vineri, 28 iunie 2013

John 8:30 Pe când vorbea Isus astfel.....


John 8:30  Pe când vorbea Isus astfel, multi au crezut în El.
Cu multi ani in urma. am citit acest loc si oridecite ori ma rentorc si ajung la el, mi-se opreste privirea la aceste versete.Cuvintul ne arata si nu in zadar ca,cei ce asculta se impart in doua categori.Una in cei ce aud cu urechile acestea de carne si cred cu o credinta care este biologica, adica cu credinta care un om se naste. Am mai spus de aceasta credinta ca, nu are nimic de aface cu credinta care e primita ca dar dela Dumnezeu. Vezi Efeseni 2-8.In versetul de mai sus au fost astfel de oameni care crezuse in Domnul Hritos.Si Cuvintul scoate in evident ca nu erau putini. multi au crezut în El.Sa nu ne suprinda ca adunariel sunt pline.
Vom vedea pe acesti multi ce atitudine vor avea ei fata de Domnul Hritos, si ce le va spune Mintuitorul acestora.Credinta aceasta biologica o numesc eu,  are un ingredient in ea, pe care nu-l gasesti in Credinta primita ca dar dela DumnezeuAcest ingredient este emotia, o stare emotiva care merge chiar pina la a varsa lacrimi, in timp ce auzi cite ceva din Cuvintul lui Dumnezeu. Aceasta credinta se topeste as zice odata cu emotia.Asa erau acestia care crezusera in Domnul Hritos. Pina sa termine Mintuitorul de vorbit , aceasta credinta se evaporase din mintea lor. Zic din minte, pentruca aceasta credinta nu coboara nici-o data la inima.
 Mai intii Inima trebuie sa fie pregatita sa primeasca credinta dela Dumnezeu.Apoi acea credinta data ca dar , incepe sa lucreze si este pentru totdeauna.Iata ce spune Cuvintul despre aceasta credinta care ramine si lucreaza. Ca sa nu fie confuzie dau lucul din Cuvint.Jude 1:3  …… pentru credinta, care a fost datã to datã pentru totdeauna.Si acum sa trecem sa vedem ce le spune Mintuitorul celor care dupa cum spune Cuvintul crezusera in El.
31  si a zis Iudeilor, care crezuserã în El: "Dacã rãmâneti în cuvântul Meu, sunteti în adevãr ucenicii Mei;
Sa detasat Domnul Hristos de cealalta lume si se adreseaza celor care crezusera in El.Cunoastem ca, se tinea dupa El. o multime de oameni. Din diferite motive. "Dacã rãmâneti în cuvântul Meu,Cum adica sa ramina in Cuvintul Lui? Sa fie interesati de cele ce auzisera dela El. Sa puna la Inima cele auzite. Dar intemeiat pe Cuvint am sa spun ca , nu le sta lor in putere sa ramina , sau sa puna la inima ce auzuse. Mai intii asa cum am spus ei aveau nevoie ca Inima sa le fie schimbata, din una de piatra in una de carne. Vezi in Ezekiel 36:26  Vã voi da o inimã nouã, si voi pune în voi un duh nou;Iata deci, diferenta dintre o inima care e schimbata si una care este impietrita.Apoi cei care auzeau si ramineau in Cuvintul Lui ,erau aceia carora le deschidea , le desfunda .Dumnezeu urechile spiritual.
 Acestia, auzeau si carnal dar si spiritual. In ei va raminea Cuvintele Domnului Hritos.Citi nu sunt si azi printre cei care au auzit Cuvintul si au fost plini de emotii, ca pina la urma sa nu-I mai vezi. Sau chiar daca ii vezi printre copii lui Dumnezeu le sesizezi lipsa de crestere. Dece? Pentruca Cuvintul nu a ramas in ei.Si iata actiunea pe care au intreprins-o acestia care “ crezusera in El” John 8:59  La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca sã arunce în El.Cei ce au ajuns sa cunoasca Adevarul vor fi slobozi, liberi nu numai de starea de robie , dar si de orce fel de prejudecati care nu-si are locul intr-o structura noua a celui rascumparat. Nu esti liber, nu cunosti Adevarul. Nu este prea mare filosofie de a intelege ce spune Mintuitoru de a fi slobod, liber.
 John 8:32  veti cunoaste adevãrul, si adevãrul vã va face slobozi."
Sa fi slobod asta face parte din eliberarea pe care Domnul Hritos o da orcarui suflet pe care l-a mintuit.In viata celui rascumparat nu se mai gasesc astfel de atitudini din trecut. Daca totusi mai le deti, nu esti un eliberat al Domnului Hritos.Faci parte din aceia care au luat pietre sa arunce. Sigur ca , piatra este orce vorba si atitudine contrara a unei vieti de rascumparat. Nu face parte din caracterul unui copil al lui Dumnezeu. Daca suntem sinceri cu noi insine , este usor sa constatam daca suntem slobozi, liberi.Aceasta stare de slobozenie face dovada printre legaturile noastre unul cu altul. Domnul sa puna in noi un duh de cercetare sa vedem din ce grupare facem parte. Sa nu ne amagim singuri, ca suntem credinciosi, dar fara sa se vada in viata nostra Slobozenia, Libertaea pe care Adevarul o adduce in viata 
John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: