miercuri, 26 iunie 2013

2 Corinthians 11:2 Cãci sunt gelos pe voi cu o gelozie dupã voia lui Dumnezeu,





2 Corinthians 11:2  Cãci sunt gelos pe voi cu o gelozie dupã voia lui Dumnezeu, pentru cã v-am logodit cu un bãrbat, ca sã vã înfãtisez înaintea lui Hristos ca pe o fecioarã curatã.

Un verset in care vedem un barbat si pe Domnul Hritos. Cine e barbatul cu care cei rascumparati au fost logoditi? Domnul Hristos cind era pe pamint in trup ca al nostru dar fara pacat se numea fiu al omului.Deci era un barbat ca oricare alt barbat matur care is cauta o logodnica.Cind era pe pamint a spus aceste cuvinte Luke 19:10  Pentru cã Fiul omului a venit sã caute si sã mântuiascã ce era pierdut."In esenta Lui avea ceva deosebit ca Fiu al omului. Era si Hristos binecuvintat care avea sa aiba o Mireasa pregatita de Tatal Lui. Ap, Pavel adduce in atentie aceste doua persoane in una singura.Indentitate omeneasca si una dumnezeiasca, de care nu a fost lipsit.

Ca sa intelegem ceva mai adinc ce vrea Ap, Pavel sa spuna , trebuie sa derulam putin din evenimentul venire pe pamint al Domnului Hristos.A venit ca Fiu al omului si s -a desbracat de slava de Fiu de Dumnezeu pentru a rascumpara un popor care mai tirziu sa-I fie Mireasa. Unde sa locuiasca cu Mireasa lui Mirele? In cer cind Domnul Hritos nu va mai fi Fiul omului, ci Hristos, de care vorbeste Pavel. Cãci sunt gelos pe voi cu o gelozie dupã voia lui Dumnezeu,Iata deci ca este o gelozie care e dupa voia lui Dumnezeu.O gelozie in care nu se gaseste rautate.Ci bucuria Apostolului ca a fost intermediarul as zice intre cei rascumparati si Hritos Domnul. Dece Intermediar? Pentruca prin vestirea Evangeliei acestia au ajuns sa il cunoasca pe Domnul Hritos si sa fie mintuiti.
Avea Apostolul o satisfactie ca, Dumnezeu l-a pus in slujba Lui sa poata sa fie intermediar sau lucrator.Imputernicit de Dumnezeu cu aceasta lucrare. El o numeste satisfactie,Gelozie dupa voia lui Dumnezeu, pentru cã v-am logodit cu un bãrbat,Stim ca logonda este premergatoare nunti, casatoriei. Logonda celor care fac parte din mireasa Domnului Hristos este aici pe pamint. Ca oricare logonda are un termen, un sfirsit de implinire.Cu alte cuvinte se termina in momentul cind cei doi se unesc.Cind se unesc cei rascumparati cu Mirele lor? Cind Domnul Hristos va veni sa is ia Biserica, Mireasa pentru care a platit pretul rascumparari ei.

 ca sã vã înfãtisez înaintea lui Hristos ca pe o fecioarã curatã.Domnul Hritos si-a terminat misiunea pe pamint si acum e in slava la Tatal Lui.A terminat cu ce se chema El aici , Fiu al omului.Acum sta la dreapta tatalui si asteapta clipa cind Tatal ii va zice, “Acum Fiule dute si iati iubita pentru care te-ai sacrificat”.Cum va fi infatisata mireasa inaintea Mirelui? ca pe o fecioarã curatã dece este Mireasa lui Curata? Pentruca a fost curatita de single Mielului varsat pentru ea la Golgota.

Cartea Apocalipsa ne arata ca, Revelation 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trãieste în spurcãciune si în minciunã, ci numai cei scrisi în cartea vietii Mielului.Mielul care este Mire  asteapta  sa-si aducaMireasa acasa.Cind citim , in în ea Cuvintul face referire la Casa Tatalui ceresc.Iata un verset care ne umple de bucurie prin faptul ca cei rascumparati sunt cuprinsi in Mireasa Mirelui si ca, Si Mirele dar si Mireasa stau in asteptarea acestui eveniment unic cind vor fi impreuna.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: