sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Psalms 22:25 În adunarea cea mare, Tu vei fi pricina laudelor mele:

Psalms 22:25  În adunarea cea mare, Tu vei fi pricina laudelor mele: si-mi voi împlini juruintele în fata celor ce se tem de Tine

          Psalmistul cheama locul unde se aduna poporul Adunarea cea Mare.Sigur ca erau oameni multi acolo.Insusi prin faptul ca se numeste Cea Mare. Da de inteles ca erau multi adunati. Dar nu faptul ca era mare trage atentia, ci faptul ca in mijlocul lor era Dumnezeu. În adunarea cea mare,Era un loc de intilnire intre ei unul cu altul dar in mod deosebit cu Dumnezeu. Psalmistul avea in vedere ca acolo se afla Dumnezeu si ca trebuie sa intre cu reverenta care se cuvenea sa o aduca lui Dumnezeu.Locul de intilnire era pe vremea aceia la Cortul intilniri. Iata faptul ca era numit Cortul intilniri arata inca odata ca ei se intilneau cu Dumnezeu. Acest Cort era facut potrivit cu ce Dumnezeu ii aratase lui Moise in Cer.

Acts 7:44  Pãrintii nostri aveau în pustie cortul întâlnirii, asa cum îl rânduise Cel ce a spus lui Moise sã-l facã dupã chipul, pe care-l vãzuse.
         
          Deaceia era un loc deosebit ca era facut asemanator cu ce vazuse in cer.Sa ne intoarcem la noi care nu ne mai intilnim ca Israeliti la Cortul intilniri ci pe unde putem. Zic ,pe unde putem , pentruca nu Cladirea mai are importanta. Pentruca nici una din aceste cladiri unde se aduna cei credinciosi nu a fost facuta dupa vreun chip asemanator cu ce e in Cer.Acum, unde sunt doi sau trei adunati in numele Domnului Hristos, acolo este si El present. Asa cum era Dumnezeu intre Israeliti strinsi la olalta, asa este Domnul Isus intre cei ce se string azi in vreun loc. .
           În adunarea cea mare, Dece e numita cea mare,? Nu cred ca Cuvintul face referire la dimensiunile pe care le avea Cortulu in vechime, sau a cladirilor in care se string azi credinciosii. Ci mai degraba, este mare ,pe motivul ca Dumnezeu era intre ei.Cind cei ce se string azi intrun loc sau altul, tot Adunare mare se cheama. Nu conteaza numarul credinciosilor, ci faptul ca Dumnezeu Care este Mare se afla intre ei.Cu cita atentie si piosenie trebuie sa te prezinti la o astfel de intilnire cu Domnul Isus.Cit de denaturata este stringerea la olalta din zilele noastre. Sunt unii care se cred ca sunt chemati sa conduca aceste stringeri la olalta, si se considera ei mari. Ei bine, atunci acolo sunt mari ei si adunarea este mica. Adunarea nu poate fi Mare numai daca El este acolo present.Acolo unde este gilceava, rasmerita , ambitii de tot felul, nu este Domnul Isus.Indiferent cit de mare ar fi cladirea unde se string cei ce se numesc ei insusi crestini.Iata ce spune Psalmistul;Ca acolo in Adunarea cea mare,
           
          Tu vei fi pricina laudelor mele: Cu alte cuvinte nu ma intereseaza numarul.Pe mine ma intereseaza persoana ta Dumnezeule.Nu i-mi gasesc desfatare decit in intilnirea cu Tine. Deaceia Tu esti singura me atentie, ar spune Psalmistul.Poate acolo veneau cei mai mari din anturajul lui David. El nu spune ca vor fi slujitorii lui de rang mare demni de a fi laudati de el ca Imparat.Tu Dumnezeule, pe Tine te voi lauda.Cind cei care se string azi in locuri pe care le socotesc Biserici,Adunari, ce zic ei?Spun si ei aceste cuvinte pe care Psalmistul le adduce inainte? Am mare dubiu. Dece? Pentruca razmerita, gilceava si multe alte atitudini aratta ca nu Domnul Isus e vrednic de lauda din partea lor. Daca lauda si-o atribuie care –va din ei, Domnul Isus nu este acolo.
          
          Poate cineva va argumenta pe marginea cellor afirmate de mine. Este treaba lor.Eu una stiu. Acolo unde este Domnul Isus este pace , liniste si buna intelegere.Ce juruinte va fi facut Psalmistul, nu stim.Dar juruintele lui au fost facute catre Dumnezeu. Una din ele, cred ca va fi fost si aceasta; Ecclesiastes 5:1  Pãzeste-ti piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu, ……atunci Cortul era drept casa a lui Dumnezeu.mai tirziu Solomon ii va zidi o Casa si asa se va chema in continuare. Cortul dela punctual acela va dispare din vocabularul poporului Evreu.Insusi David vorbeste de Casa lui Dumnezeu; Psalms 122:1  Mã bucur când mi se zice: "Haidem la Casa Domnului!"Daca suntem atenti si azi are aceiasi denumire .
          
          De Casa a Domnului, numai ca, caracteristica ,acestei case trebuie sa fie SFINTENIA. Psalmul 93-5,Atunci da, o poti chema Casa a Domnului.Si ca si la Cort ca si in orcare loc unde se aduna cei credinciosi(SFINTII-CEI CE SE TEM DE TINE) pentruca numai sfintii se tem de Dumnezeu, precum ii numeste Psalmistul.Erau in mijlocul lor si necredinciosi.Sau potrivit cu acest termen al noului testament, cei nascuti din nou si cei care nu sunt nascuti din nou.Psalmistul spune ceva tare interesant si vrednic de luat in seama ca, is va implini juruintele.Asa cum am spus nu stim ce juruinte va fi facut el. Din pricina pluralului, Cuvintul ne lasa sa stim ca nu a fost una.
          
          El promite lui Dumnezeu ca le va implini. Dar mai spune ca in. în fata celor ce se tem de Tine asa cum am spus ceva mai sus, erau acolo as zice doua categori. Spun doua category bazat tot pe Cuvintul lui Dumnezeu. Ap, Pavel spune ca; 2 Timothy 2:20  Într-o casã mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de pãmânt Unele sunt pentru o întrebuintare de cinste, iar altele pentru o întrebuintare de ocarã Sigur ca nu avea in vedere Apostolul vasele la mod literal.As incheia cu acest gind; Sa nu ne asteptam ca in Biserica, Adunare,sa fie  numai vase de Cinste,sau oameni care se tem de Dumnezeu.Ne cunoastem ce fel de vas suntem dupa cum ne prezentam , cu ce atitudine, in Biserica, Adnare.Suntem unii dintre aceia care intretin conflicte? Atunci suntem vase de ocara.Nu trebuie sa ne arata cineva. Facem noi dovada ca suntem de ocara.

John Balarie

Los Angeles California 

Niciun comentariu: