luni, 24 iunie 2013

John 9:39 Apoi, Isus a zis: "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecatã:

 


9:39  Apoi, Isus a zis: "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecatã: ca cei ce nu vãd, sã vadã, scei ce vãd sã ajungã orbi."

Aceste doua versete din  :John 12:47  si din John 9:39   per sa aduca in mintea multora neintelegere, sau chiar sa li-se para ca se contrazic intre ele. Cu alte cuvinte ca, Domnul Hristos nu ar fi consecvent in ceia ce spune.Nu stiu citi dintre noi stiu(cred) ca Scriptura cu tot ce e cuprins in ea este consecventa, adica nu este dubiu ca s-ar contrazice intrun fel sau altul. Dece? Pentruca este Cuvintul lui Dumnezeu si este infaelibila, adica nu este nimic care sa poata sa fie amendat in ea de catre om.Cu toate ca au fost unii si vor mai fi, care se incumet sa aduca zic ei, inbunatatiri la ceia ce Dumnezeu deja a stabilit in Cuvintul Lui.

Dar cum vom putea noi sa intelegem ce spune Mintuitorul fara a avea dubii?Iata ce spune El: "Eu am venit în lumea aceasta pentru judecatã:Judecata in sine nu apare ca El, ar fi judecator acum cind inca lumea este pe pamint. El este Mintuitor, acum este timpul cind omul poate sa aiba parte de Harul lui Dumnezeu. Mintuitorul spune ca , pentru judecatã:Este un process care se stabileste inca de  a cum cind suntem pe pamint. Omul apare ca inculpat si sta inaintea lui Dumnezeu ca vinovat.Avem scris in Scriptura ca, este o judecata dar ca , Mintuitorul nu este implicat inca in aceasta judecata.
1 Peter 4:17  Cãci suntem în clipa când   ju decata stã sã înceapã de la casa lui Dumnezeu. sdacã începe cu noi, care va fi sfârsitul celor ce nu ascultã de Evanghelia lui Dumnezeu?
Venirea Domnului Hristos in lume este pentru unii mintuire iar pentru alti osindire sau judecata intrun fel.In lume sunt doua categori de oameni.Iata cum ii imparte Cuvintul lui Dumnezeiu prin ceia ce spune Mintuitorul, : ca cei ce nu vãd, sa vada sunt unii care nu vad sunt orbi sufleteste si pe acestia Doumnezeu ii vindeca.Alta categorie sunt, si cei ce vad sa ajunga orbi.Am putea sa spunem, Dece asa?Pentruca aceasta categorie dela urma sunt oamenii care se cred religiosi , dar au o stare spirituala de traire in intuneric. 

Ei pot vede literal ,carnal, dar nu si spiritual.lor li-se pare ca vad, Dar nu pot realiza ca sunt orbi.Acestia se considera oamenii care vad, fiind religiosi.Cind Dumnezeu se indura de un suflet il adduce la viata si ii da lumina necesar de a putea deslusi diferenta de a fi orb si a putea sa veezi.Este o judecata acum dar nu finala. Judecata finala va fi in fata scaunului de Judecator.Atunci Domnul Hristos nu va mai fi Mintuitor ci judecator. John 5:22  Tatãl nici nu judecã pe nimeni, ci toatã judecata a dat-o Fiului,In versetul de mai jos apare contradictia in spusele Domnului Hritos.Cel putin asa apare pentru multi,si este trist. Dar asta e.

John 12:47  Dacã aude cineva cuvintele Mele si nu le pãzeste, nu Eu îl judec, cãci Eu n-am venit sã judec lumea, ci sã mântuiesc lumea.Domnul Hristos face referire la cei carora Dumnezeu le descide ochii  zicind,Daca,Printre cei carora El le vestea impartia  cerului, se aflau unii care auzeau si alti care nu auzeau. El spune daca.Acestia care aud sunt grupati , sau cuprinsi in Casa lui Dumnezeu ,in care citim ca, ju decata stã sã înceapã de la casa lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte Tatal se ocupa de Casa Lui ca sa fie curata, impodobita, ca la terminarea tuturor lucrurilor cind Domnul Hristos va sta pe scaunul de judecata sa nu fie acesti rascumparati judecati odata cu lumea.Ca trebuie sa scuture din ei multe .

Deci, aici pe pamint incepe trierea bobului de pleava. Acolo sus in hambar nu va fi pus decit bob si bob.Cind Domnul Hritos vorbeste de mintuirea lumi, sa fim atenti ca, El nu face referire ca toti vor fi mintuiti.A venit in lume ca sa adune pe cei risipiti.Cine sunt cei risipiti? John 11:52  ……. ca sã adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti. Apoi Domnul Hristos spune in rugaciunea Lui catre Tatal, pentru cine se roaga . John 17:9  Pentru ei Mã rog. Nu Mã rog pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru cã sunt ai Tãi:Iata dece spun ca Dumnezeu se ocupa de aici de pe pamint de cei care sunt ai Lui sa ajunga acolo sus fara pleava pe ei.Nimic intinat nu v-a intra acolo.

Aceasta curatire,face parte din judecata pe care El o aplica casei Lui.Sunt oameni religiosi  care se ocupa cu ce considera ei de cuvinta. Dar Dumnezeu are pe cei rascumparati in atentia Lui,Ca Mireasa, o va prezenta Domnului Hritos fara pete, sbircituri ,sau ceva de felul acesta.Asa inteleg diferenta intre ce spune Mintuitorul in aceste doua versete.Nu gasec nici-o contradictie.Domnul sa ne dea har sa nu cautam in Cuvintul Lui contradictii, ne potriviri, cu care sa ne ranim sufleteste.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: