joi, 25 iulie 2013

Psalms 122:1 Mã bucur când mi se zice:



Psalms 122:1  Mã bucur când mi se zice: "Haidem la Casa Domnului!"

Asa stau lucrurile. Dar trebuie sa fie Casa Domnului nu a oamenilor.Psalmistul o numea Casa Domnului pentruca acolo era Dumnezeu.Nu cred ca ar fi chemat el Casa Domnului daca acolo domina omul.Era constient ca, In Casa Domnului trebuie sa se arate Sfintenia.Cite case azi se numesc Casa Domnului si se vede clar ca nu sunt aceste Case in concordanta cu ce spune Cuvintul aici.In Casa Domnului nu-si fac oamenii mendrele lor. Acolo troneaza Dumnezeu ,deaceia este si numita Casa Domnului.Circula  pe la unii credinciosi expresia aceasta, La Casa Domnului.

Ce-l motiva pe Psalmist sa spuna aceste cuvinte? Negresit ca el iubea locul unde se stringea pe vremea aceia poporul.Fie la Cortul intilniri si mai tirziu la temple pe care la zidit Solomon. Era locul unde Dumnezeu se gasea in mijlocul lor. In vechiul testament citim in nenumarate locuri din Scriptura ca, Dumnezeu vorbea poporului intrun fel sau altul.Dumnezeu avea Prorocii dar vedem ca se adresa direct. Lui Dvid , lui Moise,lui Ilie si altora .Era o legatura intre Dumnezeu si acest popor pe care El l-a ales sa-I fie martor pe pamint
Mã bucur când mi se zice: "Cine ii zicea lui sa mearga la casa Domnului? Poate erau cei ce ii erau sfatuitori. Il vedem intr-o imprejurare pe Prorocul Natan ,cind Cuvintul ni-l arata ca , avea acces direct la imparat.Era necesar ca conducator sa imprime acest respect pentru Casa Domnului in inima poporului.Dar, cred ca insasi inima lui ii dadea acest indemn.Psalmistul iubea pe Dumnezeu si asa vroia el ca si poporul sa aiba o inima credinciosa Celui care in nenumarate rinduri, dealungul istoriei lor zbuciumata si-a arat indurare fata de ei.As dori sa ma intorc si sa facem o paralela cu noi cei de azi din dispensatiunea Harului lui Dumnezeu. Cine sa ne spuna noua sa mergem la casa Domnului? Trebuie cineva sat raga de noi?Daca asa stau lucrurile, atunci nu este inima interesata de a se intilni cu Domnul Hristos intrun cadru l-as numi festiv.

Pentru noi stim ce spune Cuvintul, “Acolo unde sunt doi sau trei adunati, strinsi in numele Domnului Hritos  este si El in mijlocul lor.Apoi dece este necesar sa mergem la Casa Domnului? Sunt famiili care au copi si a caror crestere depinde de felul cum ii indruma in viata aceasta frageda de copilarie.Mare responsabilitate au cei carora Domnul le-a dat copii sa-I creasca spre slava Lui. "Haidem la Casa Domnului!"Sunt atitea locuri pe care oamenii le aleg sa se duca sa se simta bine. Dar pentru cei ce au fost rascumparati de supt dominatia celui rau, ei pun prêt pe casa Domnului.Am mai spus si cu alta ocazie despre Casa Domnului.

Eclesiastul spune, Ecclesiastes 5:1  Pãzeste-ti piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu, si apropie-te mai bine sã asculti, decât sã aduci jertfa nebunilor; cãci ei nu stiu cã fac rãu cu aceasta.Este o conditie cum putem merge la Casa Domnului.Cu alte cuvinte trebuie sa avem acea stare de reverent fata de Cel ce este im mijlocul nostru, Si care a platit pretul rascumparari noastre,Domnul Hritos.Si vai, citi nu sunt si din cei care aduc aceasta jerfa a nebunului, supt o forma sau alta.Spune Cuvintul ca, cãci ei nu stiu cã fac rãu cu aceasta.Bine, sunt ei scutiti prin faptul ca nu stiu?Sau acestia ignora ca este Casa lui Dumnezeu cu buna stinta.Acestia uita ca in mijlocul lor se afla si copiii ,tineretul care trebuie indrumati spre Domnul Hristos cu o atitudine de profund respect.Cind nu sti, este mai scuzabil. Cind vi cu intentie vadita sa tulburi Adunarea , pentru aceasta atitudine vei plati un prêt,mai devreme sau mai tirziu.Apoi se scapa din vedere ca, Casa Domnului are o caracteristica pe care nu o gasti la oricare casa. La casele celor credinciosi ar trebui sa se gaseasca o astfel de caracteristica si anume,
Psalms 93:5  ….. sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor tine vremurile.Asa ca, este bine chiar si de dorit sa mergi la Casa lui Dumnezeu impreuna cu intreaga familie.Dar trebuie avut in vedere ca, locul acela este sfint. Si asta nu dinpricina celor ce se string ci din pricina ca Domnul Hritos , Fiul lui Dumnezeu este in mijloc.Pentruca este stiut ca, In tr-o casa mare se gasec si vase de cinste si de ocara, 2 Timothy 2:20  Într-o casã mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de pãmânt. Unele sunt pentru o întrebuinþare de cinste, iar altele pentru o întrebuintare de ocarã.
Cuvintul scoate in evident felul  din ce  sunt facute aceste vase in Casa lui Dumnezeu.Sunt ele necesare? Negresit. Alfel Dumnezeu nu le-ar filasat la un loc.El lasa si negina sa creasca impreuna cu Griul.Este felul Lui de a lucra.Cred ca si pe vremea Psalmistului se aflau astfel de vase la Casa Domnului.Nu era greu sa faci dinstinctie intre ele , cum nu e  greu nici azi sa deosebesti pe cei ce sunt ai Domnului Hritos de cei ce vin acolo cu alte intentii.Iata un motiv pentru cei ce sun tai Domnului Hritos sa se bucure ca sunt impreuna , in jurul Domnului Hritos.
John Balarie,

Los Angeles California

Niciun comentariu: