joi, 18 iulie 2013

Genesis 2:18 Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sã fie singur;



Genesis 2:18  Domnul Dumnezeu a zis: "Nu este bine ca omul sã fie singur; am sã-i fac un ajutor potrivit pentru el."

Singuratatea nu e buna de niciun fel. Dumnezeu avea in vedere ca omul sa se poata inmulti. Dece sa se inmulteasca?Pentruca Dumnezeu asa planuise dinainte de a fi lumea ca sa faca om dupa chipul si asemanarea Lui.Scriptura ne arata destul de clar ca, Dumnezeu avea sa is aleaga dintre oameni un popor care sa fie al Lui.Sigur, ca cei mai multi dintre cei ce citesc Cuvintul vor zice, Israel este poporul Lui Dumnezeu. Sa poate sa aiba acestia dreptate.Dar din vesnicie a avut un alt gind sa aiba un popor al Lui care sa fie vesnic inpreuna cu El. Iata ce are Ap, Petru de spus in privinta aceasta. 1 Peter 2:9  Voi însã sunteti o semintie aleasã, o preotie împãrãteascã, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu si l-a câstigat ca sã fie al Lui

Ap, Petru vorbeste celor credinciosi, celor rascumparati prin jerfa Domnului Hristos. Sa nu facem confuzie cu poporul pamintesc pe care l-a ales Dumnezeu ca fiind Israel.Am vrut sa arat doar ca, Dumnezeu a intemeiat familia tocmai pentruca din ea sa iasa cei pe care El ii avea in vedere sa faca parte din Poporul Lui.Ca sa se ajunga la oameni, a fost necesar ca sa stabileasca acest mijloc ca omul sa se inmulteasca sa aiba in final oamenii pe care Dumnezeu ii avea in vedere sa-I mintuiasca. Ca in final, Stim tot din Scxriptura ca, Dumnezeu a fost cu Domnul Hritos inpreuna la intocmirea acestui plan divin de a face pe om.

Iata ce citim in Genesis 1:26  Apoi Dumnezeu a zis: "Sã facem om dupã chipul Nostru, dupã asemãnarea Noastrã; Aici vedem pluralul, pe care nu-l mai vedem in versetul de mai sus (am sã-i fac)  Genesis 2:18  Domnul Dumnezeu a zis: Inteleg ca, Dumnezeu era cel ce stabilea orinduirea.Cu toate ca Domnul Hritos era parte din arhtectura pe care Dumnezeu o stabilea. La venirea Mintuitorului pe pamint, citim ca,. Philippians 2:6  El, mãcar cã avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sã fie deopotrivã cu Dumnezeu,Ce a zis Dumnezeu? "Nu este bine ca omul sã fie singur;Pai nu era el singur cind in fiecare dimineata se intilnea cu Dumnezeu in racoarea zilei.Din nou as adduce inatentie Familia pe care o avea in vedere Dumnezeu pentru om.

Sunt unii care opresc casatoria spunea Ap, Pavel. 1 Timothy 4:3  Ei opresc cãsãtoria si întrebuintarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a fãcut ca sã fie luate cu multumiri de cãtre cei ce cred si cunosc adevãrul. Dealungul vremi s-au introdus in Biserica, Adunare PRINCIPI, care nu au nimic de aface cu ce ne invata Cuvintul.Si astazi circula fel de fel de invataturi care mai deacre deplasate dela Adevar.Petru spune deschis . cei ce cred si cunosc adevãrul .Ca sunt unii care sunt manipulati de Cel rau sa stea inpotriva planului lui Dumnezeu.  Asa a fost dela inceput.Si pe parcursul istoriei umane el a avut prin cine sa lucreze sa semene aceste interdictii pe care Dumnezeu nu le pusese omului, cu atit mai mult celor credinciosi, care ar trbui sa se uite in Cuvintul lui Dumnezeu.
 "Nu este bine ca omul sã fie singur; Ca nu e bine ca omul sa fie singur, ne mai arata Cuvintul si in Eclesiastul si unele din motive dece nu e bine.Daca citim in Eclesiastul cap, 4, 9-10-11, Vom vedea care este avantajul de a fi doi si nu unul singur.Dumnezeu care cuprinsese in planul Lui dela inceput a stiut ca omul are nevoie de un ajutor potrivit.Asa se termina versetul de mai sus. am sã-i fac un ajutor potrivit pentru el." Si a gasit cu cale ca, omul are nevoie de Femeie care sa-I fie de ajutor. Vai citi is dispretuiesc sotiile.Si nu ma refer la oamenii din lume, ci la cei ce fregventeaza Bisericile, Adunarile.

Si pentruca asa stau lucrurile , am sa aduc in atentie ce spune Ap, Pavel unor credinciosi care se comportau asa cum am spus.Ap, Pavel, face o comparatie minunata intre Sotie si Biserica Domnului Hritos. Ephesians 5:25  Bãrbatilor, iubiti-vã nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea, Este trist ca printre cei ce se numesc credinciosi se intimpla lucruri pe care uneori nu le gasesti la cei din lume, care nu-L cunosc pe Domnul Hritos.Mi-a fost dat sa vad atitudini greu de descries, cum Sotii se adresau sotiilor .Cu cuvinte pe care nu le gasesti in vocabularul Biblic.Dar fiecare vom da socoteala de felul cum ne comportam.Citi dintre noi realizam ca, Dumnezeu,a facut ca sotia sa fie un ajutor potrivit in viata aceasta pe care o traim vremelnic.

Am dat textul din Eclesiastul sa il citim fiecare pentru noi insine, si sa meditam la ce scrie.In privinta de a raminea singur ca tinar, Domnul Hristos spune ca nu la toti le dat aceasta, Adica sa is duca viata de unul singur.Cite-va ginduri pe marginea acestui verset din Geneza.Au fost si credinciosi care au ramas singuri. Acestia s-au dedicate prin harul lui Dumnezeu, lucrari de evangelizare, adica de a vesti evangelia celor nemintuiti.Facind asa, Dumnezeu il echipeaza pe cel care este chemat sa ramina singur cu toata armature Lui, sa nu aiba cel rau cistig de cauza.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: