joi, 16 ianuarie 2014

Romans 8:9 Voi însã nu mai sunteti pãmântesti, ci duhovnicesti,

Romans 8:9  Voi însã nu mai sunteti pãmântesti, ci duhovnicesti, dacã Duhul lui Dumnezeu locuieste în adevãr în voi. Dacã n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
          
          Ce vrea sa spuna Cuvintul prin aceste cuvinte cuprinse in acest verset?La prima vedere ni se pare simplu. Dar cind vine sa le aplicam in viata noastra, a celor care ne numim credinciosi, lucrurile se complica. Dece? Din pricina felului in care ne comportam printre frati in Adunare si printre oamenii care ne inconjoara. Voi însã nu mai sunteti pãmântesti,Voi, care voi? Voi care va numiti credinciosi nu mai sunteti cum sunt cei care va inconjoara, adica lumesti. Cum adica ?nu mai actionati, nu mai traiti cum traieste lumea.A nu fi pamintesc inseamna a arata ceva din natura pe care o are cel nascut din nou.
          
          A arata ca nu mai alergam la acelasi fel de trai pe care il traiam odata.Daca cei rascumparati nu mai sunt pamintesti, cum sunt? Ca in definitiv, trebuie sa aiba un character oricum sic el credincios.Iata in continuare cum descrie Cuvintul ca sunt cei care nu mai sunt pamintesti; ci duhovnicesti, Cu alte cuvinte in voi lucreaza Duhul lui Dumnezeu. Deci, actiunile noastre trebuie sa fie la statura unui om calauzit de Duhul lui Dumnezeu.A fi duhovnicesc mai inseamna sa cauti lucrurile spirituale, duhovnicesti.Sunt o multime care pretind ca sunt duhovnicesti dar cind te uiti in vietile lor numai Duhul nu-i calauzeste.Am vazut uneori acestia sunt mai dispusi sa produca zizanie, cearta printre semenii lor si in adunare decit ar face-o unii care nu se declara crestini.
          
          A fi duhovnicesc inseamna sa ai o structura sufleteasca diferita de ce aveai in trecut.Dar Ap, pune aici o intrebare s-au as zice ; “pune la indoiala” celor careia le vorbeste prin aceste cuvinte; dacã Duhul lui Dumnezeu locuieste în adevãr în voi.Pai daca locuieste , negresit ca vei avea un comportament diferit de cei care nu au Duhul lui Dumnezeu.Ca sa vezi daca locuieste , trebuie sa fi sincer cu tine insuti sis a te controlezi.Daca locuieste, atunci vorbirea este curata, comportamentul este frumos, si arati ceva din caracterul Domnului Hristos.Dar Ap, spune; în adevãr în voi.Ne putem insela pe noi singuri mergind deavalma si crezind ca suntem duhovnicesti. Este tare greu sa te verifici, sa aplici acest cuvint- DACA-.Pentruca, o viata traita fara sa se vada ca esti duhovnicesc iti pare pina la urma ca asa trebuie traita viata duhovniceasca, ca e ceva normal sa te comporti ca atare.
          
          Nu poti face nici-o dinstinctie intre ce este duhovnicesc si ce este firesc(Carnal)pamintesc. Apoi oamenii duhovnicesti se ocupa cu lucrurile spirituale care le imbogateste viata zi de zi. în adevãr Ap, sesizase el la unii dintre ei  lucruri care pe departe arata ca ei sunt duhovnicesti. Asa era atunci si asa este si azi.Sunt in Biserica, Adunare, o multime din acestia care se cred duhovnicesti.Dar vietile le e pe departe de a face dovada ca sunt duhovnicesti.Si Ap, este foarte categoric in privinta asta cind spune; Dacã n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Vai cind vezi astfel de atitudini prin Biserici, Adunari, care conduc la gilceava , tulburare si cite altele, care nu izvoresc dintr-o inima care are Duhul Domnului Hritos, ce poti spune?Este evident ca astfel de personae se amagesc pe   ele insusi ca sunt ai Domnului Hritos.
          
          Ap, spune categoric; nu este al Lui.Ce inseamna ca nu esti al Domnului Hritos? Inseamna ca ai alt stapin si esti calauzit de duhul stapinului pe care il ai.Este usor de inteles, de sesizat cine sunt acestia si dece aduc in Adunare astfel de tulburari.Au alt stapin. Ap, i-a protejat as zice. Nu le-a mai spus ca au un alt stapin. Numai ca nu sunt ai lui Hritos.Ne fiind al Lui, inseamna ca implicit aparti altui stapin.Unul care fregventeza Biserica, Adunarea, ar trbui sa se intrebe ce stapin am eu?Dar aceasta intrebare nu si-o pun decit cei carora le pasa de sufletul lor.Cei care trec cu vederea si is tolereaza astfel de comportamente in vietile lor ajung sa creada ca o astfel de viata este una normala. Stapinul care ii amageste are si el scopul luide ii orbeste sa nu vada realitatea. Dumnezeu sa ne fereasca sa ducem o astfel de viata amagitoare.
          
          Romans 8:9  But ye are not in the flesh, but in the Spirit,Am dat si parte din verset in engleza, care mi se pare mai pe inteles. Adica flesh care tradus inseamna in carne . Si dupa cum stim ca carnea e pacatoasa , si reactile ei sunt pacatoase.

John Balarie

Losa Angeles California

Niciun comentariu: