vineri, 5 iulie 2013

Acts 20:29 Stiu bine cã, dupã plecarea mea





Acts 20:29  Stiu bine cã, dupã plecarea mea se vor vârî între voi lupi rãpitori, care nu vor cruta turma;

Era preocuparea ap, Pavel de a sti ce se va intimpla cu turma pe care o stia ca este asa cum este, supusa atacurilor celui rau vazuti aici ca niste lupi. Sigur ca nu era vorba de oi sau de lupi la modul literal ca animale.Dar avem cu totii cite ceva de invatat din acest loc pe care Dumnezeu la lasat cu un scop bine definit pentru ai Lui.Apostolul spune aceste cuvinte, Stiu bine cã,Nu avea el iluzii ca turma va merge bine in continuare. Ea nu mergea nici chiar cu el cind era de fata.

Turma pentru noi este totalitatea celor care vin si se string la olalta intr-o Adunare, Biserica.Era om si avea si el sentimente firesti pe care si-le exprima fata de cei din Adunare.Stim ca, tot el spune lui Timotei ca, intr-o casa mare(Adunare) sunt vase de cinste si de ocara. Ce inseamna asta? Sunt copii ai lui Dumnezeu nascuti din nou si sunt si din cei care fregventeaza adunarile fara ca sa fi lucrat Dumnezeu in ei nasterea din nou.Ei bine, fiind convins ca cei care nu sunt nascuti din nou va face rau Adunari le spune ca nu este in necunostinta. Sa fi prea naiv sa crezi ca acesti lupi rapitori va sta departe de turma.

dupã plecarea mea se vor vârî între voi lupi rãpitori, Dece dupa plecarea Lui?Pai ce Pavel pazae turma?Era unul care intemeiase Adunari prin tinutul Asiei Mici. Negresit Dumnezeu binecuvintase lucrarea lui Pavel.Asa cum am spus mai sus, era si el om si credea cu credinta aceasta omeneasca ca, poate datorita lui Adunarea rezista la atcurile celui rau.Este foarte adevarat ca un vestitor al Evangeliei care are o reputatie fara repros ,(precum o avea El)printre credinciosi va influenta Aunarea in bine.Dar sa nu scapam din vedere ca, In oricare Adunare, Biserica ca stringere la olalta ,Dumnezeu, are Biserica Lui vie.
Domnul  Hristos avea sa spuna aceste cuvinte;, Matthew 16:18  ……… voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui.Dece cei care sunt ai Lui sunt ocrotiti? Pentruca ei sunt ascunsi cu Hristos in Dumnezeu. Colossians 3:3  Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu.Ca se vira 

Lupi rapitori in turma avea dreptate Apostolul. Dar acesti lupi vor insfaca doar dintre cei care nu sunt ascunsi cu Domnul Hritos in Dumnezeu.Acesti lupi mai sunt infatisati in Scriptura ca si un leu care da tircoale. Asa citim in 1Petru 5-8.Si cuvintul mentioneaza , daca ar fi cu putinta Dece nu e cu putinta? Pentruca sunt ascunsi.De retinut este ca,oriunde se afla o turma, o Adunare in preajma lor se afla si lupii rapitori. Negresit ca, Leul este cu mult mai fioros decit lupul. Dar si unul si altul adduce paguba stapinului turmei.Deaceia Dumnezeu i-a ascuns in El isusi, acolo unde lupi nu au acces. Deci turma(stringerea la olalta) nu va fi crutata care nu vor cruta turma;.

Vai citi lupii nu se gasec in Adunari si cit mult ravagiu fac acestia printre cei ce vin sa asculte Cuvintul lui Dumnezeu.Ei nu pot ataca pe cel nascut din nou si se reped la cei care nu au unde sa se refugieze.Fac victime, pentruca nu sunt ancorati in Cuvintul lui Dumnezeu.Domnul Hritos ca Pastorul cel bun si-a dat viata pentru oile lui.Cita relaxare au cei ce sunt ocrotiti de Pastor. Pot da tircoale, pot sa ragneasca cit vor ca nu vor fi afectati cei rascumparati.Domnul Hristos face aceasta precizare, Tata nu am pierdut pe nici unul din aceia pe care mi-ai dat Tu, in afara de fiul pierzri ca sa se implineasca Scriptura.Inca o asigurare pe care Mintuitorul o da celor rascumparati ai Lui.

John Balarie

Los Angeles california

Niciun comentariu: