miercuri, 12 februarie 2014

Jeremiah 46:28 "Nu te teme, robul Meu Iacov,


Jeremiah 46:28  "Nu te teme, robul Meu Iacov, zice Domnul, cãci Eu sunt cu tine. Voi nimici toate neamurile printre care te-am împrãstiat, dar pe tine nu te voi nimici; ci Te voi pedepsi cu dreptate, nu pot sã te las nepedepsit."
          
          Iacov era robul Domnului.Si Dumnezeu il incuraja sa nu se teama. Dar cei rascumparati ce sunt ei? Nu sunt ei Robi ai Domnului? Da sunt ,potrivit Scripturi, ei sunt mai putin incurajati de Dumnezeu? O nu, Dumnezeu nu foloseste doua masuri. El uraste o atitudine dubla.Ap, Petru spune si el ca este Rob al lui Hristos . 2 Peter 1:1  Simon Petru, rob sapostol al lui Isus Hristos.  La fel si Ap, Pavel. Titus 1:1  Pavel, rob al lui Dumnezeu, si apostol al lui Isus Hristos,Iata deci un om din vechime si altii doi din noul testament.
          Ne este noua greu sa recunoastem ca suntem robi ai Domnului Hristos? Daca da, atunci vom avea temere. Dar ce fel de temere ar putea sa vina peste cei ce sunt Robi?In vechime era un fel de teama si acum in vietile celor rascumparati poate fi o alta teama.Vin in viata noastra ca si a lui Iacov diferite situatii in care nu putem singuri sa le rezolvam.In astfel de situatii ne cuprinde teama. Dar Dumnezeu, care ne-a rascumparat si ne-a pus deoparte pentru El ne spune si noua aceste cuvinte, Nu te teme, Poate am ajuns la o virsta destul de inaintata, si organismul ne-a slabit nu mai este ca la tinerete.Vin peste noi fel de fel de ginduri care aduc cu ele acest sentiment de teama.
          In astfel de clipe suntem noi singuri? Nu, Dumnezeu a promis ca este cu noi. cãci Eu sunt cu tine. Dar mai poate veni un alt fel de teama. Teama din pricina faptului ca nu traim o viata asa cum Dumnezeu Tatal nostru ne vrea.Si astea aduc in viata noastra sentimental de teama, de vinovatie.Este ceva natural in structura noastra ca oameni sa ne temem cind viata nu este placuta lui Dumnezeu.Daca Iacov avea in jurul lui Neamuri care ii aducea acest sentiment de teama, Noi avem in Firea noastra paminteasca , ce-a veche , lucruri ,atitudini care nu fac cinste Domnului Hristos.Deseori suntem biruit de aceste apucaturi vechi care se gasesc in Firea noastra veche care ne fac mult rau, necinstind numele Lui.
          Dar Dumnezeu , Tatal nostrum care ne cunoaste din ce suntem facuti ne spune, cãci Eu sunt cu tine. Eu te izbavesc de acestea toate.Lui iacov ii da garantia Dumnezeu ca pe neamuri le va nimici din naintea lui. Dar despre el spune, dar pe tine nu te voi nimici; Iacov ca si noi nu a cinstit pe Dumnezeu printre popoare.Si cu toate acestea , Dumnezeu ii spune ca nu-l va nimici. Este Dumnezeu atunci un Dumnezeu tolerabil? Tolereaza El in viata celor rascumparati pacatul? Negresit ca nu.Atunci , trebuie sa ne asteptam ca Dumnezeu sa treaca la disciplinarea noastra.L-a lasat Dumnezeu pe Iacov ne pedepsit, ne disciplinat? Desigur ca nu. Va lasa El pe Copii Lui ne disciplinati, ne pedepsiti? Negrest ca nu. Dar iata ce ii spune lui Iacov “Te voi pedepsi cu dreptate,,Ar putea unii dintre noi sa spuna,Pai ne iubeste daca ne pedepseste?Negresit ca ne iubeste.
          
          Iata ce citim , Proverbs 13:24  Cine cruã nuiaua, urãste pe fiul sãu, dar cine-l iubeste, îl pedepseste îndatã.A lasa pe copil de capul lui, nu ii vei face bine.Cei ce au copii nu au tolerat ca copii sa faca ce vor ei. Si cind au ajuns la maturitate au vazut ca bine a facut tatl lor atunci cind i-au pedepsit.Prin asta Tatal si-a aratat dragostea fata de copil.Ce ar insemna daca Dumnezeu ne-ar lasa de capul nostru? Am repeta din nou si din nou pacatul, zicind ca , Dumnezeu e dragoste.Am intilnit si din acestia care mi-au spus ca, Dumnezeu e dragoste. Cu alte cuvinte e tolerabil cu pacatul din viata celui “credincios”.Lucru care este contrar cu ce ne invata Scriptura. “Te voi pedepsi cu dreptate,, Nu cred ca Iacov a comentat la aceste cuvinte ale lui Dumnezeu.
          Si cu atit mai mult noi cei rascumparati ai Lui.Daca Dumnezeu ar fi zis numai ca, “Te voi pedepsi” Si Iacov si noi am zice ca e un Dumnezeu rau .Dar in fata acestor cuvinte .” cu dreptate,,Nu mai putea Iacov si nici noi sa spunem nimic. Ne facem un control personal si vom vedea ca, Dumnezeu  e drept.Si ca sa vada Iacov, precum si noi, ca Dumnezeu e un Dumnezeu care nu tolereaza Pacatul, i-a adaogat si aceste cuvinte in incheiere. , nu pot sã te las nepedepsit." Pedeapsa e buna. Ea conduce la reglarea vieti cind ai pacatuit.

          Chiar daca ar fi vrut Dumnezeu sa ierte, sa treaca nevazute tot ce se afla in viata lui Iacov cit si in vietile noastre,” la apsurd vorbind.”  El nu poate sa se dezica pe El insusi ca e un Dumnezeu drept. As incheia cu aceste cuvinte, “ sa fim bucurosi ca ne Disciplineaza, pedepseste ,ca ne iubeste”.  Tatal nostru ne vrea ca Fiul Lui prea iubit. Este ceva imperativ in viata noastra ca sa ne faca ca Domnul Isus.Pentru al vedea, trebuie sa fim ca El.

John Balarie
Los Angeles California


Niciun comentariu: