vineri, 12 iulie 2013

Psalmul 139:7 Unde mã voi duce departe de Duhul Tãu,




Psalmul 139:7  Unde mã voi duce departe de Duhul Tãu, si unde voi fugi departe de Fata Ta?

Fuga omului,ascunderea ,de fata lui Dumnezezu este aratata chiar in Geneza la primii oameni in gradina Edenului.Dumnezeu a pus in om acest sentiment de teama cind face ceva rau.Stia Dumnezeu ca omul,fiind din pamint va avea o fire care se va confrunta cu raul.Asa a foast dealungul istoriei umane si asa este si in present.Acest sentiment de vinovatie il urmareste pe om continu.Chiar daca vor fi si unii care spun ca nu se tem de nimic, acestia nu stiu ce spun, nu realizeaza ca in ei Dumnezeu a pus acest sentiment al temeri.Ca si pacatul, acesta se trasmite , se mosteneste prin nastere.Psalmistul spune, Unde mã voi duce departe de Duhul Tãu,

Scriptura spune ca, Dumnezeu este Duh.Sigur ca ,Dumnezeu are si alte attribute pe care le foloseste din plin, fara ca cineva sa-I ceara socoteala.Iata unde citim ca, Dumnezeu este Duh. John 4:24  Dumnezeu este Duh, si cine se închinã Lui, trebuie sã I se închine în duh si în adevãr."Aceste cuvinte apartine Domnului Hristos in convorbirea Lui cu femeia Samariteanca la putul lui Iacov.Psalmistul ar vrea sa spuna prin aceste cuvinte ,"unde voi putea sa ma ascund, sa te evit Dumnezeu"? Ca Duhul Tau este pretutindeni. Asa ca nu am nici-o sansa de a fugi dinaintea Ta.Unii in aroganta lor cred ca sunt stapini pe orce situatie din viata lor.Dar cind Dumnezeu intervine, atunci ei se vad cit de mici si neputinciosi sunt.Sunt unii. la a carei inima Dumnezeu lucreaza si is recunosc ticalosia.Apoi Psalmistul mai spune. si unde voi fugi departe de Fata Ta? Putini sunt aceia care realizeaza ca sunt intr-o continua prezenta inaintea lui Dumnezeu.Chiar si dintre cei ce spun ca sunt ai Lui,au o perceptie vaga.

Dar sunt si unii asa cum am spus ceva mai sus, in a caror inima, Dumnzeeu a lucrat.Adam si Eva erau primi oameni in care acest sentiment de teama, de vinovatie s-a aratat. Cind?dupa ce au pacatuit prin neascultarea de cuvintul lui Dumnezeu s-au ascuns de fata Lui.Erau inconstienti ca, Dumnezeu,e pretutindeni si ii supravegiaza in deaproape.La chemarea lui Dumnezeu. la ordine as zice, Adam a raspuns timorat de acest sentiment al vinovatiei, al neascultari de Dumnezeu. Psalms 139:8  Dacã mã voi sui în cer, Tu esti acolo, dacã mã voi culca în locuinta mortilor, iatã-Te si acolo;Psalmistul duce in atentie citeva locuri unde omul ar putea sa spuna ca este la adpost de ochiul lui Dumnezeu.

 Matthew 23:22 si cine jurã pe cer, jurã pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu si pe Cel ce sade pe el."Sigur ca, Psalmistul spunea ceva ce era de nerealizat sa se urce in cer.Da, in locuinta mortilor poti fi culcat, pus dar nu te asezi singur. Altul te aseaza in acest loc rece.Dumnezeu are si acest loc in vedere pentruca, de aici vor invia toti. Indiferent ca ai fost mintuit s-au nu. Romans 14:10   Cãci toti ne vom înfãtisa înaintea scaunului de judecatã al lui Hristos. Acum sa vedem diferenta intre un om ne mintuit si unul care il are pe Domnul Hristos ca Mintuitor personal.Acest sentiment de teama este si in cel credincios. Faptul ca el este impacat cu  Dumnezeu , acest sentiment este anihilat, neputincios de a se manifesta in inima celui credincios.Cel rascumparat traieste continu in prezenta lui Dumnezeu. Atunci cind greseste vine inaintea Lui si is cere iertare, pune lucrurile la punct din viata lui.Domnul sa faca sa intelegem ca suntem copii ai Lui, Si deaceia suntem in prezenta Lui continu.

John Balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: