duminică, 26 ianuarie 2014

Isaiah 43:8 "Scoate afarã poporul cel orb, si surzii, care totusi au urechi.


Isaiah 43:8  "Scoate afarã poporul cel orb, si surzii, care totusi au urechi.
          Avem din acest verset ceva de invatat despre mintuire. Negresit la modul spiritual. Sa nu uitam ca traim in firea aceasta paminteasca(carnala) care are tendinta ei de a analiza Cuvintul lui Dumnezeu dupa caracterul ei firesc.Ce este carnal nu se poate ocupa cu ce este spiritual. Sunt multi care incurca lucrurile spirituale cu cele firesti, si de aici ne intelegeri printre frati in Adunari.Dar ca sa ajungi ca sa intelegi ceia ce citesti la modul spiritual necesita aprofundare in Cuvint si lumina de sus.Versetul ne vorbeste de scos afara.are mai multe intelesuri acest cuvint Afara.
          Scriptura ne arata ceva despre acesta stare de a fi afara.Afara din trupul Domnului Hristos, afara din adunarea corporala unde se vorbeste din Cuvint,Afara din lume.Iata numai citeva locuri care ne arata ce inseamna afara.Dar in engleza este un alt cuvint la termenul in romana de a fi afara. Bring forth tradus inseamna,aducetii in fata.Cu alte cuvinte sunt in Adunare,  cu toti cei lalti dar sunt orbi .Si nici poporul nu este cel mai nimerit cuvint.Pe oamenii care sunt in Adunare dar sunt orbi.Daca privim lucrurile din punct de vedere literal, al poporului Israel, atunci se incadreaza traducerea in romana.Dar pe noi ne intereseaza cea spirituala si am gast ca este mai clar cea din engleza.
          Adusi in fata, inseamna sa fie cunoscuti de toti ca, acestia chiar daca sunt in Adunare ei sunt orbi.Ce trist sa fregventezi Adunarea ani de zile si sa nu vezi lucrurile minunate ale lui Dumnezeu.Sunt multi orbi printre cei ce vad(cei ce au fost luminati). Poti sa le arati daca sunt orbi ca nu actioneaza(se comporta) potrivit cu Cuvintul lui Dumnezeu, dar o faci degeaba.Este ca si cind ai spune unui orb la modul literal ca are scame pe costumul lui.Dar el este convins ca, costumul este curat, lipsit de scame.Tot asa si acestora care sunt orbi spirituali si nu is vad scamelle. (Sufletesti).Dece? Ppentruca in privinta vederi ei sunt orbi spirituali.
          Sa nu se astepte nimeni ca acestia sa recunoasca ca sunt orbi(spirituali) pe acestia indeamna Cuvintul sa-I aduca in fata. Bring forth. Dar unde ar insemna sa fie adusi in fata potrivit cuvintului din engleza? Negresit inaintea Cuvintului lui Dumnezeu , de unde ar putea sa capete lumina.Cuvintul este singura sursa de lumina spirituala pentru cei ce sunt orbi spirituali.Cind Dumnezeu is revarsa peste ei lumina Lui, atunci ei is vor vedea scamele care sunt pe haina lor sufleteasca.Acestia spune Cuvintul , care totusi are ochi.Sigur ca este voarba de ochii acestia firesti carnali.Dar in Casa lui Dumnezeu, acestia carnali nu te ajuta la nimic.Cel mult la discutia unor lucruri de natura paminteasca.Dar nu te stringi in Adunare in jurul Domnului Hritos sa vorbesti, sa actionezi in mod firesc. Este necesar ca sa ai pe cei spirituali ca sa vezi lucrurile la modul spiritual.
          In verset vedem o alta categorie de oameni care sunt in Adunare. si surzii, care totusi au urechi. Siguri ca poti fi si orb si surd. Asta la modul literal dar si mai grav la modul spiritual.Este un handicap firesc care este extreme de greu. Am intilnit si eu si orbi si surzi in viata mea. Si cred ca si cei ce citesc aceste cuvinte au avut ocazia sa intilneasca astfel de suflete.Este o durere pentru aceste personae. Dar la modul spiritual cum stau lucrurile? Daca orbii si surzii firesti sunt constienti ca sunt handicapati si uneori respinsi de socetate, nu tot asa stau lucrurile la modul spiritual.Acestia nu realizeaza ca sunt orbi sau surzi spiritual.Cuvintul scoate in evidenta ca, si unii si alti aveau urechi si ochi fireste .Dar era necesar ca cineva sa-i aduca in fata.Cuvintul ne arata in acest verset de mai jos, care este cauza de acestia sunt orbi si surzi spiritual.
Matthew 13:15  Cãci inima acestui popor s-a împietrit, au ajuns tari de urechi, si-au închis ochii, ca nu cumva sã vadã cu ochii, sã audã cu urechile, sã înteleagã cu inima, sã se întoarcã la Dumnezeu, si sã-i vindec."
          Cauza de ei sunt in aceasta stare este INIMA, s-a impietrit.Sunt prin adunari unii care fregventeaza Adunarea de ani de zile, dar nu vad ce trebuie sa vada si nu aud ce trebuie sa auda.Nu vad ca prin atitudinea lor pe care o adduce in Adunare dauneaza.Apoi Nu aud ceia ce trebuie sa auda din Cuvintul lui Dumnezeu.Cuvintul contine si mingiiere dar si mustrare.Ei bine, acestia cred ca, in starea in care se gasesc ei sunt normali.Altcineva trebuie sa-i scoata , s-au in fata, la lumina Cuvintului.Ei nu stiu ca prin aceasta stare in care se afla lucreaza la impietrirea inimi lor si nu vor fi vindecati.Ce trist e sa te afli printre cei ce vad si aud  si tu sa fi surd s-au orb. Ca rezultat  e ca nu te poti bucura de ce vad si ce aud cei ce sunt vindecati de Dumnezeu. Toti am fost in starea aceasta.El ne-a dat unora si vedere si auz. Si de atunci putem sa vedem  sa auzim ceia ce Dumnezeu are in vedere sa ne aratae si sa ne spuna din Cuvintul Lui. Nu mai bijbii, nu e nevoie de cineva sa te scoata afara sau sa te aduca inainte.Pentrca singur vezi drumul si auzi chemarea.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: