marți, 4 iunie 2013

Psalms 94:19 Când gânduri negre se frãmântã cu grãmada înlãuntrul meu,





Psalms 94:19  Când gânduri negre se frãmântã cu grãmada înlãuntrul meu, 
mângâierile Tale îmi învioreazã sufletul.

Psalmistul trecea prin perioade intunecate cind spune el, Când gânduri negre.Aceste ginduri negre vin peste fiecare om.Este structura lui dela caderea in pacat sa se simta intr-o teama continua. Omul nu mai are niciun sprijin unde sa alerge. Deaceia nu sunt putini care is pun capat zilelor s-au daca nu ajung pina la acest eveniment tragic, ei actioneaza precum o minte intunecata de aceste ginduri negre.Nu le pot stapini. Nu au tarie in ei insisi sa le stapineasca. Acestia sunt oamenii care nu il au pe Domnul Hritos ca Mintuitor personal.

Dar nu sunt scutiti nici chiar cei rascumparati de aceste ginduri negre. Cine este initiatorul acestor ginduri negre? Negresit ca cel rau care este stapinul intunericului.Daca cei necredinciosi il au ca stapin si el face ce vrea din ei, nu tot asa stau lucrurile cu cei care il au pe Domnul Hritos ca adapost si la care ei apeleaza.Firea aceasta veche este o aliata de nadejde a tuturor lucrurilor rele.Dar continua versetul si spune ca aceste ginduri, se frãmântã cu grãmada.Nu vin unul  s-au doua, s-au cite-va, ci vin cu gramada.Aceasta gramada are puterea sa te copleseasca, de a aduce pe om la punctual de disperare.

Apoi, unde se framinta aceste ginduri rele? Vedem ca au un loc bine stabilit unde ele vin si stau acolo. înlãuntrul meu, Cind citim de launtru, face referire Cuvintul la inima omului.Ele nu stau pentru o perioada prea lunga in launtru. Dece? Pentruca framintarea lor as asocia-o cu o fuziune nucleara care da nastere la o explozie, si uneori in lant.Tot asa sunt si gindurile din launtrul omului.La cel necredincios  nu le poate stapini, duc deseori la dezastru pentru el si chiar pentru cei din jurul lui.Cineva mi-a pus cu ceva timp mai mult in urma aceasta intrebare, “Cum gindurile sunt in inima”? Era o tinara intelectuala studenta care te-ai fi asteptat sa citeasca Biblia cel putin pentru cultura ei.

Dar oricum, i-am spus ca Domnul Isus asa spune ca, gindurile sunt in inima omului.Iata ce spune Ap, pavel ca pot face cei rascumparati, cu aceste ginduri rele.
2 Corinthians 10:5  ……si orice gând îl facem rob ascultãrii de Hristos………
Il ai pe Domnul Hritos, poti birui aceste ginduri negre.Si Psalmistul alerga la Dumnezeu , ca sa poata iesi biruitor.Cel rascumparat este el insusi rob al Domnului Hritos. Pavel si Petru se numesc ei insisi robi ai lui Hritos, Si odata cu ei fac si gindurile care vin  peste  ei roabe a lui Hritos. Deseori luam situatia in miinile noastre propii si nu apelam la Mintuitorul si atunci suntem falimentari.In general cind Scriptura vorbeste despre om si gindurile lui citim ,
Psalms 94:11  Domnul cunoaste gândurile omului: stie cã sunt desarte.

Odata cu nasterea din nou omul are o structura noua sufleteasca si intreaga fiinta poate fi tinuta in stapinire, subordonatta prin puterea Duhului Sfint. Asa ca, Gindurile aceste negre care pot veni si in viata celui rascumparat nu au niciun effect asupra lui. Cel rascumparat se alimenteaza, coboara in Launtrul lui Ginduri din ce citeste din Cuvintul lui Dumnezeu.Si ca urmare, cele negre nu mai au loc intr-o inima ocupata de Cuvintul lui Dumnezeu. Iata ce poate iesi dintr-o astfel de inima care se preocupa cu Cuvintul lui Dumnzeeu.Galateni 5-22. Roada Duhului sfint.Ca , in definitive ce ieste afara este un produs , s-au o roada ca rezultat ce ai introdus in inima ta.Gindurile nu vin la intimplare. Au o sursa de alimentare.

 Daca iese alceva, este o intrebare daca Dumnezeu si-a facut lucrarea in noi.Fiecare stie cum reactioneaza cind ginduri se framinta in launtrul lui.De unde s-a alimentat, ce sursa a avut, de au dat navala in inima lui.Psalmistul spune, mângâierile Tale îmi învioreazã sufletul.De unde ii venea lui mingiierile lui Dumnezeu? Negresit din Lega lui Dumnzeeu care este pentru noi Cuvintul lui Dumnezeu.Alerga el la acest Cuvint si era inviorat. Nu era coplesit. Alergam si noi la Cuvint vom fi inviorati.Domnul sa puna in noi aceasta foame dupa Cuvintul Lui, ca in vremuri tulburi sa putem sa fim inviorati.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: