duminică, 2 iunie 2013

Hebrews 12:23 de Biserica celor întâi nãscuti care sunt scrisi în ceruri,




Hebrews 12:23  de Biserica celor întâi nãscuti care sunt scrisi în ceruri, de Dumnezeu, Judecãtorul tuturor, de duhurile celor neprihãniti, fãcuti desãvârsiti,

Un loc, pe care Cuvintul lui Dumnezeu ni-l aduce inaintea noastra, care spunem ca suntem credinciosi si mergem la Biserica.Din acest verset putem intelege ce este o Biserica care asa cum stim ar trebui sa fie Casa lui Dumnezeu. Zic, ar trebui, pentruca nu orce adunatura de oameni face dovada ca este Biserica.Sunt cite-va criteri care trebuie sa o caracterizeze pe aceasta Biserica a lui Dumnezeu.Avem in Cuvint o caracteristica de baza de cum ar trebui sa fie Biserica( casa lui Dumnezeu) Psalms 93:5  Mãrturiile Tale sunt cu totul adevãrate; sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor tine vremurile.

Daca sunt nascuti din nou cei ce se aduna la un loc, atunci aceasta Biserica se regaseste in ce scrie in acest psalm.Dumnezeu adduce El isusi marturie despre Biserica Lui.Apoi o alta caracteristica sfintenia este podoaba Casei Tale,Ei bine, o astfel de Biserica ii apartine lui Dumnezeu. Biserica celor întâi nãscuti.Dar cum sa o cunosti daca este sfinta?Este usor de vazut.Credinciosii sunt preocupati de a trai o viata spre slava lui Dumnezeu. Asta reflecta in viata lor de zi cu zi si negresit in Biserica.Este specificat ca, acesti credinciosi sunt nascuti din nou.Fara o nastere din nou nu poti avea o viata placuta lui Dumnezeu.

Nu vreau sa spun ca, cel nascut din nou nu mai are si scapari in viata lui. Nu,dar el nu se impaca cu acest fel de a face din aceste scapari un mod obisnuit de a trai.Apoi, Cuvintul ne arata ca, acesti Credinciosi nascuti sunt scrisi in ceruri. care sunt scriti în ceruri,Cind au fost ei scrisi? Tot in Cuvint gasim raspunsul. Ephesians 1:4  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca sã fim sfinti si fãrã prihanã înaintea Lui,…Ca Inainte de intemeierea lumi.Si aici vedem care a fost motivul de ne-a ales. Sa fim scrisi,Unde sa fie cei alesi scrisi? Citim in cartea Apocalipsei ca este o carte in care sunt scrise nume.

Ei bine, aceste nume care au fost scrise si care apoi au fost nascuti in timp, au fost si pregatiti de Dumnezeu ca sa fie sfinti.Cind Dumnezeu a facut aceasta lucrare intrun suflet, acel suflet are o structura noua in el insusi.As zice este echipat cu character sfint care conduce la trairea unei vieti spre slava lui Dumnezeu.Acestia au fost alesi si scrisi ca sa fie un popor al Lui. Dumnezeu, Judecãtorul tuturor,Cuvintul ne arata ca Dumnezeu, este cel ce ia hotarirea si o implineste. Sunt unii care se poticnesc de suveranitatea lui Dumnezeu. 

Altii vin si argumenteaza ca, Dumnezeu, nu se baga pe voia omului.Ca l-ar lasa sa-si decida el soarta lui vesnica.Scriptura este destul de clara ca sa vedem ca Dumnezeu este cel ce initiaza chiar si pocainta,precum da si credinta ca dar. Avem de aface cu un Dumnezeu care a facut cerurile si pamintul. Cu alte cuvinte este suveran si deaceia este judaecator.Cine poate sa se impotriveasca planului Lui de mintuire?E lasat acest plan al mintuiri la discretia omului?Nu ne arata Scriptura asa ceva.

Iata dece Dumnezeu,a rinduit din vesnici ca sa aiba un popor care sa fie al Lui.Apoi, acest popor traind printre oamenii lumi acestia il slavesc pe El.Cind intr-o Biserica domina astfel de suflete nascute din nou se vede ca acea Biserica intruneste caracteristicile pe care le-am arata despre Casa lui Dumnezeu.

John Balarie

Los Angeles california

Niciun comentariu: