joi, 23 ianuarie 2014

Romans 10:10 Cãci prin credinta din inimã se capãtã neprihãnirea,

Romans 10:10  Cãci prin credinta din inimã se capãtã neprihãnirea, si prin mãrturisirea cu gura se ajunge la mântuire,
Inima
          Am asezat inaintea credintei Inima.In verset este Credinta prima data. Dar ca sa capeti Credinta, este necesar sa ai o Inima adegvata pentru a o primi. Am spus, “ sa capeti”. Acest cuvint (verbul)a capata, in cultura noastra romaneasca inseamna, “ a primi de pomana, s-au in dar”.Termenul biblic este DAR.Dar este necesar sa ai o inima asa cum am spus mai sus care sa poata primi aceasta credinta. Poate cineva  v-a zice, bine, ce fel de inima sai? Scriptura ne arata ca omul pacatos are inima de Piatra.O astfel de inima nu poate primi nimic. Ea este respingatoare si mai ales la cele spirituale. De ea nu se lipeste nimic. Este insensibila prin natura ei la ce e sfint.Dece? Pentruca, fiind de piatra este rece .
          Dcum se face ca, unii au o Inima de Carne?Raspunsul daca ne uitam in Cuvintul lui Dumnezeu este simplu. Avem scris in Scriptura cum se face.Iata ce citim in privinta aceasta. Ezekiel 11:19  Le voi da o altã inimã, si voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatrã, si le voi da o inimã de carne,Versetul vorbeste, Le voi da.Cine va fi Cel care le va da o inima de carne celor pe care vrea sa-l  mintuiasca? Negresit ca este Dumnezeu. Iata deci, ca dupa ce a creiat pe om, Dumnezeu la timpul Lui ,a devenit si primul chirug de transplant de Inima.Intelegem ca la modul spiritual.Inima de piatra este o inima care nu functioneaza. Deci, omul este mort.Primind una de carne , l-a adus la viata.Acum, Dumnezeu, continua lucrarea in acel om punind pe rind ceia ce este necesar ca sa ajunga la mintuire.
Credinta
          Asa cum am spus,In acea inima de carne , simtitoare , Dumnezeu pune credinta ca dar din partea Lui. Aceasta credinta nu e cea cu care ne nastem in termen biologic. Aceasta este credinta care duce la mintuire, s-au lucreaza mintuirea.Ca este dar si ca nu ne nastem cu ea vedem in ep, catre Efeseni. Ephesians 2:8  Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.Credinta aceasta genereaza in omul cu Inima de carne, s-au in omul nascut din nou, un comportament diferit. Credinta adduce cu ea asa cum am mai spus de nenumarate rinduri, simteminte noi , atitudini noi, preocupari noi si in ultima instanta, cauta cerul in asteptarea intilniri cu Domnul Isus.Dumnezeu in planul Lui de mintuire, nu are nevoie sa implice pe om.Dece?Pentruca omul este mort, despartit de pacat de Dumnezeu.E lucrarea Lui Dumnezeu, in mod exclusiv si o da ca dar.Si inca un amanunt. Cui vrea. Dece cui vrea? Pentruca este Suveran in tot ceia ce face.credinta aceasta, lucreaza Neprihanirea.Atentie, nu neprihanirea pe care unii oameni vor sa lucreze ei ca sa o aiba.Ap, Pavel spune, “nu vreau sa fiu gasit ca avind o neprihanire a mea personala. Dece personala? Pentruca omul este tentat sa lucreze si el la neprihanire.
 Neprihanirea
          Ce inseamna neprihanire? Cei mai multi care sunt familiari cu Cuvintul lui Dumnezeu stiu. Dar am sa spun cite ceva de neprihanire.Are mai multe asemanari le numesc  sinonime.Curatit, indreptatit,pus deoparte pentru Dumnezeu. Cartea Apocalipsa ne relateaza ca, “ nimic intinat , murder, nu v-a intra acolo Revelation 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea, Si mai spune ca, “ pe un pamint nou si un cer nou unde va locui neprihanirea”. 2 Peter 3:13  Dar noi, dupã fãgãduinta Lui, asteptãm ceruri noi si un pãmânt nou, în care va locui neprihãnirea.Nu este credinta, nu este neprihanire, Citim si in ep, catre Romani. Romans 9:30  , si anume neprihãnirea care se capãtã prin credintã;Dupa ce Dumnezeu, a stablit aceste trei component le-as numi,in cel pe care il are in vedere sa-l mintuiasca,trece la a marturisi. Sunt unii care considera ca, lucrurile sunt simple si ca depinde de om.Circula idea printre cei ce fregventeaz Adunarile, Biseicile,ca omul sa primeasca pe Domnul Isus in inima lui. Mi-a fost dat nu odata sa aud aceste cuvinte, “ hai primeste pe Domnul Isus” S-au “m-am intors la Dumnezeu”
Marturisirea
          Ce sa marturiseasca acest suflet nascut din nou? Sa marturiseasca ca, Dumnezeu la adus la viata, ca acum se bucura de partasia cu Domnul Isus,Ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu si multe altele are de marturisit un om care acum este un om nou.Dar este necesar ca sa aiba un mechanism l-as numi care sa-l ajute de a face aceste marturisiri. Toti cei nascuti din nou,suntem chemati sa marturisim cu viata noastra. Adica prin felul nou de a trai este o marturisire printre cei ce ne cunosteau odata cum eram. Cum traiam si cum actionam printre ei.
Cu gura
          Dar Cuvintul ne arata care este acest mechanism, Madular care ne este pus la dispozitie de Dumnezeu.Aici este vorba de GURA.Ah, ce mai vorbea ea inainte, ce cuvinte ne iesea din ea. Erau ele spre lauda lui Dumnzeeu? Fiecare ne cunoastem cum vorbeam si ce vocabular intrebuintam in relatiile noastre cu semeni nostril. Ce sa mai spun ca nu era loc ca Gura noastra sa laude pe Dumnezeu, s-au sa marturiseasca despre Domnul Isus.Iacov are ceva de spus in privinta Guri. James 3:11  Oare din aceeasi vânã a izvorului tâsneste(iese) si apã dulce si apã amarã? Deci, este o diferenta, in a intrebuinta gura acum dupa ce intreaga structuraa(sufleteasca) fost schimbata de Dumnezeu.Daca gura iti vorbeste anapota, si nu e nici-o diferenta din trecut, sa sti ca esti unul din multii care fregventeaza adunarile,dar nu dintre cei in care Dumnezeu a facut aceasta transformare. O viata noua traita, adduce cu ea eviventa unei schimbari.
Mintuire
          Acum am ajuns la ultima treapta cronologica a acestui process initiat de Dumnezeu in omul nascut din nou.MINTUIREA In definitiv, ce inseamna a fi Mintuit?Mintuit mai inseamna Salvat, scos desupt robie,pus deoparte, sfint pentru Dumnezeu.ca sa fi mintuit trebuie ca Dumnezeu sa initieze in tine acest process de transformare.Sunt unii care sustin ca o poate pierde mintuirea cel care a fost transformat, nascut din nou de Dumnezeu. Scriptura am mai spus este destul de clara in privinta aceasta. Nu lasa dubiu si nici loc de interpetare omeneasca.
          Daca in viata unui suflet nu s-a petrecut aceasta CRONOLOGIE a evenimentelor descries mai sus,este dubiu daca acel suflet este nascut din nou. Ajuns in starea de om mintuit, te bucuri de o partasie cu Domnul Isus.Si negresit esti intr-o continua asteptare a clipei intilniri cu El. Domnul sa dea un duh de cercetare celor care au dubiu in vietile lor daca sunt mintuitio s-au nu. Daca esti sincer cu tine insuti, poti realiza unde te afli.Cum te gasesti. Esi al Domnului Hristos ori nu.Amagirea poate fi dezastruasa dupa ani de fregventare de adunari.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: