joi, 4 iulie 2013

1 Peter 1:3 Binecuvântat sã fie Dumnezeu,




1 Peter 1:3  Binecuvântat sã fie Dumnezeu, Tatãl Domnului nostru Isus Hristos, care, ne-a nãscut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morti, la o nãdejde vie

Ap, Petru adduce in atentie ceia ce multi dintre noi care spunem ca suntem ai  Domnului Hritos , uitam sa,binecuvintam pe Dumnezeu.Petru spune ca, Dumnezeu e Tatl Domnului nostru Isus Hritos.Dar avem scris in Cuvint ca e si tatal celor nascuti din nou.Iata ce citim; Ioan 20-17,spune-le cã Mã sui la Tatãl Meu si Tatãl vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru."Deci este si al nostru, cei care am fost nascuti de Dumnezeu din nou.Apoi arata versetul ca , nu am fost nascuti ca am vrut vreunul din noi, ci ca, dupã îndurarea Sa cea mare,Cu alte cuvinte este indurarea Lui ca putem beneficia de aceasta nastere din nou.

Am mai spus cu o alta ocazie ca sunt trei nasteri pe care Scriptura le arata. Din voia vreunui om,din voia firi(personale) si aceasta pe care o vedem si aici in acest verset, din Dumnezeu.Odata cu invierea Domnului Hritos din morti a fost cu putinta ca acest process al invieri sa se rasfringa si asupra celor mintuiti care erau morti in pacate. Si versetul la partea dela urma specifica acest mare adevar pe care multi au ajuns sa spuna ca,Pierzi mintuirea. Nu stiu pe ce se bazeaza ei cind fac asa afirmatie. Sau cu alte cuvinte nu este o nadejde vie, pe care Dumnezeu a pus-o in cel inviat din morti,Si ap,Pavel.pune ceva extraordinar despre aceasta nadejde a celor rascumparati.

Romans 5:5  Însã nãdejdea aceasta nu insala, pentru cã dragostea lui Dumnezeu a fost turnatã în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.Dece o vede Pavel ca nu insala,?Pentruca este vie asa cum spune Ap, Ioan. Ce este viu traieste.Si pentruca traesti ca rascumparat al Domnului Isus Hristos,ai aceasta nadejde.Nu cred ca mai e loc de interpetare dupa capul fiecaruia in parte. Numai in cazul ca, nu citesti Cuvintul cu atentie, sau ca nu esti nascut din nou ca sa fi posesorul acestei nadejdi vi.Daca ai fost nascut din voia firi, atunci, este in mod sigur ca nu ai o nadejde care sa te duca, sa-ti indrepte privirea catre Intilnirae cu Mintuitorul.Si chiar daca te-a nascut vreun om si atunci duci lipsa de aceasta nadejde vie. Dece? Pentruca omul este si el muritor ca oricare altul. Si neavind el sursa de nadejde nu o poate da si la altul.

Ramine sa vedem daca am fost nascuti din nou de Dumnezeu, ca sa nu ne amagim sa fim ca cei fara nadejde.A p, Pavel face o precizare la care bine am face sa luam seama, ca sa nu mai avem dubiu in inima noastra. nãdejdea aceasta nu insala,Este una veritabila pusa de Dumnezeu care duce pe cel rascumparat pina cind va ajunge in Casa Tatalui.Apoi Ap, Petru spune de o mostenire, pe care o au cei rascumparatio pregatita in Casa Tatalui.
1 Peter 1:4  si la o mostenire nestricãcioasã si neântinatã, si care nu se poate vesteji, pãstratã în ceruri pentru voi.
spune despre aceasta ca este nestricacioasa.Cum ar putea sa fie o mostenire care sa se strice, atit timp cit in Casa Tatalui nu este nimic intinat?Vezi cartea Apocalipsei .cu alte cuvinte are viata in ea sa duca in siguranta pe cel rascumparat pina la destinatia finala,-Casa tatalui-

Cel rascumparat este mostenitor la ce ii apartine Domnului Hritos. Dece? Pentruca el face parte din Mireasa Lui. Si cind ajunge acasa intra in mostenire Mirelui. Lucrurile stau la fel ca si aici pe pamint. Cind mireasa ajunge sa fie Sotie intra in tot ce ii apatine Mirelui.Cu alte cuvinte este partasa la mostenirea Mirelui.Asa a stabilit Dumnezeu rinduiala pe pamint si asa este si in ceruri.E pastrata, deci, nu se poate pierde.As 
indemna pe fratii care au dubiu ca, ce a facut Domnul Hritos estevesnic si ca darul lui Dumnezeu este ireversibil din partea Lui.E o mintuire care nu e facuta de om.

Si ca atare omul a primit-o in dar. Cel care a dat darul nu este un fiu al omului sa-I para rau de darul si fagaduinta facuta.Domnul sa aduca lumina in cei ce pun la indoiala lucrarea de mintuire a Domnului Hritos. Atentie, , pãstratã în ceruri pentru voi.Care voi? Voi cei rascumparati si ca sa folosec cuvintele din versetul care spune nascuti din nou. In mintea si inima celui nascut din nou , nu este dubiu in privinta darului lui Dumnezeu Mintuirea.Domnul sa risipeasca orce umbra de indoiala din inima celor care se cred ca sunt nascuti din nou.

John balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: