marți, 25 februarie 2014

Psalms 139:17 Cât de nepãtrunse mi se par gândurile Tale,



Psalms 139:17  Cât de nepãtrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule si cât de mare este numãrul lor!
          
          Psalmistul avea cu ce sa is ocupe timpul in noptile cind nu prea avea somn.Cugeta la Cuvintul Domnului.Era bine pentru el sa cugete . Avea sa descopere ceva pe care nu multi pot descoperi. Este un secret de a descoperi din gindurile lui Dumnezeu.Secret ,pentru cei ce nu pun la inima Cuvintul lui Dumnezeu.Dar pentru cei ce is gasec placerea in Cuvint nu este niciun secret.Psalmistul is gasea placere sa mediteze la Cuvintul Domnului. Psalms 119:16  Mã desfãtez în orânduirile Tale, si nu uit Cuvântul Tãu. Iata unde sta secretul. nu uit Cuvântul Tãu. Am intilnit credinciosi care nu stiau peste zi ce au citit. Ce sa mai spuna locul de unde au citit.Asta arata ce prêt pun acestia pe Citirea Cuvintului lui Dumnezeu.
          Altii, pe care i-am intilnit, nici nu citea in fiecare zi din Cuvint. Un credincios intr-o discutie mi-a spus, “ daca nu citesc doua s-au trei zile ma simt gol”Ramii suprins cita pretuire pun unii pe Cuvintul lui Dumnezeu.Nu e de mirare ca acestia nu pot sa ajunga sa cunoasca adincimea Cuvintului lui Dumnezeu., gindurile Lui.Nu e de mirare ca ei nu pot sa gaseasca in Cuvint un support in zile grele dviata. Psalmistul ajunsese la o concluzie. Cât de nepãtrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule Cu toate ca iubea Cuvintul si is gasea desfatare in El, I se parea asa de nepatrunse Gindurile lui Dumnezeu.El nu spune ca,” Gindurile lui Dumnezeu sunt de nepatruns” Ci ca mi se par. Si noua ni se par uneori ca ceia ce citim nu face sens, s-au sunt in contradictie.
           Inteleg ca,ar fi dorit sa patrunda tot mai mult din Gindurile lui Dumnezeu.Ce indeletnicire frumoasa si folositoare sa te ocupi cu Cuvintul lui Dumnezeu.Apoi el spune Dumnezeule si cât de mare este numãrul lor!da, sunt multe si de nepatruns.Dumnezeu avea invedere sa-I descopere din acest numar mare.Noi cei de azi putem spune ca si Psalmistul? Daca suntem din cei care aprofundam, ne indeletnicim, cu Cuvintul lui Dumnezeu, vom avea si noi aceiasi parere ca si a Psalmistului.El continua zicind in versetul urmator.Psalms 139:18  Dacã le numãr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mã trezesc, sunt tot cu Tine. Tot meditind la Cuvintul lui Dumnezeu a ajuns la aceasta concluzie, Dacã le numãr, Poate se va fi gindit sa inceapa sa le numere. In noptile de ne somn.Nu stiu citi dintre noi am  putea zice ca, ne-a trecut acest gind prin minte de a numara citeva macar din ele.in noptile albe pe care oricare dintre noi le avem.In astfel de ore de insomnie fiecare gindeste la ce se ocupa.
          Poate sa fi incercat Psalmistul,dar a renuntat,vazind ca sunt mai multe decât boabele de nisip. Sigur ca tot numarind a adormit.Suntem si noi ca El sa adormim cu gindul la ce am citit?S-au ne infrasoara lucrurile vieti pamintesti? Si din pricina framintarilor nu putem adormi.Apoi poate sunt unii care nu pot dormi din cauza unor dispute intre frati.Ce trist ca nu ne culcam in liniste.Acest verset incheie cu, Când mã trezesc, sunt tot cu Tine. Cita bucurie sa adormi si cind te trezesti sa fi tot cu Dumnezeu.
          Pe copiii lui Dumnezeu acest verset ii mingie si le da inviorarea de care au nevoie in calatoria lor pe acest pamint pina la plecare.In fiecare dimineata se trezesc si constata ca sunt tot cu Dumnezeu.Nu este in mintea si inima lor vre-o umbra de indoiala ca Dumnezeu care i-a nascut din nou nu va mai fi cu ei cind se trezesc.Psalmistul mai are si altceva de spus si cu asta as vrea sa inchei.Mi sa parut minunata aceasta expresie, Când mã trezesc, sunt tot cu Tine.
          Psalms 4:8  Eu mã culc si adorm în pace; cãci numai Tu, Doamne, îmi dai liniste deplinã în locuinta mea.Multe erau temerile pentru Psalmist. Dar si peste cei rascumparati vin temeri.Virsta inaintata, suferinte si cite vor mai fi. Si nici cei mai tineri nu sunt scutiti de temeri,Au si ei temerile lor pe care numai ei le cunosc.Dar daca toti ne bizuim pe dragostea lui Dumnezeu, putem si noi sa spunem ca Psalmistul, mã culc si adorm în pace; Cum putem avea pace? Incredintati ca suntem ai Lui si El, se ocupa de noi si in astfel de situatii prin care tot El ingaduie sa trecem.Nimic nu e in vietile celor rascumparati ca El sa nu stie.
          Cine ar putea sa ne dea aceasta liniste de care avem mare nevoie?Psalmistul stia ca are un Dumnezeu care se ocupa de el. Dar numai de el? O nu, si de noi . Atunci putem spune si noi ca si Psalmistul, Tu, Doamne, îmi dai liniste deplinã în locuinta mea Sa nu ne asteptam sa avem o noapte linistita atit timp cit restul zilei ne este agitat, din pricina celor cu care ne ocupam.Dumnezeu sa dea har celor rascumparati ai Lui, sa aiba aceasta liniste deplina in timpul nopti. Si cind ne vom trezi vom fi tot cu Dumnezeul nostru intr-o noua zi.Daca El ingaduie ca unii dintre noi sa nu se mai trezeasca a doua zi,Vor fi cu El si intrun caz si in altul.A Lui s fie slava in veci.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: