miercuri, 12 iunie 2013

Job 14:1 Omul nãscut din femeie are viata scurtã,





Job 14:1  Omul nãscut din femeie are viata scurtã, dar plinã de necazuri.

Cei ce citesc Cuvintul lui Dumnezeu cu seriozitate si interes, stiu ca Scriptura este Demna de a fi crezuta in totalitatea ei.Am facut aceasta mica introducere pentruca am discutat cu cineva credincios si mi-a zis, “Nu stiu cit alumina a avut Iov”As dori sa spun ca, avind dubiu ca nu toate locurile ar fi demne de incredere suntem pusi in situatia tragica de a privi Cuvintul lui Dumnezeu cu suspiciune sau cu ne incredere totala.In acest verset Iov spune aceste cuvinte insuflat de duhul sfint.

Omul nãscut din femeie are viata scurtã,Dece e scurta? Din pricina caderi lui in pacat.Prin aceasta cadere la determinat pe Dumnezeu sa ii reduca viata numai pentru acest pamint.Cind a pacatuit si-a atras asupra lui aceasta pedeapsa de a nu mai trai vesnic.Dar viata aceasta nu numai ca e scurta, ci si plina de dureri, sau necazuri.Caderea in pacat i-a adus omului nu numai o viata scurta dar si dureri pe parcursul ei. dar plinã de necazuri.Nu este om care sa nu aiba necazuri pe parcursul vieti lui aici pe pamint.Pentruca toti au pacatuit.Pacatul e cel care produce in viata aceste suferinte, dureri.Sunt inevitabile.

Dar cuvintul mi-a atras atentia la acesta parte a versetului nãscut din femeie Cum adica nascut din femeie?Mai poate fi si o alta nastere?Sau un alt mod ca omul sa fie nascut?,Negresit ca da.In Cuvint asa este scris si nimic ce este scris nu este in plus, de prisos, sau la voia intimplari.Scriptura ne mai vorbeste de o alta nastere un alt mod de a fi nascut. Este vorba de Nasterea din nou care este facuta de Dumnezeu.Viata acestei nasteri nu este scurta si nici plina de necazuri. Aceasta nastere nu mai are deaface cu pamintul. Ea are de aface cu cerul.Cartea Apocalipsei ne relateaza cite ceva de cum va fi dincolo.

Revelation 21:4  El va sorice lacrimã din ochii lor. si moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tânguire, nici tipãt, nici durere, pentru cã lucrurile dintâi au trecut.Iata deci, ca poate fi o alta nastre care. in vita pe care cel nascut din nou o are nu mai aduce aceste stari de necazuri.Dumnezeu i-a descoperit lui Iov acest mare secret, taina, ca poate fi si o alta nastere. Acesta este motivul de Iov nu s-a oprit numai la, “Omul nascut” ci a si mentionat sursa nasteri, din femeie.
Job 15:14  "Ce este omul, ca sã fie curat? si poate cel nãscut din femeie sã fie fãrã prihanã?

Apoi Iov in acest verset din capitolul15:14,intreaba, "Ce este omul, ca sã fie curat?Sigur ca omul nu poate fi curat.Pacatul a murdarit pe om nu numai fizic. A avut inraurie negativa si asupra  sufletul omului Prin nasterea din nou Dumnezeu adduce o noua structura sufleteasca in el.Iov facea referire la acest trup ce carne. Psalmistul spune, Psalms 51:5  Iatã cã sunt nãscut în nelegiuire, si în pãcat m-a zãmislit mama mea.Ce este neleguirea sau pacatul in ochii lui Dumnezeu decit murdarie.Iov stia destul de bine ca nu poti fi curat inaintea lui Dumnezeu.Ce poate curati? Este single Domnului Hritos care avea sa fie varsat la Golgota peste veacuri

In partea a doua a versetului Iov intreaba. si poate cel nãscut din femeie sã fie fãrã prihanã?Nici aceasta calitate de a fi neprihanit nu-si are radacina in femeie, in nasterea aceasta biologica,ne spune Cuvintul, ca cei nascuti din nou o capata prin credinta.Iata deci ca am vazut ca Iov nu a sesizat acest aspect fara ca sa fie si un raspuns la el.Negresit ca Iov nu avea el aceasta cunostinta a celei de a doua nastre, cea spirituala.Peste veacuri Dumnezeu avea sa introduca aceasta nastere spirituala,de impacare cu El. Care avea sa aiba effect in viata celor rascumparati ai Domnului Hritos.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: