miercuri, 5 februarie 2014

Isaiah 51:21 De aceea, nenorocitule,....


Isaiah 51:21  De aceea, nenorocitule, beat ce esti, dar nu de vin, ascultã!
          
          Am dat peste acest verset din cartea Prorocului Isaia, si mi-a ramas atentia indreptata asupra lui.Noi toti stim ce inseamna sa fie omul beat. Am vazut poate fiecare in viata noastra macar un om beat.Sincer sa fiu intotdeauna ma apuca mila cind vedeam asa ceva.Omul care ajunge sa fie betiv sa scape din mina controlul vieti lui personale, este de compatimit.Dar ca intot deauna as dori sa vedem despre ce fel de bautura vrea sa spuna Cuvintul aici in acest verset.
          Nu este vorba dupa cum vedem de  vin sau de bauturi ametitoare si totusi , uite ca te poti imbata.Dar mai inti de toate Cuvintul prin gura Prorocului Isaia face pe cineva Nenorocit. De aceea, nenorocitule, .Sigur, ca un betiv asa cum am spus, apare un nenorocit.Pierzindu-si echilibrul vieti este un om degradat. Si il poti numi asa cum numeste Cuvintul aici NENOROCIT.Sunt situatii cind un om ca acesta, nu mai este pentru el remediu. Merge din rau in mai rau.Sa nu fi stiut acesta ca este beat si nenorocit? De vreme ce Isaia ii spune aceste cuvinte face dovada ca se complacea in starea incare se afla. beat ce esti,
          Chiar daca ar fi  stiut, asa cum am spus, se complacea in starea lui.Cu un astfel de om nu te poti intelege. Poti sa-i spui cit vrei  ca este beat . Deaceia nu te vei putea intelege cu un astfel de om a carui minte nu mai este clara.Si Cuvintul ne aduce inainte,  dar nu de vin, Dar nici nu spune cu ce ar fi putut sa se inbete. Ne lasa pe noi sa trecem la analiza si sa vedem cum stau lucrurile la modul spiritual. Uite ca, Cuvintul, ne pune la test sa vedem daca putem intelege ce vrea Dumnezeu sa spuna prin gura prorocului Isaia.Isaia spune din partea lui Dumnezeu ca un purtator de cuvint al Lui. ascultã! Cu alte cuvinte i-a seama la ce spun.
           Betivul chiar daca aude ce ai vrea sa-I spui te va ignora.El nu este capabil sa discearna ceia ce ai vrea sa-I spui.Cu toate ca ar fi spre binele lui.Am spus cite ceva despre latura fizica, la modul literal al Cuvintului. Daca mergem la latura spirituala , ca aceasta latura ne intereseaza pe noi ca sa fim placuti lui Dumnezeu.Am gasit raspunsul la intrebarea, "cu ce ar putea sa se inbete" La un “credincios” se esclude bautura si totusi gasesti printre cei ce fregventeaza Adunarile, oameni beti.Nu va vine sa credeti cind auzit o astfel de afirmatie? Daca ne uitam cu atentie in viata multora dintre acestia,vedem ca sunt plini de ei insusi. Aceasta este o bautura care te ameteste si te imbata.
          Cred despre ei ca stiu , si ca alt frate nu stie nimic.Sunt beti de ceia ce ei cred ca stiu,s-au de ingimfarea pe care si-o arata printre frati.La astfel de oameni nu poti sa le spui nimic.Lor li se atribuie cuvintul de mai sus. Ascultã Acestia ca sa poata sa asculte, este necesar ca Dumnezeu sa le arate ca sunt pe un drum gresit(Beti de ei insusi). Ei nu vor asculta fara ca Dumnezeu sa intervina in vietile lor. Ce este trist e ca acestia se afiseaza prin Adunare ca unii care pot da invatatura si sa se ocupe de turma Domnului Hritos.Ei se cred ca sunt intr-o stare buna.Daca ar fi in aceasta stare buna ar asculta ce spune Cuvintul. S-au chiar si un frate oarecare care este sincer.Ar spune, " Domnul l-a pus" La fel ca si David cind Simei il blestema de pe creasta muntelu.
          Ce invatatura poate da un betiv spiritual? Fiecare ar trebui sa ne punem intrebarea, “este acesta un om treaz care se urca la amvon sa vorbeasca”?Ii poti distinge repede si fara prea mare greutate care e beat si care e treaz. Un om treaz stie ca este in Casa lui Dumnezeu si ca prezenta Domnului Isus este acolo.El este constient ca fratii se uita la el si is dau seama daca este trez sau beat.Aceasta este starea care se petrece in multe Adunari. Acesta este si rezultatul de Turma este hranita de acesti betivi spirituali.Dar ce sa faci cu acesti betivi spirituali? Negresit ca la un timp al Lui Dumnezeu va interveni . Ori in viata lor, or ii va indeparta din Casa Lui.Pentruca Dumnezeu nu lasa ca Numele Lui sa fie compromis,batjocorit.
          Psalmistul spune, Psalms 93:5  …. sfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cât vor tine vremurile.Iata deci, ca in Casa lui Dumnezeu nu au loc betivii spirituali. Nu au loc cei care se imbata cu pareri bune despre ei insisi.In Casa lui Dumnezeu, is gasesc locul doar cei rascumparati care stiu cum trebuie sa se prezinte in casa lui Dumnezeu in prezenta Domnului Hristos.Poate cineva se va opri la acest verset din Isaia, si is va pune intrebarea , Cum poti sa fi beat daca este exclusa bautura fizica? Un nascut din nou apeleaza la latura spirituala pe care o aratta Cuvintul pentru intelegere.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: