duminică, 7 iulie 2013

John 13:1 Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sã plece ........





John 13:1  Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sã plece din lumea aceasta la Tatãl, si fiindcã iubea pe ai Sãi, care erau în lume, i-a iubit pânã la capãt.

Era cea din urma masa pe care Mintuitorul o avea impreuna cu ucenicii lui.Spune Cuvintul ca, 1  Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul…. Era ceasul pe care il stabilise cu Tatl Lui , inainte de a veni pe pamint.El venind aici motivat expres de as rascumpara pe cei ai Lui, care ii era Mireasa.Ceasul sa plece.Sederea Lui pe pamint a fost de scurta durata.Se inapoia in Casa Tatalui.In rugaciunea Lui catre Tatal din John 17:5  si acum, Tatã, proslãveste-Mã la Tine însuti cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.

Si inainte de a pleca , a tinut sa adune pe ai Lui  sa le destainuie cite ceva din ceia ce ei nu cunoasteau.In primul rind ca ii iubeste,ca acesta a fost motivul de a venit ca sa moara pentru ei.Si prin aceasta jerfa pe care urma sa o aduca peste foarte putin timp sa fie actul de salvare al lor, si de propietate al Lui.Cuvintul scoate in evidenta, si fiindcã iubea pe ai Sãi,Ii iubea pe ai sai.Cum adica, numai pe ai sai?Pai sunt unii care sustin contrariu.Pina la urma, cine sunt acestia ai sai ?Daca cercetam Scriptura cu atentie deosebita , vom vedea cine sunt acestia.Tot in aceasta evangelie vedem ce spune Domnul Hritos despre acestia . John 17:6  Am fãcut cunoscut Numele Tãu oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tãi erau, si Tu Mi i-ai dat;

Si fiinca Tatal ia dat acestia erau deja in posesia Lui.Iata dece, i-a strins sa le destainuie in ultimile clipe intime .Dar El era preocupat de ai Lui pentruca, ei inca ramineau in lume. care erau în lume,Vorbind despre ei, Mintuitorul spune aceste cuvinte; John 17:11  Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume,……Stia Mintuitorul ca ii lasa pe un teren strain care apartine celui rau.Deaceia se roaga Tatalui zicind, John 17:15  Nu Te rog sã-i iei din lume, ci sã-i pãzesti de cel rãu. Dece sa nu ii ia din lume odata cu El? Pentruca ramineau sa duca lucrarea de zidire a Biserici Lui pina la capat. Deseori ma intreb unde se va afla Biserica ca constructie. Sigur ca este la modul spiritual. Dar deseori Mintuitorul infatisa lucrurile spiritual cu cele de pe pamint. Dece asa? Ca sa poata sa fie mai usor de inteles.Suntem greu de cap ca si ucenicii pe vremea aceia. Deaceia nu intelegem Locuri din Cuvint care se pare asa de grele. Acestea fac parte din mincarea tare, de care am spus cite ceva cu o alta ocazie.

Deaceia ma intreb, la ce stadiu sa va afla Biserica Lui in momentul de fata?Va fi ea la acoperisi? Aproape de terminat,ca sa vina sa o ia.Sa nu-I iei din lume.Sa-I lasi aici unde au de lucrat. ci sã-i pãzesti de cel rãu.Il cunostea Mintuitorul pe cel rau din confruntarile personale pe care le-a avut cu el aici pe pamint.Aveau nevoie  ai Lui sa fie ocrotiti de Dumnezeu.Si Cuvintul ne arata ca Mintuitorul i-a iubit fara conditie pina la capat. i-a iubit pânã la capãt.Ce vrea sa spuna acest pina la capat? Negresit ca pina la plecarea lui din mijlocul lor. Dar mai putem intelege si in alt fel. Pina cind acestia ai Lui vor ajunge in Casa Tatalui, acolo unde peste putin timp El se va ducesa pregateasca un loc pentru ai Lui.Vezi ev, Ioan 14.2.

Ce putem spune in fata acestei afirmatii pe care o face Cuvintul ca,Mintuitorul si-a iubit pe ai Lui pina la capat? Nu cred ca mai e loc de interpetare supt nici-o forma.In Engleza are un inteles ceva mai pe larg as zice eu. John 13: having loved his own which were in the world, he loved them unto the end. Aici citim, Si-a iubit ce este al Lui,pina la sfirsit. Cu alte cuvinte ce am spus ceva mai sus ,  ce este al Lui va fi in Casa Tatalui. Nu poate ca El, sa fie in Casa Tatlui iar ce apartine Lui, pentru care a platit prêt sa ramina aici pe pamint.Si ca ati fost pecetluiti cu Duhul Sfânt, care fusese fãgãduit,In definitiv ce inseamna aceste doua cuvinte mai précis? Cu alte cuvinte,ati fost pusi deoparte, Pentru cine? Pentru El.Ceia ce inseamna ca ii apartine Lui.

Deaceia spune Cuvintul ca, Erau ai Lui, ca ii apartine.Nu cred ca mai incape indoiala ca Mintuitorul is va lua pe cei ce sunt ai Lui.Este o intrebare la care ar trebui sa ne-o punem fiecare cu mare seriozitate si cu un simt sincer de raspundere. Sunt eu al Lui? ii apartin eu Lui? Sau doar fregventez o Biserica, Adunare fara ca Dumnezeu sa ma fi nascut din nou.Apoi, mai vom reflecta la acest subiect Mintuire, (salvare, scoatere de supt puterea celui rau, eliberare)Mintuire data in dar de Dumnezeu.Domnul sa aiba amila de toti aceia care pun la indoiala loialiataea Domnului Hritos pentru cei rascumparati ai Lui.

John balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: