sâmbătă, 8 iunie 2013

Matthew 7:16 Îi veti cunoaste dupã roadele lor.


Ce atirna in Balanta vieti noastre? O intrebare de cercetare de sine.



Matthew 7:16  Îi veti cunoaste dupã roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mãrãcini?

Deseori printre crestini circula aceste cuvinte,”nu judecati ca sa nu fiti judecati”Sa fie vorba oare de a judeca? Cred ca in relatia noastra nul cu altul ca oameni care ne stringem in acelasi loc ca Adunare, nu as vedea bine pus acest cuvint de -a jufeca- Ci mai degraba, nu va analizati unul pe altul de cum traiti. Judecata ii apartine aici pe pamint  judecatorul care da verdictul. Fie ca e nevinovat, fie ca aplica pedeapsa cuvinita potrivit cu legile tari respective. Apoi mai este un alt Judecator suprem , Dumnezeu ,care este judecatorul tuturor lucrurilor.Deci intre Crestini se aplica acest mod de a analiza.

Sa fie aceasta intentia Cuvintului lui Dumnezeu? Am dubiu.Domnul Hristos spune mai sus in acest verset, Îi veti cunoaste dupã roadele lor. Ce vrea Mintuitorul sa ne aratae aici?Sigur ca asa cum am spus mai sus, este o relatie intre noi de a fi impreuna in casa lui Dumnezeu.Mintuitorul parca ar spune, “ fiti atenti la roadele obisnuit in anturajul celor rascumparati.Acest indiciu, pe care Mintuitorul ni-l pune in atentia noastra face dovada ca nu toti fac roade spre slava lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte va fi foarte usor de sesizat cu cine ai de aface. Chiar daca ei mrg la ceiasi stringere.Asta nu face dovada ca esti nascut din nou.

Apoi ca sa ne fie si mai usor de inteles , mai clar, Mintuitorul adduce inaintea noastra o comparatie pe care o aseamana El cu lucrurile de pe pamint.Intotdeauna El vorbea cu aceste asemanari pamintesti, pentru a fi mai usor de inteles. . Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din mãrãcini?Cit de naivi am putea fi, nu cred ca ne-am repezi cind vedem un spin, scaet, sa culegem struguri. Sau sa ne repezim sa culegem zmochine din maracini.Domnul Isus pune aceasta ca o intrebare.Vrea sa spuna ca nu e bine sa ne repezim sa dam o calificare unuia care viata nu-I corespunde ca a unui copil al lui Dumnezeu nascut din nou.

Adica,Nu vad ca as adduce o judecata asupra unuia care vine impreuna si nu iiIdovedeste viata, faptele, ca este nascut din nou. Deaceia zic, ´este necesar sa ne analizam unul pe altul sa vedem unde ne gasim ca unii care pretindem ca suntem crestini.sa nu dai buzna sa cauti sa vorbesti ceva din Cuvint cu astfel de oameni care prin felul lor face dovada ca sunt spini sau maracini, ca nu vei culege din discutia cu ei decit roade pe care le dau acesti spini sau maracini. Si ca sa ne fie si mai clar, Domnul Isus sintetizeaza ceia ce vrea sa spuna in versetul16.Prin cuvintele cuprinse in versetul 20.
Matthew 7:20  Asa cã, dupã roadele lor îi veti cunoaste. Mintuitorul,nu ne da lte semnalmente din viata celui care pretinde ca este credincios .Si as zice , ne sunt suficiente sa putem sa distingem, sa facem diferenta.Roadele pot fi in vorbire, in traire, in relatile noastre unul cu altul.Cind domina firea , atunci este limpede ca nu poti culege roade cu care sa te hranesti. Ca, indefinitiv, invatam unuii dela alti pentru a ne fie viata imbelsugata spiritual. Care in final se rasfringe si la modul practice de a trai printre semeni nostril, aducind slava Domnului Hristos.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: