cu multi care fregventeaza Adunari.Acestia insista pe linga un suflet sa primesca pe Domnul Hristos, zicindu-I,’Intoarcete la Dumnezeu”Paraca aceasta intoarcere ar sta in putinta unui om care e mort.Am postat ceva zile in urma din convorbirea Domnului Hritos cu Femeia Samariteanca, unde Mintuitorul ii face o precizare acestei femei ca,’Dumnezeu este Duh”.
Putini sunt cei ce citesc Scriptura si au ajuns la intelegerea ca, “Omul este mort din punct de vedere spiritual”.Daca este mort, ce pretentie poti avea la un mort?Domnul Isus spune aceste cuvinte, Adevãrat, adevãrat vã spun, cã cine ascultã cuvintele Mele,Pai toti ascultau cuvintele Mintuitorului. Dar El nu ramine la numai a asculta. Poti asculta cu aceste urechi de carne si sa nu fie nici-o schimbare in viata ta. Dece? Pentruca , Mintuitorul leaga acesta ascultare de CREDINTA. Dar atentie, nu orice credinta. Pai cineva ar putea sa spuna,” ce sunt mai multe credinte?”Negresit ca da.Dar credinta care te face pe tine care asculti instare sa intelegi sis a pui la inima aceste cuvinte , este credinta care vine ca dar dela Dumnezeu.
Ephesians 2:8  Cãci prin har ati ftst mântuiti, prin credintã. si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.Apoi versetul continua, si crede în Cel ce M-a trimis,Domnul Isus nici-o data nu a zis, “credeti in Mine” Ci in Cel ce m-a trimis, adica in Tatal Lui.Deci ,ca sa creada cineva in Dumnezeu este necesar ca Dumnezeu sa intervina si sa-i dea acest dar, CREDINTA, care te pune in posesia de a avea partasie cu El.Nu la ceia ce am scris am avut intentia de a starui ci in partea dela urma a acestui verset. are viata vesnicã si nu vine la judecatã, ci a trecut din moarte la viatã.Domnul Isus da asigurarea celui care primeste credinta ca dar dela Dumnezeu ca,”trece dela moarte la viata”Aici vedem destul de clar ca, omul este mort pina ce nu primeste acest dar, Credinta.
Apoi nu vine la judecata. Dece? Pentruca etse deacum un copil al lui Dumnezeu.Specificarea pe care partea dela urma o face este,” a trecut din moarte la viata”Si Ap, Pavel are ceva de spus despre moarte.Citim in versetul de mai jos,Romans 5:12  De aceea, dupã cum printr-un singur om a intrat pãcatul în lume, si prin pãcat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricinã cã toti au pãcãtuit...Nu este scutit nimeni de acest rezultat al pacatuiri. prin pãcat a intrat moartea.Ca rezultat al pacatului, moartea face ravagiu printre fiinta umana.E o realitate pe care o vedem noi zilnic. Deci nu e de tagaduit ca, anume moartea nu egzista.
Scriptura ne relateaza multe aspecte ale morti. Dar sunt doua morti. Este una a trupului acesta de carne, asa cum am spus ca nu scapa nimeni de ea. Au fost cazuri in Istoaria umanitati cind Dumnezeu i-a sutit de moartea trupeasca, ca Enoh si Ilie.Dar e moartea a doua asa cum o numeste Scriptura.De aceasta moarte nu mai au parte cei ce  au fost inviati impreuna cu Domnul Hristos.  Asupra lor nu se mai aplica judecata lui Dumnezeu.Daca nu e moarte fizica, dece atunci atitea cimitire?E acest aspect de ignorat?Unii din cei care sunt mai bogati, cu dare de mina is fac aici locuri de veci le numesc ei. Locul de veci pentru cel rascumparat este linga Domnul Hritos in slava.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: